Ahu Tuğba Kimdir, Nerelidir?

Oyuncu Ahu Tuğba hakkında merak edilenler bu yazımızda…

İstanbul, Yeşilköy’de dünyaya gelen Ahu Tuğba, varlıklı bir ailenin tek çocuğudur. Gerçek ismi “Tuğba Çetin” olan Ahu Tuğba 13 Ağustos 1955’de doğmuştur. İstanbul Amerikan Robert Lisesi'nin kızlar bölümünden mezun olan Ahu Tuğba, Beyoğlu'nda gezerken kendisini görüp Yönetmen Metin Erksan'ın film çekme teklifi ile sinema hayatı başladı. Henüz ortaokuldayken oyunculuğa başlayan Ahu Tuğba, Kanada’daki Concordia Üniversitesi’nde okuduğu İngiliz Dili bölümünü yarım bırakmıştır.
1970’lerin sonlarından itibaren Türk sinema dünyasında tanınmaya başlayıp kısa zamanda üne kavuştu. Genellikle hayat kadını, uyuşturucu bağımlısı fakat kalbi temiz karakterleri canlandırmış olsa da 80'li yıllarda Türk sinemasının seks sembollerinden biri oldu. Gazino sanatçısı olarak çeşitli gösteriler de yapan usta oyuncu, Erkekçe dergisine pozlar vermiştir.

USTA OYUNCULAR İLE BAŞROL

1987 yılında müzik albümü de yapan Ahu Tuğba, dönemin usta oyuncuları ile birçok kez başrol oynamıştır. 80'li yıllarda Banu Alkan, Serpil Çakmaklı ve Müjde Ar ile birlikte ismi anılan usta oyuncu, Kemal Sunal, Yaşar Alptekin, Tarık Akan, Kadir İnanır, Cüneyt Arkın, İlyas Salman, Hakan Ural, Nuri Alço ve Burçin Oraloğlu ile başrol oynamıştır.

Bakmadan Geçme