• Haberler
  • Genel
  • “Ağlayan anaların hakkını herkes düşünmeli'

“Ağlayan anaların hakkını herkes düşünmeli'

CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, her yargı paketi görüşmesinde Abdullah Öcalan’a yönelik nasıl bir düzenleme yapılacağı düşündüklerini söyledi. Toptaş, düzenlemeler yapılırken ağlayan anaların hakkının nasıl ödeneğinin de herkesçe düşünülmesi gerektiğini hatırlattı CHP Miletvekili Ahmet Toptaş, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı’yı ve bazı gazileri Dernek'te ziyaret etti. [&hellip]

"Ağlayan anaların hakkını herkes düşünmeli”

CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, her yargı paketi görüşmesinde Abdullah Öcalan’a yönelik nasıl bir düzenleme yapılacağı düşündüklerini söyledi. Toptaş, düzenlemeler yapılırken ağlayan anaların hakkının nasıl ödeneğinin de herkesçe düşünülmesi gerektiğini hatırlattı

CHP Miletvekili Ahmet Toptaş, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı’yı ve bazı gazileri Dernek’te ziyaret etti. Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı, Toptaş’ın derneğin yeni hizmet binasını ilk ziyaret eden milletvekili olduğunu belirtti.
“UTANÇ ÜLKEYİ YÖNETENLERİN”
Derneği yeni hizmet binasını gezen CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, şehit ve gazi fotoğraflarına bir yenisinin daha eklenmemesi için dünyada ve Türkiye’de barışın egemen olması gerektiğini kaydetti. Koşullar gerektiğinde ülkeyi savunmak için herkesin kanının son damlasına kadar savaşmaktan geri kalmayacağını belirten Toptaş; “Benim oğlum, eşim niye şehit düştü sorusunu sordurur hale gelmek hepimizin utancıdır. Biz hiçbir soru sormadan toprağa düşenlerin ailelerine soru sorduracak hale gelmişsek utanç duymalıyız. Kocatepe Panoroması ile ilgili Rus bir çifte telif ücreti ödediğinizden söz ettiniz. Neden kendi tarihimize ait panoromaları, romanları, incelemeleri, araştırmaları kendimiz yapmayız? 176 tane üniversite kurduk diyoruz. Bu üniversitelerde tarih, sanat, kültür kürsülerimiz yok mu? Üniversiteler bilim ve sanat üretmeye yararlar. Kültür ve tarihi yaşatmaya yararlar. Bunları yapmıyorlarsa 260 tane daha kursanız biz yine bizim tarihimiz araştıran, resmeden başka ulusların insanlarından kendi tarihimizin panoromalarını satın almaya devam ederiz. Bu utanç eğitimli insanların, üniversitelerin ve bu ülkeyi yönetenlerin utancıdır.” dedi. Milletvekili Ahmet Toptaş, Türkiye’de tarihine, kültürüne, şehidine sahip çıkacak eğitimciler ve üniversite yöneticilerinin çıkacağını umut ettiğini belirtti.
SÜREÇ ÖCALAN’IN AFFINA EVRİLİYOR
Her yargı paketinde terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’la ilgili nasıl bir düzenleme yapılacağının düşünüldüğünü söyleyen Ahmet Toptaş, Türkiye’nin özellikle 30 Mart yerel seçimlerinden sonra güneydoğu’da özerk bir yapıyı yaşadığını kaydetti. Bu durumun gizlenecek hiçbir tarafı olmadığını dile getiren Toptaş; “Güneydoğu’daki herhangi bir kente gidin orada devletle ilişkisi olan bir tek vali ve emniyet müdürü vardır. Bunları da eskiden beri PKK’nin talebi olan seçimle gelmesi konusunda bir tek yasa maddesi değiştirildiğinde artık Türk Devleti’nin oralarla fiili bağı kesilmiş olacaktır. İktidar sahipleri kendi iktidarlarının sürebilmesi için verilmesi gereken tüm tavizleri vermektediler. Bu tavizlerden PKK’nin en vazgeçilmezi Abdullah Öcalan’ı bir Kürt lider olarak bölgede yerini almasıdır. Baş istekleri budur. Bunun yolu da Öcalan’ı bir biçimde affetmektir. Süreç hızla ona evrilmektedir. Analar ağlamasın derken Abdullah Öcalan’ı affederek ağlayan anaların hakkını nasıl ödeyeceklerini düşünmek zorundalar. Türk insanı da bunu düşünmek zorundadır.” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme