Ağaçlandırma, istihdama da katkı sağladı

Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında İŞKUR’a müracaat eden işsizler arasından istihdam edilen bu 20 bin kişi, OGM tarafından yürütülen ormanların geliştirilmesi ve genişletilmesi çalışmalarında, ülke genelinde uygulanmakta olan ağaçlandırma, erozyon kontrolü, bozuk ormanların iyileştirilmesi, genç ormanların bakımı, fidan üretimi gibi çalışmalarda 6 ay süreyle çalıştırılıyor.Orman teşkilatının gerçekten çok iyi çalıştığını ve 2003 yılından bu tarafa [&hellip]

Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında İŞKUR’a müracaat eden işsizler arasından istihdam edilen bu 20 bin kişi, OGM tarafından yürütülen ormanların geliştirilmesi ve genişletilmesi çalışmalarında, ülke genelinde uygulanmakta olan ağaçlandırma, erozyon kontrolü, bozuk ormanların iyileştirilmesi, genç ormanların bakımı, fidan üretimi gibi çalışmalarda 6 ay süreyle çalıştırılıyor.
Orman teşkilatının gerçekten çok iyi çalıştığını ve 2003 yılından bu tarafa 3,5 milyar fidanın toprakla buluşturulduğunun altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bünyemize kattığımız bu işçilerle gücümüze güç katıyoruz Buradan aldığımız destekle bu yıl teşkilatımızın yapacağı ağaçlandırmalar hariç yaklaşık 22 milyon adet fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.
Bu işçiler vasıtasıyla yaklaşık 182 milyon fidan üretileceğini ve yine yaklaşık olarak 2 milyon 765 bin dekarlık ormanın bakım çalışmalarının yürütüleceğini Prof. Dr. Eroğlu “Bundan önceki yıllarda da bu tip çalışmalar için alımlarımız oldu. Bu yıl da 20 bin kişi istihdam ettik. Bünyemizde istihdam ettiğimiz bu vatandaşlarımızla ülkemizin yeşiline yeşil katıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme