Aidatla 150 kişiye iftar – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'da bir apartman yönetimi, yeni bir uygulama başlattı. Apartman sakinlerinden toplanan aidatla, hem genel giderler karşılandı, hem de 150 kişiye iftar verildi Kayadibi Mahallesi'nde Sarıkız Apartmanı'nında oturan 24 aile, apartman yönetiminin düzenlediği iftarda buluştu. Her daireden alınan 145 liralık aidatla, genel borçlar ödendi, gelecek yılın kömürü alındı artan parayla da apartman sakinlerine iftar yemeği verildi. [&hellip]

Aidatla 150 kişiye iftar

Afyonkarahisar’da bir apartman yönetimi, yeni bir uygulama başlattı. Apartman sakinlerinden toplanan aidatla, hem genel giderler karşılandı, hem de 150 kişiye iftar verildi

Kayadibi Mahallesi’nde Sarıkız Apartmanı’nında oturan 24 aile, apartman yönetiminin düzenlediği iftarda buluştu. Her daireden alınan 145 liralık aidatla, genel borçlar ödendi, gelecek yılın kömürü alındı; artan parayla da apartman sakinlerine iftar yemeği verildi. İki blok hâlindeki apartmanın otoparkında kurulan kazanlarla, bamya, çorba, pilav ve et yemeği hazırlandı.
TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLSUN
İftar yemeğine katılan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi gerektiğini, Sarıkız Apartmanı’ndaki uygulamanın Türkiye’ye örnek olmasını dilediğini söyledi. Çoban, “Apartman hayatıyla ziyaretler, ikramlar genelde azaldı ancak biz ramazanda fakirleri, eşi, dostu, yakın akrabayı, anne ve babayı hatırlarız. Komşuları da yine ramazan ayında davet ederek, hatırlarız. Bugün bu mahallemizde Sarıkız Apartmanı’nın 24 sakini, geçen yıl başlattıkları geleneği bu yıl da devam ettirdi. Sadece kendi apartmanlarında yaşayanları değil, herkesi davet ederek hem komşuluk ilişkilerini pekiştirmek hem de bu geleneği yaşatmak amacıyla güzel bir iş başlattılar. Bizi de davet ettiklerinde severek kabul ettik” dedi.
KOMŞULUK İLİŞKİLERİ GELİŞİYOR
Sarıkız Apartmanı’nın yöneticisi Mehmet Yağdıran ise, ikinci kez böyle bir organizasyonla iftar verdiklerini hatırlattı. Yağdıran, “4 yıldır apartman yöneticisiyim, iki yıldır iftar veriyoruz. Komşularımız bir araya gelsin, tanışsınlar, görüşsünler diye karar verdik. Apartman sakinleri yardımcı oldu, biz de vesile olduk. Cüzi bir aidatımız var. Bütün borçlarımızı ödedik, önümüzdeki kışın kömürünü aldık, elimizde kalan parayla da iftar yemeği verdik” ifadelerini kullandı. İftarın ardından topluca dua edildi.

Murat ARISOY

Bakmadan Geçme