'Ağaç olmazsa insan hayatı da olmaz'

Türk Polis Teşkilatı'nın 165. kuruluş yıldönümü nedeniyle organize edilen etkinliklerden biri olan ağaçlandırma kapsamında Kent Ormanına 5 yüz fidan dikildi. Genç polis adayları, mesai büyükleriyle birlikte çam fidanları dikti Polis Meslek Yüksek Okulu'nun (PMYO) üstünde yer alan Kent Ormanına Polis Haftası etkinlikleri kapsamında 5 yüz adet fidan dikildi. PMYO öğrencileri ve emniyet mensupları birlikte çam [&hellip]

“Ağaç olmazsa insan hayatı da olmaz”

Türk Polis Teşkilatı’nın 165. kuruluş yıldönümü nedeniyle organize edilen etkinliklerden biri olan ağaçlandırma kapsamında Kent Ormanına 5 yüz fidan dikildi. Genç polis adayları, mesai büyükleriyle birlikte çam fidanları dikti

Polis Meslek Yüksek Okulu’nun (PMYO) üstünde yer alan Kent Ormanına Polis Haftası etkinlikleri kapsamında 5 yüz adet fidan dikildi. PMYO öğrencileri ve emniyet mensupları birlikte çam fidanları diktiler. Etkinlik hakkında bilgi veren PMYO Müdürü Hasan Şahin, Emniyet Teşkilatı’nın 165. kuruluş yıldönümü nedeniyle etkinlikler arasında ağaçlandırma seferberliğinin de bulunduğunu söyledi.
Tüm personel katıldı
Tüm PMYO öğrencilerinin ağaç dikme seferberliğine katıldığını belirten Şahin, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli’nin personeliyle beraber ağaç dikmenin gerçekleşti-rildiğini kaydetti. Ağacın insan hayatında çok önemi bulunan bir varlık olduğundan söz eden PMYO Müdürü Hasan Şahin sözlerine şöyle devam etti: “İnsanın olduğu her yerde ağacı görmek mümkün. Ağaç olmasa zaten insan hayatı da olmazdı diye düşünüyorum ben. Neden diyecek olursak ağaç bir defa soluduğumuz havayı temizleyen, aynı zamanda içtiğimiz suyun yağmur olarak yağmasına neden olan bunun yanında hayatımızın her anında çocuğumuzun beşiği, sevdiğimize yazdığımız mektubun hammaddesi, yine kalemin hammaddesi, oturduğumuz kanepe, kullanmış olduğumuz bir ev eşyası, kadınlarımızın takmış bir olduğu bir takısı olarak kaşımıza çıkıyor. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Hayatımızın her döneminde ağacın olduğunu görüyoruz. Son zamanlarda ağaçlandırmaya verilen önemde bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Bildiğim kadarıyla geçen yıl itibariyle Afyonkarahisar’da 3 milyon kadar fidan dikimi gerçekleşti. Biz de bunun bir parçası olmaktan hem Emniyet Müdürlüğü hem de PMYO olarak mutluluk duyuyoruz.”
Ağaç dikme törenine; İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, PMYO Müdürü Hasan Şahin, Emniyet Müdürlüğü birim müdürleri, DSİ Şube Müdürü Faruk Mermer, Eskişehir Bölge Orman Müdürü Mahmut Aydın, Orman İşletme Müdürü Zekeriya Mere, İŞ-KUR İl Müdürü Kadir Hamikli, polisler, PMYO personeli ve öğrencileri katıldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme