• Haberler
  • Genel
  • AGD Başkent'te siyasilerle görüştü – Kocatepe Gazetesi

AGD Başkent'te siyasilerle görüştü – Kocatepe Gazetesi

Geçtiğimiz ay gerçekleşen olağanüstü genel kurulun ardından oluşan Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği yeni yönetimi ilk ziyaretlerine Ankara'dan başladı. AGD Yönetimi Ankara’da Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Milletvekili Halil Ürün, CHP Milletvekili Ahmet Toptaş ve MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz’ı ziyaret etti Türkiye Büyük Millet Meclisinde bulunan Afyonkarahisar milletvekillerini ziyaret eden heyet daha [&hellip]

AGD Başkent’te siyasilerle görüştü

Geçtiğimiz ay gerçekleşen olağanüstü genel kurulun ardından oluşan Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği yeni yönetimi ilk ziyaretlerine Ankara’dan başladı. AGD Yönetimi Ankara’da Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Milletvekili Halil Ürün, CHP Milletvekili Ahmet Toptaş ve MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz’ı ziyaret etti

Türkiye Büyük Millet Meclisinde bulunan Afyonkarahisar milletvekillerini ziyaret eden heyet daha sonra Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nu da ziyaret etti. Heyeti makamında kabul eden Bakan Eroğlu öncelikle gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Afyon Basının kendileri için ayrı bir anlam ve önem taşıdığını kaydetti. AGD’li yöneticilerin dosya halinde kendisine sunduğu talepler konusunda gereken desteğin sağlanacağını da kaydeden Bakan Eroğlu, basın mensupları için geçtiğimiz yıl söz verilen TOKİ konut projesi içinde gerekli çalışmaların yapıldığını, konuyu önemle takip ettiğini vurguladı. Ziyaretin ardından danışmanlarına TOKİ Bürokratlarından randevu aldıran Bakan Eroğlu AGD yöneticilerinin TOKİ yetkilileri ile görüşmesini sağladı.
ÜRÜN VE TOPTAŞ’DAN TAM DESTEK
Bakan Eroğlu’nun ardından TBMM’deki ziyaret turuna başlayan AGD yöneticileri önce AK Parti Milletvekili Halil Ürün’ü ziyaret ettiler. Basın mensuplarının talepleri konusunda bilgisinin olduğunu belirten Ürün, “TOKİ’nin çalışmalarından birisi Türkiye’nin konut sorununu çözüm üretmek olduğu gibi aynı zamanda yasal prosedür çerçevesinde belirli dönemlerde de meslek gruplarına ve taleplere cevap verebilmektir. Siyasiler olarak ayrıca sizlere derneğe bir yer alınması ve araç alınması konusunda da katkıda bulunmaya çalışacağız” dedi.
Daha sonra CHP Milletvekili Ahmet Toptaş’ı ziyaret eden AGD Yöneticileri burada da talepleri konusunda Toptaş’dan destek istediler. “Ben sizin çalışmalarınızdan son derece memnunum” diyen Toptaş ziyarette yaptığı konuşmada,”Halkın doğru haber alması için elinizden gelen çabayı gösteriyorsunuz. Ben kendi çalışmalarımın yansıtılması konusunda verdiğiniz habercilik anlayışı olsun, gazeteciler olarak Afyonla ilgili yaptığınız çalışmalar olsun, sizi gerçekten Afyon’da yapılabilirliğin en iyisini yapan gazeteciler olarak tanıyorum. Bunun için hepinize teşekkür ediyorum. Bizim sizin çalışmalarınıza nasıl bir katkımız olacaksa Afyonlu bir politikacı ve milletvekili olarak her zaman yanınızdayım” diye konuştu.
“AFYON’UN SORUNLARINI
BİRLİKTE TAKİP EDECEĞİZ”
AGD’nin TBMM’ye gerçekleştirdikleri ziyaretlerde son durak MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz oldu. Basın çalışanlarını çok sıcak karşılayan Yılmaz, basının sorunlarının çözümü noktasında elinden gelen desteği fazlasıyla göstereceğini söyledi. Yılmaz, “Biz sizlerle birlikte Afyon’un sorunları ve yapılması gerekenlerin iktidar kanalıyla gerçekleştirilmesi yönünde yapıcı bir muhalefet olarak görevimizi yerine getirme gayreti içerisinde olacağız. Kentimizde yapılamayan yada yarım bırakılan bütün konuların takipçisi olacağım” şeklinde konuştu.
Gerçekleşen ziyaretlerde konuşan Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Onursal Başkanı Celal Bursalıoğlu ise, yeni yönetimin çok aktif olacağına inandığını belirterek, ilk ziyaretlerine Ankara’dan başladıklarını ifade ederek “Afyonkarahisar milletvekillerime yakın ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.
“ÇALIŞMALAR HASSASİYET
İLE YÜRÜTÜLÜYOR”
Gerçekleşen ziyaretlerin ardından bir değerlendirme yapan AGD Başkanı Mehmet Abdioğulları ise basın camiasının sorunlarının çözümü noktasında dernek olarak gereken çalışmaların hassasiyet ile yürütüldüğünün söyledi. Milletvekillerine gerçekleştirilen ziyaretlerin önemine de vurgu yapan Başkan Abdioğlulları, “Bizler bütün milletvekillerimizi herhangi bir siyasi ideoloji gözetmeden yaklaşıyoruz. Bizlerin herhangi bir siyasi kimliği yok, olamazda. Gazetecilerin sorunlarının çözümü noktasında milletvekillerimizin ülkemizin en yüce kurumu olan TBMM’ye taşınmasında ve çözüm bulunmasında ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarına eminiz” diye konuştu.
TOKİ ile gerçekleştirilen görüşmelerinde olumlu geçtiğini söyleyen Başkan Abdioğulları, “Konut projemizin gerçekleşmesi için son kez gazeteci arkadaşlardan talep alacağız, arsa yeri konusunda çalışmalar yaparak en kısa süre içerisinde basın camiamıza müjdeyi vereceğiz” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme