Ağustos ayı ihracatı 25 milyon dolar

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar'ın ihracat rakamlarını derleyerek kamuoyuyla paylaştı. Buna göre Afyonkarahisar'ın Ağustos ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4 gerileyerek 25 milyon 540 bin dolar oldu.GEÇEN YILA GÖRE DÜŞÜŞ VARYılın ilk 8 ayında ise ihracat geçen yılın ilk 8 ayına göre yüzde 6,9 düşerek 192 milyon 80 bin dolar olarak [&hellip]

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar’ın ihracat rakamlarını derleyerek kamuoyuyla paylaştı. Buna göre Afyonkarahisar’ın Ağustos ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4 gerileyerek 25 milyon 540 bin dolar oldu.
GEÇEN YILA GÖRE DÜŞÜŞ VAR
Yılın ilk 8 ayında ise ihracat geçen yılın ilk 8 ayına göre yüzde 6,9 düşerek 192 milyon 80 bin dolar olarak gerçekleşti. 2016 yılı Ağustos ayında 77 farklı ülkeye Afyonkarahisar’dan ihracat yapıldı.İller sıralamasında Afyonkarahisar geçen seneki yerini koruyarak Ağustos ayında 81 il içerisinde 29’uncu sırada yer aldı.
AĞUSTOS’TA EN
ÇOK İHRACAT ABD’YE
Verilere göre Afyonkarahisar’dan en çok ihracat ABD’ye yapıldı. Geçen seneki Ağustos ayına göre ABD’ye ihracat yüzde 19,8 oranında arttı. Bu artış ile ihracatın tutarı 5 milyon 352 bin dolar oldu. En çok ihracat yapılan ülkeler sıralamasında ikinci sırada Irak yer alıyor. Yüzde 37,4 düşen ihracat, 4 milyon 936 bin dolar olarak gerçekleşti.
MERMER VE
YUMURTA ÖNCÜ
ATSO’nun derlediği rakamlara göre Afyonkarahisar’dan en çok mermer, yumurta-tavuk ürünleri, demir ve demirdışı madenler ihraç edildi. 2016 yılı Ağustos ayında Afyonkarahisar’dan yapılan ihracatlar da en çok artışın yaşandığı ülke İtalya oldu. Yüzde 297 artan ihracat, 92 bin dolara yükseldi. (Kocatepe Haber Merkezi)

ATSO’da aidat borçları yapılandırılacak

ATSO Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada,
birikmiş aidat borcu bulunan üyeler, 31 Ekim 2016 tarihine kadar ATSO Hizmet Binası’na başvurarak yapılandırma fırsatından yararlanabilecek

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) yurt genelinde 19 Ağustos 2016 tarihi itibari ile yürürlüğe giren 6736 Sayılı Kanun’un 11. Maddesi’nin beşinci fıkrası gereği borcu bulunan oda üyelerine, borçlarını 6 taksitte ödeme fırsatı getirildi.
Bu doğrultuda; Oda üyeleri, söz konusu borçları taksit yerine peşin ödemeleri halinde borç faizinden muaf tutulacak. Oda üyelerine yapılandırma için geç kalınmaması önerilirken, söz konusu yapılandırma kapsamında oda ve borsa üyelerine birikmiş aidat borçlarını taksitlendirme fırsatı da sunuluyor. Yasa sadece 30 Haziran 2016 tarihine kadar ödenmemiş olan aidat borçlarını kapsıyor. ATSO üyelerinin bu haktan yararlanabilmeleri için 31 Ekim 2016 tarihine kadar hizmet binasına başvuruda bulunması gerekiyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme