Ahilik Kutlamaları 23 Eylül'de Başlayacak

Esnaf ve Sanatkârların Piri Ahi Evran-ı Veli Hazretlerini Anma 37'inci Ahilik Haftası kutlamaları 23 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Esnaf ve Sanatkârların Piri Ahi Evran-ı Veli Hazretlerine hürmeten düzenlenen 37’inci Ahilik Haftası kutlamaları 23 Eylül 2024 Pazartesi günü Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilecek çelenk töreni ile başlayacak. 
Çelenk töreni akabinde ESOB’da kahvaltı programı düzenlenecek. Daha sonra Ahilik İl Kutlama Komitesi Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ile Afyonkarahisar Belediye Başkanını ziyaret edecek. 25 Eylül Çarşamba günü sabah saat 9.30’da Pazaryeri açılışı dualarla yapılarak Pazar yeri esnafı ziyaret edilecek. Akşam saat 17.00’de Bedesten Çarşısından, Zafer Meydanına kadar mehteran takımı ile yapılacak yürüyüş sonrası 17.30’da basın açıklaması yapılacak. ESOB Oditoryum Toplantı Salonu’nda saat 18.00’de program başlayacak. İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu’nun yaptıracağı toplu dua akabinde Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilecek. Ahilikle ilgili yapılacak konuşmaların ardından yılın ahisine kaftan giydirilecek. Program yemek ikramıyla tamamlanacak. 27 Eylül Cuma günü öğlen İmaret Caminde Mevlid-i Şerif okutulacak. 2. Sanayi Sitesi Cami ve 1. Sanayi Caminde bulgur pilavı ve ayran ikram edilecek. Aynı saatlerde Otpazarı Cami ile Türbe Caminde de lokma ve pilav ikramında bulunulacak.
 

Bakmadan Geçme