AGD yönetiminden akl-ı selime davet

AGD Yönetim Kurulu’nca yapılan açıklamada Afyonkarahisar basınının yapmış olduğu ilkeli ve dürüst yayınlarıyla diğer illerde övgü ile bahsedilip örnek gösterildiğine vurgu yapıldı. Yerel medyanın kendi siyasetçileri tarafından yerden yere vurulmayı hak etmediği vurgulanan açıklamada, benzer açıklamalarda bulunulmasının kimseye fayda getirmeyeceği, bu açıklamalarla gündem oluşturmaya çalışanlar akl-ı selime davet edildi Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) Yönetim [&hellip]

AGD yönetiminden akl-ı selime davet

AGD Yönetim Kurulu’nca yapılan açıklamada Afyonkarahisar basınının yapmış olduğu ilkeli ve dürüst yayınlarıyla diğer illerde övgü ile bahsedilip örnek gösterildiğine vurgu yapıldı. Yerel medyanın kendi siyasetçileri tarafından yerden yere vurulmayı hak etmediği vurgulanan açıklamada, benzer açıklamalarda bulunulmasının kimseye fayda getirmeyeceği, bu açıklamalarla gündem oluşturmaya çalışanlar akl-ı selime davet edildi

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) Yönetim Kurulu’ndan gönderilen açıklamada, son günlerde bazı sivil toplum örgütleri tarafından keskin beyanlarda bulunarak gündem yaratmaya kalkan siyaset adamlarının, ulusal medya veya yerel medyayı hedef seçmelerini endişe ve dikkatle izledikleri bildirildi.
İKİ GÜN SONRA ZAN ALTINDA BIRAKTI
Anahaber Gazetesi’nin dünkü sayısında yer alan “Yalaka Basın Her Yerde” manşetiyle çıkan haberin tüm basın camiasını derinden üzdüğü kaydedilen açıklamada; “Bu açıklama basın çalışanlarımızı da endişeye de sürüklemiştir. Karahisar TV’de Murat Emre tarafından hazırlanan ‘Yerel Gündem’ isimli programda CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz tarafından cezaevlerindeki basın mensupları örnek gösterilerek, diğer basın çalışanlarının hedef alması abesle iştigalden başka bir şey değildir. İki gün önce merkez ilçe başkanı ve yönetimi tarafından ziyaret edilen AGD’de olumlu ve yapıcı beyanlarda bulunularak siyaset ve medyanın güvenirliliğini artırma noktasında ortak çalışmalara destek vereceğini ifadelendiren şahısların, 2 gün sonra ‘Yalaka Basın Her Yerde’ diyerek, tüm basın çalışanlarını zan altında bırakması kimseye bir şey kazandırmayacaktır.” denildi.
BASIN MENSUPLARI ÜZÜLDÜ
“Biz Afyonkarahisar basın çalışanları olarak derneğimizin kurulduğu günden bu güne kadar vermiş olduğumuz mücadelede dürüst ilkeli gazeteciliği savunduğumuz gibi bunu da hayata geçirmek için elimizden geleni yapmışızdır.” ifadesi kullanılan açıklamada; “CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün konuk olduğu Karahisar TV’nin sahibi Bekir Yeşilay geçtiğimiz kongreye kadar AK Parti Yönetiminde idi, şu anda aktif siyaset yapmaya devam etmektedir. Hal böyle iken, bu kanalda yayınlanmakta olan programın yapımcısı Murat Emre CHP olarak sizleri programına alabilmekte ve size istediğiniz açıklamayı yapma özgürlüğü verebilmektedir. Programda konuk olarak bulunan diğer gazeteci arkadaşlarımızda aynı nezaket kuralları dahilinde sizleri dinlemiş ve bu beyanda tüm kamuoyu ile yaptıkları haberi paylaşmışlardır. Yapmış olduğunuz talihsiz açıklamanın art niyetli olmadığını düşünmekle birlikte, Afyonkarahisar’da dürüst ve ilkeli gazetecilik yapan tüm basın mensuplarını üzdüğünüzü hatırlatarak sizleri ve tüm Afyonkarahisar kamuoyunu bilgilendirmekle birlikte, dikkatli olmaya davet ediyoruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme