• Haberler
  • Genel
  • Ağız ve diş sağlığı vücut için çok önemli

Ağız ve diş sağlığı vücut için çok önemli

İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, ağız ve diş sağlığının, vücudun bütününün sağlığı için çok önemli olduğunu belirtti İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, ağız ve diş sağlığına dikat edilmesi gerektiğini söyledi. Akgün, “Ağız ve diş sağlığı genel vücut sağlığı kadar önemlidir. Sağlıklı bireylerin sağlığı ağız ve diş sağlığı ile başlar. Çünkü ağız ve diş [&hellip]

Ağız ve diş sağlığı vücut için çok önemli

İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, ağız ve diş sağlığının, vücudun bütününün sağlığı için çok önemli olduğunu belirtti

İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, ağız ve diş sağlığına dikat edilmesi gerektiğini söyledi. Akgün, “Ağız ve diş sağlığı genel vücut sağlığı kadar önemlidir. Sağlıklı bireylerin sağlığı ağız ve diş sağlığı ile başlar. Çünkü ağız ve diş sağlığı bozulduğunda sadece ağız ve diş hastalıkları oluşmaz. Bunların yanında diğer bütün sistemi etkileyen rahatsızlıklar da ortaya çıkabilir. Bu yüzden sağlık ağızda başlar diyoruz. Diş çürükleri; kalp dolaşım hastalıkları, diyabet, pnömoni, kronik solunum hastalıkları, mide-bağırsak hastalıkları, ortopedik hastalıklar, psikosomatik hastalıklar, hamilelerde düşük riski gibi hastalıkların nedeni de olabilmektedir” dedi.
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EĞİTİMLERİ VERİLMELİ
Akgün, bozulan sağlığın tedavi edilmesinin, sağlığın korunmasından daha külfetli olduğuna dikkat çekerek “Çoğu kişi ağzında herhangi bir sorun, diş ağrısı olmadan diş hekimine gitmez. Hatta ağız-diş problemlerinde bile diş hekimine gitmeden geçmesini bekleyen ya da tıp dışı çeşitli yollar arayan kişi sayısı az değildir. Ağız diş sağlığının korunması çocukluk çağlarında başlamalıdır. Çocukların yeterli ve dengeli beslenmesi büyümeleri için önemli olduğu kadar sağlıklı bir diş yapısı için de önemlidir. Sağlıklı bir ağız ve sağlıklı dişlere sahip olmaları için çocuklarımıza öğretmemiz ve örnek olmamız gereken bir konu da düzenli ve doğru bir şekilde diş fırçalama alışkanlığıdır. İlk olarak aile içinde kazandırılan bu alışkanlık, Müdürlüğümüze bağlı toplum sağlığı merkezleri tarafından ilk ve ortaokullarda rutin olarak verilen ağız diş sağlığı eğitimleriyle de pekiştirilmektedir. Bu eğitimler esnasında öğrencilere diş hekimlerimizce ağız ve diş taraması da yapılmakta ve ağız sağlığında problem olan çocuklar ağız-diş sağlığı merkezine yönlendirilmektedir” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme