• Haberler
  • Eğitim
  • Ahi Evran Lisesi, yabancı öğrencilere şehri tanıttı

Ahi Evran Lisesi, yabancı öğrencilere şehri tanıttı

'Gerçekliğin Doğru Algılanması' projesi kapsamında Afyonkarahisar'a 4 ülkeden gelen 40 lise öğrencisine Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ev sahipliği yaptı. Öğrencilere İhsaniye'deki Frigya Vadileri başta olmak üzere şehir merkezinde bulunan tarihi Afyon Konakları, Ulu Cami ve Mevlevihane gibi önemli mekanlar gezdirildi.'DÜNYA BİZİM İÇİN VAR'Etkinlikler hakkında konuşan Okul Müdürü Abdullah Cemal Tola, bu [&hellip]

“Gerçekliğin Doğru Algılanması” projesi kapsamında Afyonkarahisar’a 4 ülkeden gelen 40 lise öğrencisine Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ev sahipliği yaptı. Öğrencilere İhsaniye’deki Frigya Vadileri başta olmak üzere şehir merkezinde bulunan tarihi Afyon Konakları, Ulu Cami ve Mevlevihane gibi önemli mekanlar gezdirildi.
“DÜNYA BİZİM İÇİN VAR”
Etkinlikler hakkında konuşan Okul Müdürü Abdullah Cemal Tola, bu tür etkinliklerin kültür etkileşimi anlamında çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Erasmus+ projeleri öğrencilerin dil becerileri ve özgüvenlerini geliştirmenin yanında onlara unutulmaz deneyimler yaşama fırsatı sunmaktadır. Öğrenciler yeni ülkeler, yeni insanlar ve yeni kültürler tanıyarak farklı kişilere karşı saygılı olabilme ve önyargısız yaklaşabilme becerilerini kazanmaktadırlar. Öğrenciler farklı kültürler tanıdıkça da “Dünya benim için var fikrinden”, “Dünya bizim için var fikrine” yelken açmaktadırlar.” dedi.

Bakmadan Geçme