Ahilik kutlamaları bugün başlıyor

Esnaf ve Sanatkârların Piri Ahi Evran-ı Veli Hazretlerini Anma Ahilik Haftası kutlamaları bugün başlıyor Esnaf ve Sanatkârların Piri Ahi Evran-ı Veli Hazretlerine hürmeten düzenlenen Ahilik Haftası kutlamaları bugün sabah başlayacak. İLK TÖREN KOCATEPE ANITINDA YAPILACAK Ahilik Haftası kutlama programı kapsamında bugün sabah saat 9:00'da Kocatepe Parkındaki Atatürk Anıtı'nda düzenlenecek olan çelenk töreniyle başlayacak. İl Kutlama [&hellip]

Esnaf ve Sanatkârların Piri Ahi Evran-ı Veli Hazretlerini Anma Ahilik Haftası kutlamaları bugün başlıyor

Esnaf ve Sanatkârların Piri Ahi Evran-ı Veli Hazretlerine hürmeten düzenlenen Ahilik Haftası kutlamaları bugün sabah başlayacak.
İLK TÖREN KOCATEPE ANITINDA YAPILACAK
Ahilik Haftası kutlama programı kapsamında bugün sabah saat 9:00’da Kocatepe Parkındaki Atatürk Anıtı’nda düzenlenecek olan çelenk töreniyle başlayacak. İl Kutlama Komitesi Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nı saat 10.30’da makamında ziyaret edecek. Heyet daha sonra saat 11.15’de Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i makamında ziyaret edecek. Aynı gün akşam saat19.00’da Zafer Kent Meydanı’nda törenn gerçekleştirilecek. Günün anlam ve önemine yönelik Ahilik Kültürü hakkında konuşmalar yapılacak. Ardından Yılın Ahisine temsili Ahilik Kaftan giydirilip, Yılın Ahisi, Yılın Kalfası ve Yılın Çırağına plaket verilecek. Yılın esnaflıktan sanayiciliğe yükselen işadamına plaket verilmesinin ardından eski ustalar tarafından gösteri sunulacak. Kutlama programı bulgur pilavı ve ayran ikramıyla tamamlanacak.
SANDIKLI İLÇESİNDE DE PROGRAM DÜZENLENECEK
13 Eylül Salı 2022 Salı günü sabah saat 10.00’da Sandıklı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Sergi Salonu’nda Ahilik Haftasına özel hazırlanan program başlayacak. Ardından saat 10.30’da Sandıklı Yeni Sanayi Sitesi esnafı, Sandıklı Eski Sanayi Sitesi esnafı, Sandıklı Bedesten Çarşısı esnafı ziyaret edilecek. Burada yapılacak törende protokol üyeleri günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar yapacaklar. Törende Sandıklı Bedesten Çarşısı Temsili Şed Kuşatma ve plaket töreni gerçekleştirilecek. Pilav üstü et ikramı ardından ilçe merkezinde faaliyet gösteren esnaf ziyaret edilecek. Sandıklı ilçesindeki program saat 13.30’da Şeyh Nurettin Türbesi Ziyareti ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile tamamlanacak.
PROGRAMLAR 15 EYLÜL CUMA GÜNÜ TAMAMLANACAK
14 Eylül 2022 Çarşamba sabah saat 9.00’da Yaş Sebze ve Meyve Pazar yeri dualarla açılacak. Açılışın ardından Esnaf Oda Başkanları pazar esnafını ziyaret edecekler. 15 Eylül Cuma günü Çay ilçesinde sabah saat 10.00’da Ahilik Haftası nedeniyle törenler ve gösteriler yapılacak. 16 Eylül 2022 Cuma günü saat 12.30’da Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camiinde mevlüt okutulup, saat 13.30’da Afyonkarahisar İkinci Sanayi Sitesi Camiinde bulgur pilavı ve ayran ikram edilecek. >> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme