AGD şehitleri ve Erbakan'ı andı

Program Kur'an-ı Kerim tilaveti, sinevizyon gösterimi ile başladı. Programın açılış konuşmasını Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Coşkun yaptı. İSLAM MÜCADELEYE ŞAHİTLİK İSTER!AGD Şube Başkanı Muharrem Coşkun, İslamiyet'in sonuçtan ziyade süreç dini olduğunu dile getirdi. İslam dininin sonuca da baktığını ancak sonuç ile süreç arasında doğru bir orantı sözkonusu olduğunu söyleyen Coşkun, 'Nitekim [&hellip]

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti, sinevizyon gösterimi ile başladı. Programın açılış konuşmasını Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Coşkun yaptı.


İSLAM MÜCADELEYE ŞAHİTLİK İSTER!
AGD Şube Başkanı Muharrem Coşkun, İslamiyet’in sonuçtan ziyade süreç dini olduğunu dile getirdi. İslam dininin sonuca da baktığını ancak sonuç ile süreç arasında doğru bir orantı sözkonusu olduğunu söyleyen Coşkun, “Nitekim Peygamber Efendimiz (SAV) ‘Nasıl yaşarsanız o üzere ölürsünüz. Nasıl ölürseniz öyle dirilirsiniz’ diye buyurmuştur. İslam mücadelesine şahitlik etmemizi ister tribünde oturmamızı değil. ‘Allah ve Resulü yolunda cihat etmeden cennete mi gireceğinizi mi zannediyorsunuz?” diye buyuran Rabbimiz bu ulvi mücadelede aktif olarak çalışanlarla, çalışmayanları, görmezden gelenleri, bu dünyayı siz mi kurtaracaksınız diyenleri elbette bir tutmayacaktır” dedi.
ŞEHİTLİK ALLAH’IN VERDİĞİ MAKAM!
Allah-u Teâlâ’nın lüks yemek sofralarında “Olmayan kullarına da ver Allahım” diye dua edenlerle Allah’ın kullarını aç bırakan faizci kapitalist düzenle mücadele edenleri de bir tutmayacağını belirten Coşkun, “Tarih boyunca bazı kavramlar anlam daralmasına uğramıştır ve dahi tabiri caizse anlam katliamına uğramıştır. Bu kavramlardan biri de şehitliktir. Şehitlik sözlükte ki manasına göre; Ülkesi, ülküsü, ideolojisi uğruna savaşırken, çalışırken ölen herkes şehittir. Buna göre mao şehidi, devrim şehidi ve hatta PKK şehidi de olabilir. Peki, bu böyle midir? Elbette ki değil. Şehitlik kullar tarafından değil Allah tarafından verilen bir makamdır” diye konuştu.


YILMADAN MÜCADELE GEREK
Bir ölüm makamının şehitlik olabilmesi için ölen kişinin hayatının cihad olması gerektiğine değinen Muharrem Coşkun, cihadın da Allah’ın adıyla, Allah’a göre ve Allah için yapılan bütün işlerin tamamı olduğunu söyledi. Coşkun şöyle konuştu: “Şehitliğin manası; Sultan Alparslan’ın, Sultan Fatih’in, Selahaddin Eyyubi’nin, Abdülhamid Han’ın, İskilip’li Atıf Hoca’nın, Metin Yüksel’in, Hasan El Benna’nın cennet mekân Erbakan Hoca’nın ve adlarını saymaya güç yetiremediğim nice şehidimizin hayatını anlamakla mümkündür. Toplanmamıza vesile olan başta Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız olmak üzere tüm şehitlerimizin haklarını ödeyebilmek için, onların bize bıraktıkları bu ulvi dava da yılmadan mücadele etmemiz gerektiğine inanıyorum. Allah onlardan razı olsun. Bu organizasyona emek veren herkese teşekkür ediyorum.” Daha sonra, Tarihçi-Yazar Ekrem Şama “Erbakan’ı Anlama ve Şehitler Gecesi” teması üzerinde konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

Bakmadan Geçme