• Haberler
  • Genel
  • Afyon'un yüzde 16'sı genç – Kocatepe Gazetesi

Afyon'un yüzde 16'sı genç – Kocatepe Gazetesi

Türkiye İstatistik Kurumu Manisa Bölge Müdürü Dr. Mehmet Akyol, Türkiye'nin genç nüfusu istatistiklerini açıkladı. Açıklamada Türkiye'de en fazla genç İstanbul'da bulunurken, Afyonkarahisar'ın nüfusunun yüzde 16'sının 15-24 yaş arasındaki gençlerden oluştuğunu belirtildi Türkiye'nin Avrupa Birliği ülkelerine göre oldukça genç bir nüfusa sahip olduğunu belirten Akyol, 8 yıllık bir gelecek içerisinde doğuşta beklenen ömrün uzaması ve toplam [&hellip]

Afyon’un yüzde 16’sı genç

Türkiye İstatistik Kurumu Manisa Bölge Müdürü Dr. Mehmet Akyol, Türkiye’nin genç nüfusu istatistiklerini açıkladı. Açıklamada Türkiye’de en fazla genç İstanbul’da bulunurken, Afyonkarahisar’ın nüfusunun yüzde 16’sının 15-24 yaş arasındaki
gençlerden oluştuğunu belirtildi

Türkiye’nin Avrupa Birliği ülkelerine göre oldukça genç bir nüfusa sahip olduğunu belirten Akyol, 8 yıllık bir gelecek içerisinde doğuşta beklenen ömrün uzaması ve toplam doğurganlık hızındaki azalış nedeniyle gittikçe yaşlanan bir nüfusa sahip olacağını hatırlattı.
Aksoy, etkin gençlik politikaları üretmenin önündeki engelleri aşma ve kalıcı çözüm sağlayacak yapısal değişiklikleri gerçekleştirme doğrultusunda adımlar atılması gerektiğini dile getirdi. Türkiye’deki gençlerle ilgili eğitim, sağlık, kişisel yaşam, işgücü, sosyal katılım, gelirden eşit pay alması gibi konularda politikaların üretilmesinin bu adımların başında geldiğini aktaran Akyol, “Bu alanda gerekli politikaların oluşturulması ve oluşturulan politikaların sağlıklı bir şekilde izlenebilmesi amacıyla, “İstatistiklerle Gençlik, 2014” yayını 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde özel olarak TÜİK tarafından yayımlandı” dedi.
Yayınlanan bu verilere göre, Türkiye’de 77 milyon 695 bin 904 olan Türkiye nüfusunun yüzde 16,5’ini “15-24” yaş grubundaki genç nüfus 12 milyon 782 bin 381 kişi olduğu açıklandı. Genç nüfusun ise yüzde 51,2’si erkek, yüzde 48,8’i ise kadın bireylerden oluşuyor.
Akyol, yayınladığı açıklamada şu bilgilere yer verdi:
“2014 yılında en fazla genç nüfusa sahip il İstanbul olurken, en az genç nüfusa sahip il ise Bayburt olmuştur. 2014 yılında genç nüfusun toplam nüfus içindeki oranına bakıldığında ise en yüksek olan il yüzde 26,4 oranla Hakkari, en düşük olduğu il yüzde13,3 oran ile Muğla illeridir.
Ege Bölgesi illerine bakıldığında “15-24” yaş grubundaki genç nüfusun en fazla olduğu il 596 171 kişi ile İzmir olurken, en az olduğu il 52 814 kişi ile Uşak ilidir. Ege Bölgesi illeri arasında “15-24” yaş grubundaki genç nüfusun toplam nüfusa oranı en fazla olan iller %16,6 ile Afyonkarahisar ve Kütahya illeri olurken en düşük olan il yüzde13,3 ile Muğla olarak gerçekleşmiştir.
Afyonkarahisar ili 2014 yılında 117 096 olan “15-24” yaş grubundaki genç nüfusu ile en fazla genç nüfusa sahip 32. il olurken, Ege Bölgesi illeri arasında 6. sırada yer almaktadır. Genç nüfusun (15-24 yaş) toplam nüfus içindeki oranı ise yüzde16,6 olup Afyonkarahisar ili bu değer ile en yüksek genç nüfus oranına sahip 37. İldir. Ege Bölgesi illeri arasında ise bu değerle Kütahya’yla birlikte ilk sırayı paylaşmaktadır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme