• Haberler
  • Genel
  • 'Ağıralioğlu, İle Birlikte Yol Yürüyeceğiz'

'Ağıralioğlu, İle Birlikte Yol Yürüyeceğiz'

İYİ Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe eski Başkanı Burhanettin Buğa, kendisi gibi İYİ Parti'den ayrılan Miletvekili Yavuz Ağıralioğlu, birlikte yol yürüyeceğini söyledi.

İYİ Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe eski Başkanı Burhanettin Buğa, Kocatepe Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın’ın sorularını yanıtlayarak yaklaşan yerel seçimler öncesi siyasi değerlendirmede bulundu.

“DÖKÜP SAÇMAK BİZE GÖRE DEĞİL”

Burak Aydın: İYİ Parti’den istifa ederken gerekçenizi yaptığınız basın açıklaması kamuoyu ile paylaştınız. Peki, buz dağının görünmeyen kısmı var mıydı? Özellikle İl teşkilatı ve il başkanıyla ilgili yaşanan ama kamuoyunun bilmediği sorunlar mı vardı?

Burhanettin Buğa: İl başkanıyla ilgili beraber yol yürüyemediğimiz kamuoyunda bilinen bir durum. Ancak döküp saçmak bize göre değil orada hala devam eden kardeşlerimiz ve büyüklerimizi üzebilir bu durum. Bölen parçalayan konumunda olmak bize yakışmaz böyle bir derdimiz asla olmadı siyasi anlaşmazlıkları hesaplaşma yöntemine çevirmeyiz. Siyaset itibarla yapılır buna zeval vererek iş yapmayız.

“KOLTUK KAVGALARI BANA GÖRE DEĞİLDİ”    

Burak Aydın: Genel Başkan Yardımcısı Sayın Koray Aydın’la çekindiğiniz bir fotoğrafla görevi bırakmıştınız. Genel Merkez nezdinde o dönem neler oldu?

Burhanettin Buğa: O dönemler bu süreçlerin habercisiydi ancak o günde bugünkü gibi kimseyi kırıp dağıtarak siyaset yapmamayı tercih ettiğim için üzmeden ayrılmaktı mesele, anlaşmazlıklar ve koltuk kavgaları bana göre değildi. Süreçler bunu getirdi ve bugünleri gösterdi ve bugünde doğru noktada olduğumu görüyorum.

“SAYIN AĞIRALİOĞLU İLE BİRLİKTE YOL YÜRÜYECEĞİZ”

Burak Aydın: İstifa süreci sonrasında herhangi bir partiden teklif aldınız mı?

Burhanettin Buğa: Cemiyetçilik geçmişi olan bizim gibi siyasilerin böyle tekliflerde bulunulması gayet doğaldır. Belediye Başkan adaylığı veya il Başkanı teklifleri tabiki bazı yöneticiler, partiler resmi dille veya yoklama şekliyle olmuştur, olduda. Ancak biz ve beraber hareket ettiğimiz arkadaşlarımız Sayın Yavuz Ağıralioğlu ile İYİ Parti’deki gibi kendisinin kuracağı yeni partide Sayın Başkanımızla yol yürüyüşümüze devam edeceğimizi açık bir dille belirttik.

“ANKARA MERKEZDE KARARGÂHIMIZI KURDUK”

Burak Aydın: Geçtiğimiz günlerde Yavuz Ağıralioğlu ile görüştünüz? Siz mi gittiniz çağrıldığınız mı? Görüşmenin detayları hakkında bilgi verir misiniz? Yavuz Ağıralioğlu’nun kuracağı söylenen yeni partide yer alacak mısınız?

Burhanetin Buğa: Estağfurullah bizim Sayın Yavuz Ağıralioğlu, Başkanımızla görüşmek için devamlı talebimiz olur olacaktırda. Tabiki çalışmalar devam etmekte. Ankara da merkez iletişim ofisi şeklinde ve şu süreçte bizim karargâh diye tabir ettiğimiz merkezimiz hali hazırda bulunmakta. İnşaAllah yerel seçimlerden sonra çalışmalarımız hızlanacak. Partileri millet kurdurur ve yüceltir, iktidar yapar bunu unutmamak lazım. Sayın Genel Başkanımızın Yavuz AğırAlioğlu’na teveccüh çok fazla ve kendisinin önderliğinde 2028 genel seçimlerine iktidar olarak gelme, ülkemizin yeni yüzyılına ışık tutacak güçlü bir Türkiye hayaliyle çalışmalarımıza canla başla sürdüreceğiz.

“TERÖR İLTİSAKLARINDAN UZAK GÜÇLÜ TÜRKİYE ÖNCELİĞİMİZ”

Burak Aydın: Bir Türkiye gündemi değerlendirmesi alabilirmiyiz.

Burhanettin Buğa: Ekonomik krizin hat safhada olduğu enflasyon yerine devalüasyon halini almış ve hatta saatlik fiyatların yükseldiği bir batağın içerisindeyiz. Çiftçi perişan esnaf kirasını ödeyemez halde. Emekli zamları bekleneni karşılayamadı. Sayın Genel Başkanımız Yavuz Ağıralioğlu, emekli zamlarıyla ilgili bir ironi ile itirazlarını belirtmişti. Kendisi, “On bin lira ile geçinebilecek her bir emeklimizi, Hazine ve Maliye Bakanı da yapabilirsiniz. On bin lira ile ayın sonunu getirebilen her emekli, bu darboğazdaki ekonomimizi de pekâlâ selâmete kavuşturabilir.” demişti. Yani bu yanlış düzene itirazlarımız sürecek ancak buradaki en önemli parola terör, iltisakları ile yan yana yürümeyecek adaletli bir düzen, refaha ermiş yeni yüzyıl da güçlü bir Türkiye yegâne önceliğimizdir.”

“AK PARTİ BELEDİYECİLİKTE SINIFTA KALDI”

Burak Aydın: Yerel seçimlerde gözler AK Parti’nin CHP ve MHP adayları hakkında neler söylersiniz? Buna bağlı olarak İYİ Parti’de de bilenen sadece Alper Yağcı’nın başkan adaylığı için başvurusu var. İYİ Parti Milletvekili Hakan Bey ise adayın sürpriz bir isim olduğunu Genel Başkan tarafından bizzat Afyon’da açıklanacağını söyledi. Siz kurucuların arasında yer aldığınız eski partinizin bu durumu hakkında neler söylersiniz?

Burhanettin Buğa: Ben sizinde bildiğiniz üzere uzun zamandır durumum itibariyle uzaktan izlediğim gördüğümce kanaatim AK Parti’nin belediyecilikte sınıfta kalmasıdır. Kabul etmek lazımki çoğu sözler ve vaatler yerine gelmedi. Sayın Uluçay, bunun bu dönem ceremesini çekecek gibi duruyor, başta tramvay projesi ve vaadi olmak üzere. Sayın Burcu Köksal çalışkan bir milletvekili. Sayın Alper Yağcı ise siyasi tecrübesi mevcut eski seçilmiş Merkez İlçe Başkanı doğal hakkıdır aday olması. Bu arada değerli ağabeyim Sayın Sezer Küçükkurt’u da MHP Belediye Başkan adaylığından dolayı tebrik ediyorum. Afyonkarahisar ın sorunlarına vakıf bir isim. Beyefendiliği ve kişiliği donanımı ve merkezden bir aday olması dolayısıyla fark oluşturacağına inanıyorum. Kendisini ve nezninde sizleri tebrik ederim. Ayrıca Belediye Başkanlığına parti olarak bakmamak lazım yerel seçimler bambaşka bir durum. Aday kırk yıldır Afyonkarahisar sokaklarını adımlayan şehri iyi tanıyan ne bileyim burada akrabaları, beraber okuduğu okul arkadaşları olmalı, tanınırlığı ile ve kolay ulaşılacak içimizden biri olmalı bu çok önemli. Rabbim şehrimiz için en doğrusunu nasip etsin.

Bakmadan Geçme