• Haberler
  • Genel
  • Aile hekiminde randevu dönemi – Kocatepe Gazetesi

Aile hekiminde randevu dönemi – Kocatepe Gazetesi

İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, 1 Temmuz'dan itibaren aile hekimlerinden de randevu alınacağını duyurdu İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, aile hekimliği ile ilgili yeni bir gelişme hakkında uyarıda bulundu. Akgün, 'Ülkemiz genelindeki vatandaşlarımızın istedikleri hastaneden ve istedikleri hekimden randevu almalarını sağlayan Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) uygulaması 1 Temmuz 2013 tarihi itibari ile [&hellip]

Aile hekiminde randevu dönemi

İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, 1 Temmuz’dan itibaren aile hekimlerinden de randevu alınacağını duyurdu

İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, aile hekimliği ile ilgili yeni bir gelişme hakkında uyarıda bulundu. Akgün, “Ülkemiz genelindeki vatandaşlarımızın istedikleri hastaneden ve istedikleri hekimden randevu almalarını sağlayan Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) uygulaması 1 Temmuz 2013 tarihi itibari ile aile hekimliği birimlerini de kapsayacak, vatandaşlarımız Alo 182, www.hastanerandevu.gov.tr web adresi ve mobil cihazlarla aile hekimlerinden randevu alabileceklerdir” dedi.
TEKNİK ALTYAPI
TAMAMLANDI
Altyapının tamamlandığını kaydeden Akgün, şöyle devam etti:
“Bakanlığımız Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünce MHRS üzerinden aile hekimlerine randevu oluşturulabilmesi için gerekli teknik alt yapı tamamlanmış, MHRS’nin Aile Hekimliği Bilgi Sistemi’ne (AHBS) entegrasyonu konusunda 30-31 Mayıs 2013 tarihlerinde AHBS yazılım firmalarına çalıştay düzenlenmiş ve gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Vatandaşlarımızın kayıtlı oldukları aile hekimlerinden randevu alabilmeleri için ülkemiz genelindeki tüm aile hekimlerimizin kendi sistemleri üzerinden MHRS’ye 30 günlük hekim çalışına cetveli tanımlamaları gerekmektedir. Randevu oluşturma yolları ile ilgili herhangi bir sorunda AHBS firmalarından veya [email protected] adresinden teknik vardım alınabilecektir.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme