Ağız Diş Sağlığı Merkezi ayın hastanesi

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, Afyonkarahisar Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nin ayın hastanesi seçildiğini açıkladı. Erenoğlu, merkezin birliğe bağlı sağlık kurumları arasında borçluluk gün sayısının sıfır oluşu ve düzenli yapılan yatırımlarla kendini yenilediğini vurguladı Kamu Hastanelerinin Ekim ayı Verimlilik Değerlendirme Toplantısı Genel Sekreterliğin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. HEKİMLERE ASKOM KARARLARI HATIRLATILMALI Toplantıda konuşan [&hellip]

Ağız Diş Sağlığı Merkezi ayın hastanesi

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, Afyonkarahisar Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nin ayın hastanesi seçildiğini açıkladı. Erenoğlu, merkezin birliğe bağlı sağlık kurumları arasında borçluluk gün sayısının sıfır oluşu ve düzenli yapılan yatırımlarla kendini yenilediğini vurguladı

Kamu Hastanelerinin Ekim ayı Verimlilik Değerlendirme Toplantısı Genel Sekreterliğin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
HEKİMLERE ASKOM
KARARLARI HATIRLATILMALI
Toplantıda konuşan Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, Doğumevinde laboratuvar teknisyeni olarak görev yapan bir çalışanın AKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakımda tedavi gördüğünü belirterek acil şifa diledi. Sandıklı ve Dinar bölgesinde bulunan entegre hastanelerden yapılan hasta sevki konularında bölgede bulunan aile hekimleriyle koordinasyonun kurulmasını isteyen Dr. Erenoğlu; “Sağlık konusunda herhangi bir zafiyete uğramamak adına tüm hekimlerin iletişim halinde olması zorunludur. Göreve yeni başlayan hekimlere özellikle ASKOM kararların hatırlatılması önem taşımaktadır. Merkez ve ilçe kamu hastanelerinde kontrolleri ve doğumları yaptırılan gebelerin bağlı oldukları aile hekimlerine bildirilmesi gerekiyor. Kamu hastanelerinde gerçekleştirilen doğumların bildirimi konusunda aile hekimlikleri ile mutlaka iletişime geçilmelidir.” dedi.
KRİZ MERKEZİ İLE
İRTİBAT ŞART
Kamu sağlık tesislerinde tehlikeli atık konusunda hassas olunmasını isteyen Dr. Erenoğlu, kurumlarda tehlikeli atık olarak nitelendirilen malzemelerin bertaraf edilmesi için mutlaka uygun şartların sağlanıp, atıkların uygun depolarda biriktirilmesi zorunluluğuna değindi. Kamu Hastaneleri Birliği olarak, tehlikeli atıkları toplayarak ilgili firmaya teslim ettiklerini anlatan Dr. Ayhan Erenoğlu; “Genel Sekreterliğe ait Klinik Mühendislik Biriminin aktif olarak kullanılmasını istiyorum. Bozuk, atıl durumda olan cihazlarınızı mutlaka bu birime gönderin. Bozuk olanların tamiri yapılabilir, kullanılamayacak olanların parçalarından başka cihazlar yapılabilir. Lütfen bu fırsatı değerlendirin. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi bünyesinde geçtiğimiz ay içinde Kriz Koordinasyon Merkezi kuruldu. Bu merkez 24 saat boyunca faaldir. Özellikle ilçe hastanelerden yapılan acil hasta sevklerinde işleri kolaylaştırmaktadır. Bazen boş yataklar sisteme düşmemektedir. Yanılmalar yaşanmaması için kriz merkezindekilerle irtibata geçilmelidir.” diye konuştu.
YEMEKTE DENETİM
BEŞ SEFERE ÇIKTI
Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastanesindeki yemeklerin durumu ile ilgili olarak bu konuda denetimlerin sıkı tutulmasını, kesinlikle taviz verilmemesi talimatını verdi. Yemek firmasının imalathanesine ayda 2 kez yapılan denetimlerin bundan böyle 5’e çıkarılacağını belirten Dr. Erenoğlu; “Gerek hastalara gerekse çalışan personele yemek sunumunda özellikle sorumluların başlarında bulunması zorunludur.” dedi.
TOMOGRAFİ
ÇEKİMLERİ HIZLANACAK
Ayın hastanesi kriterlerine en uygun sağlık tesisinin Afyonkarahisar Ağız Diş Sağlığı Merkezi olduğunu açıklayan Dr. Ayhan Erenoğlu, merkezin özellikle birliğe bağlı sağlık kurumları arasında borçluluk gün sayısının sıfır olması ve düzenli olarak yapılan yatırımlarla kendini yenilediğini kaydetti. Devlet Hastanesi Görüntüleme Merkezi için alımı yapılan ve dün itibariyle kurulumu tamamlanan 128 Kesitli Bilgisayarlı Tomografi Cihazının sevindirdiğini kaydeden Dr. Erenoğlu; “Afyon için gurur verici bir cihaz. Böyle bir cihazın ilimizde hatta kendi hastanemizde bulunması bizler içinde çok sevindirici bir durum. Türkiye de 5-6 merkezde bulunan tomografi cihazı diğerlerinden farklı olarak daha düşük dozda radyasyon yayıyor. Görüntülemede hizmet kalitesini üst düzey bir hale getirdik. Çok hızlı, güvenilir şekilde tomografi çekimleri devam edecek.”şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme