• Haberler
  • Genel
  • Ahi Evran Gazi'ye yetemedi – Kocatepe Gazetesi

Ahi Evran Gazi'ye yetemedi – Kocatepe Gazetesi

Okul Sporları Basketbol müsabakalarında Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi karşı karşıya geldi. Baştan sona üstün oynayan Gazi MTAL maçı 33-23'le kazandı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Servisi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 2014-2015 sezonu Basketbol Müsabakaları devam ediyor. Afyonkarahisar Atatürk Spor [&hellip]

Ahi Evran Gazi’ye yetemedi

Okul Sporları Basketbol müsabakalarında Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi karşı karşıya geldi. Baştan sona üstün oynayan Gazi MTAL maçı 33-23’le kazandı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Servisi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği 2014-2015 sezonu Basketbol Müsabakaları devam ediyor. Afyonkarahisar Atatürk Spor Salonu’nda süren basketbol müsabakaları grup elemelerinde Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi karşılaştı. Maçın başından sonuna kadar üstün bir performans sergileyen Gazi MTAL 8’er dakikalık 4 periyodu da alarak galibiyete uzandı.
Maçın ilk periyoduna hızlı başlayan Gazi MTAL basket+faulle 3 sayı kazandı. Ardından sayılarını artıran Gazi MTAL ilk periyodu 16-2’lik skorla aldı.
İkinci periyotta Ahi Evran biraz daha oyundaki ağırlığını artırdı. Fakat Gazi de boş durmadı. İkinci periyotta 20-8’lik farkla oyundaki ağırlığını bariz artırarak Gazililer kazandı.
İkinci yarıda Ahi Evran daha fazla sayı bularak ilk yarıyı unutturdu. Üçüncü çeyrekte 8 sayı daha bulan Ahi Evran 16 sayıya ulaştı. Gazi de 8 sayı buldu ve aradaki 12 sayılık fark kapanmadı. Üçüncü çeyreğin sonunda 28-16’lık skorla Gazi yine üstündü.
Son 8 dakikalık çeyrekte Ahi Evran oyunda açılarak arka arkaya 7 sayı buldu. Fakat Gazi yine Ahi Evran’ın öne geçmesine mani oldu. Ahi Evran’ın bulduğu 7 sayıya 5 sayı ile cevap veren Gazi 33 sayıya ulaştı. Maçın sonunda 33-23’lük skorla Gazi MTAL sahadan galip ayrıldı.
DOĞA KOLEJİ FEN LİSESİ’Nİ YIKTI GEÇTİ
Süleyman Demirel Fen Lisesi ile Afyonkarahisar Özel Doğa Anadolu Lisesi basketbol karşılaşmasında Doğa Koleji rakibi Fen Lisesi’ni farklı skorla mağlup etti. 51-36’lık skorla rakibini geride bırakan Doğa Koleji şampiyonluğa oynuyor.
Maçın ilk periyodunda Doğa Koleji oyuna hızlı başlayan ekip oldu. İlk periyotta 11 sayı kaydeden Doğa Koleji, Fen Lisesi’ne de fazla sayı bulma imkanı vermedi. İlk periyodun sonunda 11-5’lik skorla Doğa Koleji üstünlüğü ele aldı.
İkinci periyoda hızlı başlayan Fen Lisesi oldu. Bu çeyrekte 12 sayı bulan Fen Lisesi yine geride kaldı. Doğa Koleji 17 sayı bulduğu bu çeyrekte 28 sayıya ulaştı. Doğa Koleji 28-17’lik skorla ilk yarıyı önde tamamladı.
İkinci yarıda oyunda etkili olan taraf yine Doğa Koleji’ydi. Bu etkili oyunla üçüncü çeyrekte toplam 13 sayı kaydeden Doğa Koleji 41 sayıya ulaştı. Fen Lisesi ise 7 sayı daha bularak toplamda 24 sayıya ulaştı.
Son çeyreğe 41-24’lük skorla üstün başlayan Doğa Koleji bu periyotta aradaki farka güvenerek rakibin fazla sayı kazanmasını engellemedi. Son çeyrekte Fen Lisesi 12 sayı kaydederken Doğa Koleji 10 sayı buldu. Maçın sonunda 51-36’lık skorla Doğa Koleji galibiyetini ilan etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Süleyman Demirel Fen Lisesi: Antrenör Emel Tağ,
Ahmet Erbayraktar, Alperen Gündoğar, Burak Can Güven, Cafer Özcan İşbilir, Furkan Kamil Umurhan, Hüseyin Demir, Kadir Gedik, Nurettin Örnek, Onur Arsoy, Ramazan Öztürk Yavuz, Şemsettin Tunahan Uğuzeş ve Yusuf Derinöz.
Afyonkarahisar Özel Doğa Anadolu Lisesi: Antrenör Halil Okçu, Batuhan Şehitoğlu, Cevdet Keskin, Doğukan Arda Çelik, Emre Merdivenci, Furkan Gülmez, Gürcan Uğur Dinçer, Hakan Yılmaz, İsmail Hakkı Nergiz, Muhammed Ali Nergiz, Mustafa Oğuzhan Alper, Nevzat Göktepe ve Yasin Samed Mühsürler.

Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi: Antrenör Erdoğan Elbir, Ali Çakır, Efehan Efe, Enes Özdemir, Furkan Göksel Çangal, Hüseyin Kaya, İbrahim Erkürün, İbrahim Yılmaz, Mehmet Can Erdal, Mevlüt Başyiğit, Mustafa Çelik, Yavuz Karakaya ve Yusuf Yazal.
Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi: Antrenör Cengiz Demirkale
Ahmet Uslu, Buğra Bozkurt, Hasan Murat Gördes, Hidayet Yiğit, Hüseyin Maral, Mehmet Ertürk, Muhammed Nur Kuş, Mustafa Pamuk, Ömer Demirezen ve Yiğitcan Ay.

Bakmadan Geçme