• Haberler
  • Genel
  • Ahlaki sorumluluk karşılıklıdır – Kocatepe Gazetesi

Ahlaki sorumluluk karşılıklıdır – Kocatepe Gazetesi

AKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, “İş Ahlakı” başlıklı sunumunda alım satımda, hizmet sunumu ve alımında sorumluluğun karşılıklı olduğunu belirtti Ensar Vakfı Şubesi’nin “Ramazan’da İkindi Sohbetleri” programının 22. gününde AKÜ Prof. Dr. Şuayip Özdemir yaptı. Sunum öncesi Kuran tilaveti gerçekleştirildi. AHLAK TOPLUMSAL VE BİREYSEL DEĞER Bireysel olarak ahlaki davranmanın içinde bulunulan toplumu da [&hellip]

Ahlaki sorumluluk karşılıklıdır

AKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, “İş Ahlakı” başlıklı sunumunda alım satımda, hizmet sunumu ve alımında sorumluluğun karşılıklı olduğunu belirtti

Ensar Vakfı Şubesi’nin “Ramazan’da İkindi Sohbetleri” programının 22. gününde AKÜ Prof. Dr. Şuayip Özdemir yaptı. Sunum öncesi Kuran tilaveti gerçekleştirildi.
AHLAK TOPLUMSAL
VE BİREYSEL DEĞER
Bireysel olarak ahlaki davranmanın içinde bulunulan toplumu da belirli bir yöne götürdüğünden söz eden AKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, ahlakın tek başına bireyle sınırlı olmadığını kaydetti. Toplum içinde yaşarken ve bireysel olarak yalnızken ahlak ve iş ahlakının geçerli olması gerektiğini vurgulayan Özdemir; “İş ahlakı denilince direk ticaret olarak algılanıyor. Ticaret bir alıcı ve bir satıcı ile sağlanan bir eylem, bir işlemdir. Kuran-ı Kerim de benim görebildiğim üç yerde Allah insanlara diyor ki, ‘Canlarınızı, mallarınızı vererek cenneti satın alın.” diyor. Satın alma kelimesi bizzat kullanılıyor. Bunu Allah’ın Kuran’da açıkladığı şekilde olacak.” dedi.
SORUMLULUK
TÜKETİCİYİ DE KAPSIYOR
İş ahlakının parasal değer olarak bir değiş tokuşu ifade eden konuları içerdiğine değinen Prof. Dr. Şuayip Özdemir, alıcı ve satıcı arasında ki ilişki de satıcılar kadar alıcıların da sorumlu olduklarını hatırlattı. Alım satım işini, muayene, eğitim vd. olmak üzere hayat içerisinde ki hizmetler olarak açıklayan Özdemir; “Günümüzde dünya da çevre kirliliği, obezite, kanaatsizlik gibi sorunların tüketicilerde olduğunu görürsünüz. Sorun sadece satıcıda değil. Tüketicilerde de iş ahlakı olmalıdır.” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme