• Haberler
  • Genel
  • AGP çalışmalarını anlattı – Kocatepe Gazetesi

AGP çalışmalarını anlattı – Kocatepe Gazetesi

Afyon Girişim Platformu (AGP) üyeleri protokol ziyaretlerine devam ediyor. Valilik, Belediye Başkanlığı ve Üniversite Rektörlüğü'nden sonra AGP üyeleri Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ettiler. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser tarafından kabul edilen platform üyeleri kuruluşun çalışmaları hakkında bilgi verdiler Platform adına kuruluşun amaçları ve projeleri konusunda açıklamalarda bulunan Afyon Kocatepe Üniversitesi Beden Eğitimi [&hellip]

AGP çalışmalarını anlattı

Afyon Girişim Platformu (AGP) üyeleri protokol ziyaretlerine devam ediyor. Valilik, Belediye Başkanlığı ve Üniversite Rektörlüğü’nden sonra AGP üyeleri Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ettiler. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser tarafından kabul edilen platform üyeleri kuruluşun çalışmaları hakkında bilgi verdiler

Platform adına kuruluşun amaçları ve projeleri konusunda açıklamalarda bulunan Afyon Kocatepe Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Rıfat Yağmur, şehrin gelişimi ve tanıtımı için gönüllü hizmet vermek üzere yola çıktıklarını belirterek sade, ama büyük projelere sahip olduklarını ifade ederek şunları söyledi: “Afyon, termal bir şehir olmakla birlikte bu özelliğimizi ortaya koyacak hiçbir görselimiz yok. Örneğin, Pamukkale’deki gibi, şehrin değişik yerlerinde, yol güzergâhında travertenler oluşturabiliriz. Bunun yanında mermerle ilgili de tanıtım eksikliğimiz var. İscehisar’daki gibi, kent merkezinde veya yol üzerinde kaldırımlara antik mermerlerden konulabilir.”
Dernek yatay büyüyecek
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Rıfat Yağmur arka-daşlarıyla birlikte “Afyonkarahisar Buluşması” adıyla bir proje geliştirdiklerini bildirdi. Yağmur; “Afyon’la ilgili sanayici, iş adamı, düşünür, bilim adamı, yazar, şair, sanatçı, sporcu gibi insanları uygun bir zamanda bir araya getirmeyi planlıyoruz. Daha önceki Kent Kurul-tayları’nın biraz daha üstünde, çalıştay ya da sempoz-yum türünde bir etkinlik olacak bu. Kamu yönetimi ve mahalli idarelerle sivil toplum örgütlerini Afyon için bir araya getirmeyi hedefliyoruz. İlimizdeki ve il dışındaki kuruluşlarla temasa geçtik. Konuya gayet sıcak baktılar. Bu önerilerimiz Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız tarafından da beğenildi, destek sözü aldık. Sayın Rektörümüz de her türlü katkıyı sağlayacağını ifade etti. Çalışmalarımızda siyasetin tamamen dışında olmaya özen gösteriyoruz. Derneğimiz yatay büyüyecek. Herhangi birisinin sivrilmesi söz konusu olmayacak. İyi niyetle yola çıkmış Afyon sevdalıları olarak üzerimize ne düşüyorsa arkadaşlarımızla yerine getirmeye çalışacağız. Üye profilimize baktığımızda bu yapı içerisinde şehrin kültürel ve yaşayan bir mozaiğini görmek mümkün. Kendi içimizde sağladığımız bu güzel buluşmayı, Ticaret ve Sanayi Odamızla da daha iyi platformlara taşıyacağımızı düşünüyoruz.” dedi.
Proje çok güzel
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Serteser; “Her şeyden önce bu çok güzel bir oluşum. Valimizle, Belediye Başkanımızla, Rektörümüzle, Garnizon Komu-tanımızla hep bir araya gelebiliyoruz, ama şehrimizin daha da gelişmesi için daha planlı çalışmalara ihtiyaç var. Deneyimli kişilerin oluşturduğu bu platformun Afyonumuz için çok faydalı olacağına inanıyorum.” diye konuştu. ATSO Başkanı Hüsnü Serteser şunları söyledi: “Son 3-5 yılda ilimizin bir sıçrama içinde olduğu görü-lüyor. Her siyasi iktidar döneminde de bakanımız oldu. Bu da bizim için bir şanstır. Afyonkarahisar Buluşması projeniz çok güzel. Kendisi şehir dışında, ama gönlü bu-rada olan sanayicilerimiz, bürokratlarımız var. Bunların beyin fırtınası platformunda bir araya getirilmesi şehrimiz için büyük önem taşıyor. Halen dışarıda bulunan insanlarımızın tecrübelerinden yararlanmamız gerekiyor. Bu insanlarla yakın temas kurulması durumunda ilimize önemli katkılar sağlanacağını düşünüyorum. Örneğin, Hukuk Fakültesi’nin yapımı bitmek üzere. Belki yakın zamanda bir Güzel Sanatlar Lisesi açılacak.”
Tanıtıma önem veriliyor
Kamu kesimindeki çoğu yatırımcı kuruluşun üst yönetim kademelerinde Afyonkarahisarlılar olduğunu hatırlatan Hüsnü Serteser şöyle konuştu: “İlimizdeki insanlar kadar onların da çok büyük destekleri olacağını sanıyorum. Hem fikrî hem de maddi alanda katkı söz konusu olabilir. Bu alanda bir eksiklik olduğu âşikârdı. O yüzden bu girişimin çok hayırlı olacağını umuyorum. Biz ATSO olarak ticareti ve sanayii temsil ederken sosyal ve kültürel konularda da duyarsız değiliz. Elbette şehrin gelişmesinde en büyük itici güç ticaret ve sanayidir. Özel sektör olarak biz de her türlü katkıyı sağlamak isteriz. Yeni yapılacak bina komp-leksimiz içinde size de bir yer ayırabiliriz. İlimizin ticaret ve sanayi potansiyelinin tanıtılması yanında, başta Mevlevilik olmak üzere sosyal ve kültürel değerlerimizin tanıtımına da önem veri-yoruz. Bu alanda yüksek bütçeli projeler hazırlıyoruz. Yurt dışından gelecek heyetlere ilimizi sekiz dilde tanıtmayı hedefliyoruz. Bu çalışmalar sizlerin işbirliği ve katılımıyla daha geniş bir platformda, daha planlı ve verimli hale gelebilir.”
Güzel sonuçlara ulaşılabilir
Etkinliklere katılımın artmış olması, kamuoyu oluşumunun da hızlanmasını sağlayacağı gerçeğine temas eden ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser; “Bu platform çerçevesinde kurumları bir araya getirerek birlikteliği sağlamak da büyük önem taşımaktadır. Farklı görüşlerin dile getirilip tartışılması, il dışındaki değerleri-mizin de bu platformda yer alması sonucunda daha güzel düşünceler ortaya çıkabilir. Daha önce ziyaret ettiğiniz kurumların başında olan kişiler de biz de gerekli desteği sağlarız. Buradan çıkan fikirler doğrultusunda daha güzel sonuçlara ulaşabiliriz. İlimizin son yıllarda yakaladığı ivmenin birkaç yıl sonra çok daha fazla hızlanacağını söyleyebiliriz. Görünen köy kılavuz istemez. Örneğin, sahip olduğu coğrafi konum gereği ve yapılan yatırımlar sonucu ulaşım ağında ilimizin çok ileri bir düzeye çıkacağını umuyoruz. Havaalanımızın da sözleşme teslim tarihinden en az sekiz ay önce, yani yaklaşık bir yıl içinde bitirileceği duyumunu almış bulunuyoruz. Dolayısıyla charter seferleri ve tarifeli yurtiçi seferleri yakında başlamış olacak. Ama ben hızlı tren projesini daha fazla önemsiyorum. Ankara-İzmir ve İstanbul-Antalya hatları buradan geçiyor. Afyon bu sayede İstanbul, Ankara ve İzmir’in yani Türkiye’nin en büyük üç ilinin banliyösü haline gelecek. Bir bakıma ilimiz, Türkiye nüfusunun üçte birinin banliyösüne dönüşecek. Büyük kentlerimizdeki insanlar hafta sonu tatillerini değerlendirmek istediklerinde 1,5 ile 3 saat arasında buraya ulaşabilecekler demektir. Cuma akşamı gelip Pazar akşamı kendi şehirlerine dönebilecekler.” ifadelerini kullandı.
Kültür ayağı da gelişmeli
Afyonkarahisar’da ki yatırımların da çok daha fazla artacağını, kültür ve tarih turizmi yanında eğlence sektörünün de gelişeceği düşüncesini aktaran Hüsnü Serteser sözlerine şöyle devam etti: “Yani hizmet sektöründe büyük sıçramalar olacaktır. Sonuçta ilimizin on yıl içinde, yaşanabilir kentler sıralamasında ilk on şehir arasına gireceğini tahmin ediyorum. Ulaşımla birlikte bu işin kültür ayağını da geliştirmemiz gerekiyor. Yaklaşık 10-11 yıl sonra, 2023 projeksiyonunda ilimizin çok önemli bir yer alacağını umuyorum. Artık herkeste, her kesimde çok güzel bir şevk ve heyecan var, bunun zaman içinde azalmayacağını, aksine artarak devam edeceğini söyleyebilirim. Sizin çabalarınız da bunu hızlandıracaktır. O nedenle sizi tebrik ediyorum. ATSO olarak maddi ve manevi her türlü desteğe hazır olduğumuzu bilmenizi istiyorum.”
ATSO ziyaretinde platform üyelerinden Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, Öğr. Gör. Hakan Yılmaz, Günay Kart, Şule Bendler, Kâmil Ayvalı, Şükrü Köken ve ATSO Genel Sekreter Yardımcısı Ferah Bekteş hazır bulundular. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme