Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ağam bizimle eğlenir”

“Ağam bizimle eğlenir”

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yaptığı açıklamalarını Yeşilçam filmlerine benzetti. Uysal, “Ağam bizimle eğlenir” dedi

 

DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gül-tekin Uysal, Ahmet Hakan’ın “Dolar yükselince telaşlanıyorum, kur yükselince telaşlanıyorum, ‘eyvah’ diyorum her şey pahalanacak, ülkemizin ekonomisi kötüye gidecek. Endişelenmeli miyiz?” sorusuna Bakan Albayrak, “Birin-cisi şunu sorayım size, dolarla mı maaş alıyorsunuz, dolar borcunuz mu var, dolarla bir işiniz var mı?” sözleriyle cevap verdiğini hatırlattı.
Uysal sözlerine şöyle devam etti: “Şener Şen’in Yeşilçam filmlerinin meşhur repliği gibi.. ‘Ağam bizimle eğlenirrrr…’ Vatandaş olarak endişemizin kaynağı, Sayın Bakan için anlamı olmasa da çok küçük bir nedeni yediğimiz, içtiğimiz, tükettiğimiz her şeyimizin dolara endeksli olmasıdır. Ayrıca küçük bir hatırlatma; Devletimizin Kamu-Özel-İşbirliği Modeli ile yaptırdığı ve vatandaşlar olarak doğrudan veya dolaylı yükünü taşımak zorunda olduğumuz Şehir Hastaneleri, Köprüler, Otoyollar ve Havalimanlarının sözleşmeleri de dolar üzerinden yapılmıştır. Sayın Bakan madem ‘Dolar’la ne işi var vatandaşın.’ diyor, öncelikle ister ham ister ara mal, ürettiği ve tükettiği her şeyin ‘Dolarize’ olduğu gerçeğini değiştirmek için bir yapısal dönüşümün politikasını icra etsin.”