Aile kavramı erozyona uğradı – Kocatepe Gazetesi

15-21 Mayıs tarihlerinde idrak edilen Aile Haftası nedeniyle Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce 'Aile' temalı program düzenlendi. Program dün sabah Grand Derya Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi.Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce düzenlenen  'Aile' temalı program slâyt gösterisi ve Koruyucu Aile kavramının tanımlanması ile başladı. Daha sonra Çocuk Evleri Halk Oyunları ekibince folklor gösterisi sunuldu.HİZMET 7 GÜN 24 [&hellip]

15-21 Mayıs tarihlerinde idrak edilen Aile Haftası nedeniyle Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce “Aile” temalı program düzenlendi. Program dün sabah Grand Derya Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.
Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce düzenlenen  “Aile” temalı program slâyt gösterisi ve Koruyucu Aile kavramının tanımlanması ile başladı. Daha sonra Çocuk Evleri Halk Oyunları ekibince folklor gösterisi sunuldu.
HİZMET 7 GÜN 24 SAAT
Programda konuşan Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, Türkiye’de her yıl Mayıs ayının ikinci haftasının Aile haftası olarak kutlandığını belirtti. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ve iz düşümü olarak ifade ettiği Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün taşrada bu hafta boyunca etkinlikler yapıldığını belirten Sezer; “Toplumun nüvesini aile teşkil ediyor. Aile bizim her şeyimiz. Aileye dair söylenecek pek çok cümle kurabiliriz. Sayın İl Müftümüz program kapsamında aile temalı bir konferans verecek. Ben sadece İl Müdürlüğümüzün Afyonkarahisar’da yaptığı faaliyetlerden birkaç cümle ile bilgilendirmek istiyorum. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ve İl Müdürlükleri bilindiği üzere 2011 yılında teşkilatlandı. Afyonkarahisar’ın 720 binlik nüfusuna 7/24 esasına göre hizmet sunan bir kuruluşuz” dedi.
ÜÇ İLÇE DE MERKEZ VAR
Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı toplam 11 kuruluş bulunduğunu söyleyen Alper Sezer, bu hizmetleri 139 personelle verdiklerini belirtti. Vatandaş ve arz odaklı bir hizmet sunabilmek için bakanlık hizmetlerini vatandaşın ayağına götürme adına ilçeleri grupladıklarını kaydeden Sezer; “Bolvadin, Dinar ve Sandıklı ilçelerimizde Sosyal Hizmet Merkezleri kurduk. Bu merkezlerde İl Müdürlüğümüzde sunulan bütün hizmetleri vatandaşın ayağına götürdük” diye konuştu.
BEŞİNCİ HUZUREVİ YOLDA
“Maalesef şiddet toplumda bir olgu” diyen İl Müdürü Alper Sezer, Afyonkarahisar’da kadına yönelik şiddetin ciddi rakamlara ulaştığını söyledi. Sezer şöyle konuştu: “Afyonkarahisar’da kadına şiddet bir hayli rakamlara ulaşınca bizde maalesef bizde bir Kadın Konukevi açmak zorunda kaldık. Şiddeti önleme amacıyla bir Şiddeti Önleme Merkezi açılış hazırlıklarımız da devam etmektedir. Üzülerek ifade ediyorum, toplum değerlerimiz içerisinde olmamasına rağmen bir olgu olan Huzurevi gerçeği doğrultusunda ilimizde de dört tane resmi Huzurevi var. Bolvadin, Emirdağ, Sandıklı ilçelerimizde ve merkezde bir Huzurevimiz bulunuyor. Bugünlerde beşinci Huzurevi’nin yapımı için proje etüt çalışmalarına devam ediyoruz. Hızla erozyona uğrayan bir aileden bahsetmekteyim. Maalesef yıllarca batıya en güçlü yönümüzün aile olduğunu söyledik. Aile yapımız dejenere oldukça Huzurevlerine, Kadın Konuk Evlerine olan ihtiyaç arttı” şeklinde konuştu.
ÇOCUK İÇİN ÖNCELİK AİLE
Çocuk Evi hizmetleriyle alakalı Afyon’da 13 tane Çocuk Evi olduğunu aktaran Sezer; “Çocuk Evlerinde şu anda 67 tane bizim fiilen baktığımız çocuklarımız bulunuyor. Çocuk hizmetlerinde çocuk için olmazsa olmaz ortam aile. Biz bir çocuk koruma sistemine düştüğünde öncelikle bir ailesi varsa o aileye döndürmek istiyoruz. Aile bulamadığımız takdirde evlat edinmeye uygunsa evlat edindirmek istiyoruz. Evlat edinilemediği takdirde de Koruyucu Aile Hizmeti sunmaktayız. Afyonkarahisar halkı bu konuda duyarlı. Bu vesile ile halkımıza teşekkür ediyorum. Programımıza koruyucu aileler katıldı. Şu anda sayısı 80’in üzerinde çocuğumuz koruyucu aile yanında bakılmaktadır. Bu da mümkün olmadığı takdirde doğal bir aile ortamı dediğimiz Çocuk Evleri yapısını ilimizde oluşturduk. Toplam 13 Çocuk Evi’nde çocuklarımıza hizmet sunuyoruz” dedi. Programa Vali Yardımcısı Cafer Sarılı, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, koruyucu aileler çok sayıda davetli katıldı. Yılın Ailesi seçilen Samiye Karataş’a hediyelerini Vali Yardımcısı Cafer Sarılı verdi. Program İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun “Aile Olmak” konulu konferansı ile sona erdi. >> Burcu Aydın’ın haberi.

Bakmadan Geçme