Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Ağıtlar Gazze için. Yetmez ama evet.

Sezer Küçükkurt 21 Temmuz 2014 Pazartesi 03:00:00
  Tüm dünya İsrail’in Filistin’deki vahşi saldırılarına gözlerini kapamış durumda. Bebekler, çocuklar katlediliyor, adeta bir soykırım yapılıyor Gazze’de. Türkiye’de ise kimileri sosyal medyadan öfkesini haykırırken, kimileri de sokaklara inerek tepkisini gösteriyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Afyonkarahisar’da da eylemler ardı ardına geliyor Gazze için, Filistin için…
Tepkiler, haykırışlar elbette haklı. Peki ama yeterli mi? Filistin’in, Gazze’nin ilacına merhem olabiliyor mu? Elbette hayır. İsrail’le ticari irtibatımız tarihimizin en üst seviyesindeyken, küçümsediğimiz ülkeler İsrail’e ders üstüne ders verirken, bizim tepkilerimiz kuru gürültüden öteye geçemiyor ne yazık ki. Olsun, buna da şükür…
İsrail ise ardına aldığı büyük dünya devletlerinin gölgesinde ne ahlaka, ne hukuka, ne insanlığa, ne de dindarlığa sığan bir şekilde vahşetini sürdürüyor.
Hiçbir sınır tanımadan dünyanın gözü önünde bu vahşet devam ediyor. Şu ana kadar Gazze’de 500’ eyakın insan öldü. Türkiye’den başka da sesini yükselten, bu vahşete dur diyen İslam ülkesi yok gibi. Suriye cayır cayır… Libya paramparça… Irak artık kaça bölüneceğini şaşırdı… Mısır Sisi’ye emanet… İran kendine göre konum almış bekliyor… Suudi Arabistan’ı anmaya bile gerek yok… Pakistan canı başı derdinde… Geri kalanlarını zaten kendileri yönetiyor denilemez.
BM’nin Güvenlik Konseyi’nden de bir netice alınamadı. İsrail başta ateşkesi kabul edeceğini ifade etmişken, bir kaç saatliğine bile olsa ateşkese evet demedi. Demek ki Gazze’de yaşayanları tamamen yok etmeyi kafalarına koymuş gibiler.
Daha önceden bir tek askeri için Misket bombalarını Gazze’ye yağdıran İsrail’in bu defaki bahanesi üç askerinin ölümü.
Aydınından cahiline, siyasetçisinden eğitimcisine kadar hepimiz, İslam Alemi’nin içine düşmüş olduğu bu açmazdan dertliyiz, şikayetçiyiz. Ama değişen bir şey yok.
İsrail’i barbarlıktan kim alıkoyacak? 1948’den bu yana adım adım işgal ettiği toprakları elinden kim geri alacak? İslam coğrafyasında akan kanı kim nasıl durdurabilecek? İsrail’in üzerinde düne kadar bir kılıç gibi sallanan Suriye ve Irak bugün paramparça, Mısır’da kukla Sisi var. Türkiye’nin gücü bağırmaya yetiyor. IŞİD’in halifesi ancak Müslümanları kesiyor.
İşimiz tek Allah’a kalmış durumda. O’nun yardımının da şartları var ama, bu şartlara bakan yok. Ettiğimiz dualar yeter mi ki?…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti