Ahmet Akın Kimdir?

Ahmet Akın Kimdir? sorusu bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, Ahmet Akın Kimdir? Neden bugün internette en çok arananlar listesinde yer aldı? Kimler neden dolayı Ahmet Akın Kimdir? Sorusuyla google de arama yaptı. Tüm bu soruların yanıtı haberimizde.

Cumhuriyet Halk Partisi, (CHP) 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler kapsamında İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir, Bolu Büyükşehir Belediye başkanı adaylarını açıkladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıkladığı Ahmet Akın’ı açıkladı.

AHMET AKIN KİMDİR?

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ahmet Akın, CHP 25, 26 ve 27. dönem Balıkesir Milletvekili ve CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır.

Ahmet Akın,  13 Ağustos 1973 tarihinde Balıkesir’in Gönen ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Gönen’de tamamlayan Akın, Lise öğrenimini İzmir Atatürk tamamladı. Bahçeşehir Üniversitesi siyaset bölümünden mezun oldu.   Selçuk Üniversitesinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans yapan Akın, İngiltere’de Eurocenter kursunda Dil ve Ekonomi eğitimleri aldı. İspanya’da “Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Üretimi” alanında eğitim ve seminerlere katılan Akın,  Enerji sektöründe faaliyet gösteren özel kuruluşlarda Genel Müdür, uluslararası alanda faaliyet gösteren holdinglerde ise CEO ve yönetim kurulu üyesi olarak çalıştı.

AHMET AKIN SİYASİ HAYATI

2015’de gerçekleştirilen Türkiye genel seçimlerinde CHP Balıkesir milletvekili olarak meclise giren Akın, Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde tekrar CHP Balıkesir milletvekili olarak seçildi. 26. dönemde TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu ve Dışişleri Komisyonunda üye olarak yer alan Akın, 2016 yılında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlığı görevinde bulundu.  2018 Türkiye genel seçimleri öncesinde 14 CHP’li milletvekili ile İYİ Partiye geçen Akın,  10 Mayıs 2018’de 15 milletvekili ile tekrar CHP’ne geri döndü.  2018 genel seçimlerinde tekrar, CHP’sinden Balıkesir milletvekili seçildi. 2019 yerel Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına aday gösterilen Akın, CHP ile İYİ Parti arasındaki ittifak kararı sonrasında, adaylıktan çekildi.

37. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı’nda parti meclisi üyesi seçilen Akın, CHP MYK’sında enerji ve altyapı projelerinden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görevlendirildi. 14 Mayıs 2023 tarihli genel seçimlerde aday olamayan Akın, 14 Mayıs seçimleri, seçim kampanyası süresince bakan adayı olarak tanıtıldı.

1 Haziran 2023 tarihinde yapılan CHP MYK toplantısında MYK’dan istifa eden Akın, 5 Haziran 2023 tarihinde MYK Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı olarak atandı. Ahmet Akın 31 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterildi.

Evli ve iki çocuk babası olan Akın,  İngilizce, İspanyolca ve İtalyanca bilmektedir.

Bakmadan Geçme