'Ağabey olarak ortaya çıktım'

Av. Ramazan Akgöz, Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar 37. Olağan Genel Kurulu'nda İl Başkanlığına aday olduğunu belirterek, 'Ben yıllarca CHP içinde tecrübesi zenginleşen, birikimi belli bir noktaya gelen bir ağabey olarak ortaya çıktım. CHP'nin Afyonkarahisar'daki iktidarının alt yapısını hazırlamak ve iktidara yürümek için kadrolarımızla birlikte hazır bir durumdayız' dedi   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Afyonkarahisar İl Başkanlığı [&hellip]

Av. Ramazan Akgöz, Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar 37. Olağan Genel Kurulu’nda İl Başkanlığına aday olduğunu belirterek, “Ben yıllarca CHP içinde tecrübesi zenginleşen, birikimi belli bir noktaya gelen bir ağabey olarak ortaya çıktım. CHP’nin Afyonkarahisar’daki iktidarının alt yapısını hazırlamak ve iktidara yürümek için kadrolarımızla birlikte hazır bir durumdayız” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Afyonkarahisar İl Başkanlığı 37. Olağan Genel Kurulu öncesinde eski İl Başkanları’ndan Ramazan Akgöz yaptığı toplantı ile İl Başkanlığı’na adaylığını açıkladı. 1 Mart Pazar günü yapılacak olan CHP İl Başkanlığı Genel Kurulu’nda; mevcut Başkan Nevzat Ercan, Av. Ramazan Akgöz, Av. Umut Kılıç, Av. Ertuğrul Yılmaz, eski İl Başkanları’ndan Yalçın Görgöz, aday olarak seçime hazırlanıyor.
Listesinde yer alan yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın mensuplarıyla bir araya gelen Ramazan Akgöz, Türkiye’nin sorunlarını dile getirdi.
“SANAYİCİ VE ESNAF SİFTAH EDEMEZ DURUMDADIR”
Türkiye’deki sorunlara dikkat çeken Akgöz, ülkenin 12 Eylül 1980 darbesinden bu yana sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ifade ederek, “2002-2020 AKP iktidarı ile ivme kazanan bir süreçtir. Emperyalist Amerika’nın işbirlikçisi AKP ile yürüttüğü bu süreç ülkemizi er yönüyle bağımlı hale getirmiştir. Aradan geçen süreç içinde gelir dağılımı adil olmaktan çıkmış, iç ve dış borçlar ülkeyi adeta esir almış, kişi başına gelir düzeyi düşmüş, adeta insan onuru ile alay edercesine maddi imkanlar ve sıkıntılar içinde bulundurulmuştur. Suriyeli göçmenleretanınan ekonomik haklar, bizim kendi toplumumuzdan esirgenmiştir. Ülkede hukuk kişi ve tarikatların maalesef cemaatlerin elinde adalet dağıtan bir kurum olmaktan çıkmış üstünlerin hukuku haline gelen bir durumla karşı karşıya geldiğimizi görüyoruz. Ülke ekonomisi felç olmuş, tarım ve hayvancılıkta kendine yeten bir ülke iken, buğday, et, saman gibi temel ihtiyaçlara muhtaç duruma düşmüş bulunmaktayız. Köylümüz üretemez,ürettiğini satamaz bir duruma düşmüştür. Sanayici ve esnaf siftah edemez durumdadır. İflaslar, konkordatogünlük mevzular hale gelmiş, Cumhuriyetimizin biriktirdiği sermayenin karşılığı olan fitler satılmış üretim ve ihracat durmuştur.” dedi.
“KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEYECEĞİZ”
Başkan adayı Akgöz, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Afyonkarahisar’da CHP’nin iktidarı için yola çıktıklarını belirterek, “Ben yıllarca CHP içinde tecrübesi zenginleşen, birikimi belli bir noktaya gelen bir Ağabey olarak ortaya çıktım. CHP’nin Afyonkarahisar’daki iktidarının alt yapısını hazırlamak ve iktidara yürümek için kadrolarımızla birlikte hazır bir durumdayız.Bizler CHP olarak arkadaşlarımızla beraber Afyonkarahisar’da ve Türkiye’de eksik olarak gördüğümüz meselelerin üzerine giderek davamızı çağdaş Türkiye portresine benzer bir görüntüyü sağlamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Biz yönetime geldiğimiz taktirde öncelikle partimiz içerisinde birlik, beraberlik ve barışı kuracağız. Çünkü kavgalı ve çatışmalı olan bir partiye hiç kimse oy vermez, güven duymaz. Biz bu inançla bir araya geldik. Afyonkarahisar’da her alan da ayak basmadığımız bir yer kalmamak suretiyle gezerek Afyonkarahisar’da CHP’nin tavanını geniş halk kitlelerine yayma düşüncemiz var. Sonuç olarak Afyonkarahisar da birlik ve beraberliği kuracağız, birlikte yöneteceğiz. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Bu olumlu ortamı kurduktan sonra halkımızın bize güveneceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.
“AKGÖZ’ÜN BAŞARILI BİR BAŞKANLIK GÖREVİ SÜRDÜRECEĞİNE GÜVENİM TAM”
Daha önce il kadınları başkanlığı yaptığını ve istifa ettiğini belirten Şenay Sarman, “Ülkemizin içinde bulunduğu karanlık ortam, toplumun her kesiminde ciddi bir duyarlılık ve uyanış gerektiriyor. En büyük duyarlılığın ise biz kadınlara ve annelere düştüğüne inanıyorum. Artık demokrasi mücadelesinde bu karanlık zihniyetin en çok mağdur ettiği kesim olan kadınların daha kararlı bir şekilde saf tutması gerekiyor.Bu nedenle, toplumumuzun ve çocuklarımızın geleceği için kaygı duyan tüm kadınlarımızla var gücümüzle çalışacağız. Sayın Ramazan Akgöz’ün, seçim çalışmaları sırasındaki duyarlı ve sağduyulu davranışlarına birçok kez şahit oldum. Kendisinin kimseyi ayrıştırmadan, birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde başarılı bir il başkanlığı görevini sürdüreceğine dair güvenim tamdır.” dedi.
“EKİPTE BULUNMAKTAN GURUR DUYUYORUM”
Yönetim Kurulu listesinin en genç üyesi olan Ramazan Ateş, “Ben Ramazan Ateş, 27 yaşındayım, yönetimin en genç üyesiyim. İl başkanlığı yarışında Ramazan Akgöz’ün yanında yer almaktan ve bu değerli ekipte bulunmaktan gurur duyuyorum. Kısa bir tebrikle başlamak istiyorum. Başta Afyonkarahisar merkez ilçe başkanım olmak üzere, Tüm ülkede gerçekleşen il ve ilçe kongrelerimizde seçilen başkanlarımızı tebrik ediyorum. İktidarı yürekten isteyen ve çok çalışkan ekipler göreve geldi. Yönetim olarak pek çoğuyla iletişim halindeyiz. Genel başkanımızın partiye kazandırdığı ivmeye biz de Afyon’dan destek olmak istiyoruz. Partimizin son kongresini 1 Mart’ta Afyon’da yaparak hemen çalışmalarımıza başlamak istiyoruz.” dedi.

Bakmadan Geçme