'Aile içi iletişim net olmalı'

Spastik engelli olan çocuklarına 15 yıldır sabır ve sevgiyle bakan Mehmet ve Yıldız Değer çifti, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yılın ailesi seçildi Afyonkarahisar İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Fevzi Çakmak Yetiştirme Yurdu'nda düzenlenen etkinlikle Aile Haftası kutlandı. Etkinliğe Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Şevki Ceylan, Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Kadir [&hellip]

Spastik engelli olan çocuklarına 15 yıldır sabır ve sevgiyle bakan Mehmet ve Yıldız Değer çifti, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yılın ailesi seçildi

Afyonkarahisar İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Fevzi Çakmak Yetiştirme Yurdu’nda düzenlenen etkinlikle Aile Haftası kutlandı. Etkinliğe Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Şevki Ceylan, Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Kadir Hamikli, Huzurevi Müdürü Muzaffer Erol, Belediye Meclis Üyeleri ve davetliler katıldı.
Törende konuşan İl Sosyal Hizmetler Müdürü Ceylan, ailenin önemine değinerek, “Aile içi roller ve iletişim net olmalı. Örf adet ve değerler yaşatılmalıdır. Evlilikte denklik olmalıdır. Çiftlere yönelik eğitimler yaygınlaştırılmalıdır. Basın organlarından aile yapısını bozucu değil, güçlendirici yayınlar yer almalıdır. Madde bağımlılığı konusunda sağlık hizmetlerinin koruyucu önleyici hizmetlerin arttırılması gerekmektedir. Sivil Toplum Kuruluşları ve muhtarlar işbirliği yaparak bu tür aileler tespit edilmeli ve gerekli mercilere durum iletilmelidir. Diyanet İşleri Başkanlığı, Müftülükler aile bütünlüğü ve ailenin önemi konusunda konuşma ve vaazlar hazırlamalıdır. Sosyal refahın daha yüksek olduğu, ailelerimizin daha nitelikli bir yaşam sürdürebildiği, yoksunlukların daha az olduğu günlerin gelmesi dileğiyle Aile Haftası’nı kutluyorum” diye konuştu.
“Aileler küçülüyor”
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk ise, konuşmasında aile bağlarının önemini vurguladı. Ertürk, “Aile denince akla anne, baba ve çocuklardan oluşan grup akla gelir. Ve ortak bir geçmiş ve geleceği olan grup olarak nitelenir. Milletin temel yapısı aileden gelmektedir. Aile ne kadar güçlü bir yapıya kavuşturulursa millet, millet eşittir devlet demek olduğuna göre devlet de o kadar güçlü olur. O zaman devletin temel görevlerinden birisi aile yapısının güçlendirilmesi ve ailelerin dağılmasına yol açan etkenlerin ortadan kaldırılması olmalıdır. Aileler bildiğiniz gibi giderek kentleşme nedeniyle ekonomik nedenlerle giderek çekirdek aile halini almakta ve giderek küçülmektedir” dedi.
Yılın Ailesi ‘Değer Ailesi’
Halk oyunları gösterisinin ardından İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından, spastik engelli çocuklarına 15 yıldır büyük bir sabır ve sevgiyle baktıkları nedeniyle yılın ailesi seçilen Mehmet ve Yıldız Değer çiftine ödüllerini Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk verdi. Çifti tebrik eden Ertürk, yürüyemeyen ve konuşamayan 15 yaşındaki oğulları Uğur Değer’i her türlü fedakarlığın üstünde tutarak ilgi ve bakımını sürdüren aileye teşekkür etti. Huzurevi’nde çalıştığını anlatan Mehmet Değer, oğulları Uğur’u tedavi ettirebilmek amacıyla 10 yıl boyunca Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürdüklerini ifade etti. Yıldız Değer ise, kendilerini yılın ailesi seçen yetkililere teşekkür etti. Yılın ailesine ödüllerinin verilmesinin ardından Bolvadin Mehmet Akif Ersoy Çocuk Yuvası ekibinin gösterileri sahnelendi. Hareketli müzikler eşliğinde dans eden minikler, etkinliğe renk katarken, izleyicilerden bol bol alkış aldı. Çeşitli gösterilerle devam eden etkinlik, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Koçak’ın konuşmacı olarak katıldığı Ailenin Kurulması ve Bütünlüğünün Korunması konulu konferansla sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme