Afyon’un yakın tarihi şiirle buluştu

Şair Mehmet Ünal Taşpınar, Afyonkarahisar’ın yakın tarihini şiirle anlattı. Afyonkarahisar Belediyesi’nin desteğiyle yayınlanan Afyon’da Soba Başı adlı kitabın yoğun ilgi görmesi bekleniyor Şair Mehmet Ünal Taşpınar tarafından hazırlanan ‘Afyon’da Soba Başı’ isimli şiir kitabı, yine büyük bir özveriyle hazırlanarak okuyucuların beğenisine sunuldu. Şair Mehmet Ünal Taşpınar’ın nostalji şiirlerinden oluşan kitapta, adından da anlaşılacağı üzere geçmişte [&hellip]

Afyon'un yakın tarihi şiirle buluştu

Şair Mehmet Ünal Taşpınar, Afyonkarahisar’ın yakın tarihini şiirle anlattı. Afyonkarahisar Belediyesi’nin desteğiyle yayınlanan Afyon’da Soba Başı adlı kitabın yoğun ilgi görmesi bekleniyor

Şair Mehmet Ünal Taşpınar tarafından hazırlanan ‘Afyon’da Soba Başı’ isimli şiir kitabı, yine büyük bir özveriyle hazırlanarak okuyucuların beğenisine sunuldu. Şair Mehmet Ünal Taşpınar’ın nostalji şiirlerinden oluşan kitapta, adından da anlaşılacağı üzere geçmişte Afyonkarahisar’ın bir çok evinde ısınmada kullanılan sobaların başında yapılan sohbetler şiir haline getirildi. Kitabında eski dostluk ve komşuluk ilişkilere dair çağrışım yapan Şair Taşpınar, kitabın basıma hazırlanmasında desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a şükranlarını sundu.
GEÇMİŞE ÖZLEM
DUYULUYOR
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise kitabın Afyonkarahisar’ın sembollerini ve kaybolan değerlerini anlattığını söyledi. Başkan Burhanettin Çoban kitabın takdiminde şu görüşlere yer verdi:
“Afyonkarahisar’ı geçmişiyle anlatan nostaljik bir şiir kitabıyla sizleri buluşturuyoruz. Uzun yıllar Afyonkarahisarlılar soba başında çok değerli zamanlarını aileleriyle birlikte geçirdi. Hem de büyük bir keyifle… Şimdi bu keyfi taa içlerinde yüreklerinde hissediyor ve özlem duyuyorlar.Ben de özlem duyanlardan biriyim. Telefonun, internetin olmadığı, medyanın bütün dünyayı saran gücünün bize ulaşmadığı yıllar…Gazetelerin bir gün sonra elimize ulaştığı, radyolardan ajans dinlemek için etrafına toplandığımız zamanlar. Radyonun açma düğmesiyle transistörünün devreye girmesi için dakikalar beklediğimiz zamanlar.”(Kocatepe Haber Merkezi)

Demirciler çarşısı
gözümüzün önünde,
Kasaplar, Keçeciler,
Yemeniciler Çarşısı,
Kömürcüler Çarşısı,
Saraçlar Çarşısı,
Uzun Çarşı,
Yağ Hali bi yanda haşhaş
kokusuyla burnumuzda tüter,
Yağ kokusu bi yanda,
Bi yanda küspe kokusu,
Sebze Hali bi yanda Dünya Haritalı Çeşmesi ile serin mi serin
Kese Yoğurdu,
Köy yumurtası,
Balıkçı Yusuf Amcanın
Tatlı Su Balıkları
Kötahya fişnesi Kışlecik’ten
Hey gidi günler dedirten
Hey gidi
Hey gidi günler!…

Bakmadan Geçme