Ahmet Hakan İmam Hatipli Mi?

Gazateci, yazar, muhabir televizyon sunucusu Ahmet Hakan'ın İmam Hatip okulunda eğitim aldı mı?

Doğum adıyla Ahmet Hakan Coşkun, 11 Ağustos 1967 tarihinde Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde dünyaya geldi. Ahmet Hakan, gazeteci ve televizyoncudur.

TARAFSIZ BÖLGE ADLI PROGRAMI SUNUYOR

Hürriyet Gazetesinde köşe yazısı yazan Ahmet Hakan, CNN Türk kanalında ise Tarafsız Bölge adlı programı sunmaktadır. 6 Kasım 2019 tarihi itibaren Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliğini de yapmaktadır. Babasının memuriyeti dolayısıyla Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde dolaşan Ahmet Hakan’ın çocukluğu Ağrı, Amasya, Çanakkale, Balıkesir gibi illerde geçti. İmam-Hatip lisesinden mezun olan Hakan, bir süre Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne devam etti. Sonra İstanbul’a geldi, bir süre de burada okudu. Bir müddet Büyükçekmece’de yayımlanan “Hürbakış” adlı gazetede çalıştı.

ÇEŞİTLİ HİKAYELER KALEME ALDI

Ahmet Hakan, üniversitedeyken hikâyeler yazardı; birkaçı Yedi İklim dergisinde yayınlanmıştı. 1993-1994 yıllarında ancorhman olarak TGRT Ana Haber’i sundu. Kanal 7 kurulurken Genel Müdür Mustafa Çelik’le temas kurup kadroya dâhil oldu. Bir süre muhabir olarak çalıştıktan sonra 1994-2005 arasında Kanal 7 haber müdürlüğünü ve Kanal 7 Haber bülteninin sunuculuğunu üstlendi. Kanal 7’de İskele Sancak programını hazırladı ve bazı bölümlerini kitaplaştırdı. 2004 yılında Kanal 7 yönetimiyle anlaşamayarak istifa etti. Köşe yazarlığına ilk Yeni Şafak’ta başladı. Daha sonra, Sabah’ta çalıştı ve şu anda Hürriyet Gazetesinde yazmaktadır. CNN Türk’te Tarafsız Bölge programını sunan Ahmet Hakan, 16 Ocak 2017’den itibaren Kanal D Haber bültenini sunmaya başladı. Hakan, Kanal D Haber Dairesi Başkanlığı görevini üstlendi. 45. Altın Kelebek Ödülleri’nde Tarafsız Bölge programıyla En İyi Haber Programı ödülü aldı. Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği 2019 yılı Medya Oscar Ödülleri Töreni’nde yine aynı programla ödül aldı.

Bakmadan Geçme