• Haberler
  • Genel
  • Ahmet Kocakulak, “art niyetli” bazı basın kuruluşları nedeniyle oyunun rengini değiştirdi

Ahmet Kocakulak, “art niyetli” bazı basın kuruluşları nedeniyle oyunun rengini değiştirdi

İGM’de sosyal hizmetlere araç alımı tartışıldı 2011 Yılı ve Aralık ayının son İl Genel Meclisi toplantısı bugün yapılacak. Meclisin dünkü toplantısında, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 2011 yılı bütçesi çocuk evleri tefrişat alım giderleri harcama kaleminde bulunan 40 bin TL ödeneğin, taşıt alımları kalemine aktarılmasına yönelik üyeler görüşlerini açıkladı. Merkez İGM üyesi Ahmet Kocakulak, sırf art [&hellip]

Ahmet Kocakulak, "art niyetli" bazı basın kuruluşları nedeniyle oyunun rengini değiştirdi

İGM’de sosyal hizmetlere araç alımı tartışıldı

2011 Yılı ve Aralık ayının son İl Genel Meclisi toplantısı bugün yapılacak. Meclisin dünkü toplantısında, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 2011 yılı bütçesi çocuk evleri tefrişat alım giderleri harcama kaleminde bulunan 40 bin TL ödeneğin, taşıt alımları kalemine aktarılmasına yönelik üyeler görüşlerini açıkladı. Merkez İGM üyesi Ahmet Kocakulak, sırf art niyetli bazı basın kuruluşlarına malzeme vermemek için aslında ret etmesine karşılık araç alımına evet oyu kullandığını açıkladı

İl Genel Meclisi (İGM) toplantılarının 4. oturumu tamamlandı. Aralık ayının 5. ve sonuncu toplantısı bugün yapılacak. Toplantıda ilk olarak Evciler Belediye Başkanlığı’nın katkı ve destekleri ile çimlendirilmesi yapılan futbol sahasının, tel duvarı ile çevrilmesi talebi görüşüldü. Komisyon incelemesine göre sahanın tel duvar ile çevrildiği ve Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin imkânları ile çevrilmesinin uygun görüldüğü bildirildi. Rapor oy birliğiyle kabul edildi.
Detaylı araştırılsın yeniden
kararlaştıralım
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 2011 yılı bütçesi çocuk evleri tefrişat alım giderleri harcama kaleminde bulunan 40 bin TL ödeneğin, taşıt alımları kalemine aktarılması konusundaki komisyon raporları görüşüldü. 40 bin TL ödeneğin, taşıt alımları kalemine aktarılmasına ilişkin maddeye yönelik meclis üyeleri görüşlerini açıkladılar. Dinar MHP İGM üyesi İbrahim Acar, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün manevi değeri yüksek çalışmalara imza attığını söyledi. Acar, kurumun araç ihtiya-cının en kısa sürede giderilmesi gerektiğini belirtti. Acar; “Araç alımı için talep ettikleri paranın farklı ihtiyaçların giderilmesi için kullanılması gerektiğini düşünen arkadaşlar var ise komisyondaki arkadaşlar ihtiyacı detaylı şekilde araştırsın. O zaman yeniden karar verelim. Detaylı şekilde araştırıp yeniden karar verelim.” dedi. İGM Başkanı Salih Sel, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden araç ihtiyacının acil şekilde talep edildiğini söyledi.
Kocakulak evet gerekçesini açıkladı
AK Parti merkez İGM üyesi Ahmet Kocakulak, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden araç ihtiyacı için talep edilen ödeneğin taşıt alımları kalemine aktarılması içerikli önergenin alt yapısı olmadığını savundu. Kocakulak, daha önce 3 kez araç alımı konusunda gündeme gelen maddenin yeniden gündeme geldiğini vurguladı. Kocakulak şöyle konuştu: “Özürlü vatandaşların hizmetinin görülmesi ile ilgili geçen ay toplantıda benimde sorum oldu. Özürlü bireylerin hizmetlerinin görülmesi için araç alımına bir itirazım yok. Ancak, İl Özel İdaresi’nin araçlarına bir bakın. Onlarda Hocalar’ın köyleri-ne çıkıyor. Onlarda İl Özel İdaresi’nin ve milletin hizmetini görüyor. Bir kuruma 1 senede 3 tane araç alacaksınız, diğer kurumlarda aynı hassasiyeti göstermeyeceksiniz. Önergenin alt yapısı olmadığı için red verdim. Bazı basın kuruluşları bunu art niyetle kullanıyor. Şu anda da bu aracın alımı çok içime sinmemesine rağmen sadece o basın kuruluşlarına malzeme vermemek için evet verdim.”
Denetleme için araç şart
İl Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Hanefi Erdem konu hakkında açıklama yaptı. Erdem, müdürlük olarak şu anda 4 adet araçları bulunduğunu, bunlardan birinin de İl Özel İdaresine ait oluduğunu söyledi. Araçlardan bir tanesininin çocuk evlerinde kullanıldığını bildiren Erdem; “Araçlardan iki tanesi de bizim il merkezinde kullanılmaktadır. Onsekiz ilçe, 89 belde, 388 köye hizmet vermeye çalışıyoruz. İki bin 500 özürlümüze her ay bakım ücreti ödemekteyiz. Ücret ödenen bu kişilerin tek tek kapılarının çalınarak denetlenmesi gerekiyor. Onun için hepinize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Elden gelenin fazlası yapılıyor
İGM Başkanı Salih Sel, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne 3 yıl dolmadan 11. dönem İGM üyeleri olarak tam 3 yeni araç temin ettiklerini ifade etti. Tüm araçların meclis tarafından alındığını kaydeden Sel şunları söyledi: “Hepsini de bu meclis aldı. 2009’un Nisan’ında göreve ba��layan arkadaşlarımız aldı. Üç yıl daha dolmadan 3 araç aldık. Bu konuda arkadaşlarımız eleştiride bulunmakta halkılar. Biz elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret ediyoruz. Bizim bir sürü yolumuz var, bizim iş makinelerimizde eski. Bunlara finans alamıyoruz bu finansları size aktarıyoruz.” Müdürlüğe aracın alımı için ödeneğin taşıt alımları kalemine aktarımını uygun gören komisyon raporları, Sandıklı AK Parti üyesi Süleyman Yıldız’ın aracın alınmaması için verdiği red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Bolvadin Gazi İlköğretim ek binası için ayrılan ödenekten kalan tutarın, tamir ve bakım onarım işlerinde kullanılmak üzere tahsis değişikliği yapılması konusundaki komisyon raporları ele alındı. Rapor oy birliği ile kabul edildi. Toplantı sonunda ihtisas komisyonlarından gelen raporlar oylanarak karara bağlandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme