Ahilik Komitesi’nden Başkan Zeybek’e ziyaret

Ahi Evran-ı Veli Hazretlerinin anısına 13-19 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Ahilik Haftası nedeni ile Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Ahilik Komitesini makamında kabul etti Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Cengiz Üstün öncülüğünde gerçekleşen ziyarete Afyon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı M. Emin Birliktir [&hellip]

Ahi Evran-ı Veli Hazretlerinin anısına 13-19 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Ahilik Haftası nedeni ile Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Ahilik Komitesini makamında kabul etti

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Cengiz Üstün öncülüğünde gerçekleşen ziyarete Afyon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı M. Emin Birliktir ve beraberindeki heyet katıldı.
“BAŞKANIMIZIN DOSTLUĞUNA ŞAHİDİZ”
Ziyarette ESOB Başkanı Cengiz Üstün, hafta boyunca Ahilik kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in esnaf dostu olduğuna dikkat çeken ESOB Başkanı Cengiz Üstün, desteklerinden dolayı Başkan Zeybek’e teşekkür etti. Üstün, “Ahilik geleneğinin yıllardır devam ettiren bizler; bu geleneğin temsilcileri olarak Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. Başkanımız sağ olsun Afyon’da esnaf dostudur. Her defasında bu dostluğu gördük, şahit olduk. Sağ olsun bu yıl düzenleyeceğimiz Ahilik Haftası etkinliklerine de yine imkânlarını seferber etti. Ahilik 9 asırlık bir gelenek. Asırlardır yaşayan ve dünyaya mal olmuş bir gelenek olan ahilik kültürünü unutturmamak için etkinlikler yapıyoruz.” dedi. ESOB Başkanı Üstün, Belediye’nin verdiği desteklere dikkat çekerek, “Ahilik Haftası nedeni ile bizleri kabul ettiği için Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Ahilik Haftası tüm Türkiye genelinde kutlanıyor, şehrimizde de kutlamalara destek veren Başkanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Ahilik Haftası kutlu olsun.” diye konuştu.
“ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”
Esnaf odalarının tamamıyla her konuda iş birliği içinde çalıştıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, tüm esnaf ve sanatkârların Ahilik Haftası’nı kutlayarak, bu haftanın esnaflar arasındaki birlik ve beraberliği arttırması temennisinde bulundu.
Ahiliğin usta çırak ilişkisi olduğuna dikkat çeken Zeybek, “Usta gerçekten öğretici olduğu zaman yetiştirdiği çırak aynı şekilde devam ediyor. Asırlardır süren Ahilik geleneğini bundan sonra da gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevi. Gönlümüz işinde aşında düzgün, eli harama gitmeyen, nesil yetiştirmek hepimizin olmazsa, olmazlarından. Esnaf kardeşlerimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanlarındayız.” diye konuştu.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Bakmadan Geçme