• Haberler
  • Gündem
  • Afyon'un Uludağ'ı olmaya aday Akdağ Tabiat Parkı Tesisleri istikbal vaat ediyor: 'Allah Bakanımızdan ebediyen razı olsun'

Afyon'un Uludağ'ı olmaya aday Akdağ Tabiat Parkı Tesisleri istikbal vaat ediyor: 'Allah Bakanımızdan ebediyen razı olsun'

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Afyonkarahisar'da görev yapan basın mensuplarını aileleriyle birlikte 4 Ağustos Cumartesi günü Sandıklı Belediyesi Sosyal Tesisleri ile Akdağ'da ağırlayarak yürütülen çalışmaları yerinde anlattı.'BİRLİKTE ETKİN HALE GETİRDİK'Basın mensupları için organize edilen program 4 Ağustos Cumartesi sabahı Sandıklı Belediyesi Sosyal Tesisi Konak Park'ta verilen kahvaltı ile başladı. Tüm konukları ile tek tek yakından [&hellip]

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Afyonkarahisar’da görev yapan basın mensuplarını aileleriyle birlikte 4 Ağustos Cumartesi günü Sandıklı Belediyesi Sosyal Tesisleri ile Akdağ’da ağırlayarak yürütülen çalışmaları yerinde anlattı.
“BİRLİKTE ETKİN HALE GETİRDİK”
Basın mensupları için organize edilen program 4 Ağustos Cumartesi sabahı Sandıklı Belediyesi Sosyal Tesisi Konak Park’ta verilen kahvaltı ile başladı. Tüm konukları ile tek tek yakından ilgilenen Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, kahvaltı sonrası Bedesten Çarşısı’nda hizmet veren Hasbihal Kafe de program katılımcılarına kahve ikram etti. Burada kendisine sorulan soruları cevaplandıran Mustafa Çöl, Bedesten Çarşısı hakkında bilgi verdi. Davetine icabet eden tüm katılımcılara teşekkür eden Çöl, “Öncelikle davetimize icabet eden tüm basınımıza teşekkür ediyorum. Bulunduğumuz yer Sandıklı ilçe merkezinde bulunan, bizim aldığımız dönemde atıl vaziyette kalmış, üç kişinin kiraladığı, yıllık 2 bin 500 ile 7 bin 500 TL civarında Belediye’ye katkı sağlayan bir yerdi. Bedesten Çarşısının ön kısmında vatandaşa ait 18 tane işyeri vardı. Biz kendileriyle konuştuk çalışmamıza ortak oldular. Ortak oldular çünkü tek başlarına bir şey yapamıyorlardı. Onlarla birlikte burayı etkin hale getirdik. Hiçbir vatandaşımıza bir metrekare dahi eksik vermedik. Hatta fazlasını verdik. Onlarla anlaşarak fiyatlarını söyledik. Vatandaşımıza güzellik olsun, kentsel dönüşüme katkısı olsun diye şöyle bir güzellik yaparak 24 ay takside böldük. Aralık ayında taksitleri bitmiş olacak. Bizde Sandıklımıza böyle güzel bir eser kazandırdığımız için mutlu olduk.” dedi.
“YÜZ YIL ÖNCESİNDEN ESİNLENİLDİ”
Bedesten Çarşısı’nda yapılan düzenleme ile toplam 38 işyeri çıktığını söyleyen Mustafa Çöl, önceden Sandıklı Belediyesi olarak yıllık 7 bin 500 TL kira aldıkları büyük mekândan artık tek bir dükkândan bu rakamı elde ettiklerine dikkat çekti. Toplam 38 işyerinden hemen hemen tamamını verdiklerini belirten Çöl, “Geçtiğimiz Cuma günü kiralama işlemleri bitti. Burası ortalama Belediyemize yıllık 500 bin TL katkı sağlayacağımız bir işletme haline geldi. Altında bizim için önem taşıyan altında bir otoparkımız oldu. Burası yüz yıl öncesinde Demirciler Çarşısı olarak faaliyet geçmiş güzel bir mekânmış. Eski fotoğraflarını akademik çalışma yaparken göz önünde bulundurarak tarihimize ışık tutacak çok güzel bir mekân haline getirdik.” diye konuştu.
“SANDIKLI İÇİN AYRI BİR GÜZELLİK”
Sandıklı Belediyesi uhdesinde hizmet veren Bedesten Çarşısı’nda çok güzel etkinlikler yapıldığından söz eden Mustafa Çöl, “Burada çok güzel çalışmalar oluyor. Bunlardan da bahsetmek istiyorum. Yaz akşamları ve Türkü Gecelerimiz oluyor. Burada 10 günde ye da hafta da bir kez güzel etkinlikler yapıyoruz. Vatandaşlarımız ilgi göstererek yoğun şekilde bu mekânı dolduruyorlar. Bunun da Sandıklı için ayrı bir güzellik olduğunu düşünüyorum. Asli amacımız esnaflarımıza uygun şartlarda güzel işyerleri sağlamaktı. Burada aylık 220 TL’ye verilen işyeri de var, 400 TL’ye verilen işyeri de var. Sandıklımızın merkezinde çok güzel bir eser olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
“HANIMLAR
ESNAFLIĞA YÖNLENDİRİLDİ”
Sandıklı İlçesi’nde 3 bin yataklı üç otel bulunduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Mustafa Çöl, kaplıca otel ve apartlar otel de eklendiğinde 5 bin misafir ağırlama kapasitesi bulunduğunu söyledi. Turistlerin geldiğinde çay-kahve içebilecekleri mekân aradığını kaydeden Çöl, “Çay, kahve tüketimi kadar alışveriş yapılacak mekânda arınıyordu. Bu işletme içerisinde Sandıklımıza mal olan en güzel eserlerin satılabildiği mekânlar oluştu. Bu konuda hassasiyet gösterdik. Her gelene dükkân vermedik. Sandıklının bakırcısından yöresel ürünlere kadar aranılan, ihtiyaç duyulan herşeyi bu mekânda bulmak mümkün. Özellikle yukarı katların büyük bölümü bayan esnaflarımızdan oluşuyor. Bunların yaklaşık yüzde 80’i daha önce hiç esnaflık yapmamış hanımefendilerdir. Bu da bizim için ayrı bir güzelliktir. Tekraren tüm basın mensuplarına bizleri kırmayarak böyle güzel bir mekâna geldiğiniz için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
“ZAMANLA GÜZEL
ÇALIŞMALAR YAPILACAK”
Sandıklı Belediyesi olarak Bedesten Çarşısına standart getirdiklerini, anlaşma aşamasında ve inşaat başlangıcında bu durumu bildirdiklerini aktaran Çöl şöyle konuştu: “Bedesten Çarşısı’nda ki tüm iş ve işleyişler Belediyemizin standardı altındadır. Çünkü aksi halde bunun önü alınmazsa çok kötü duruma düşülecekti.  Bakıldığında tüm tabelalar aynı şekilde görülüyor. Bu da bir güzellik ve kurumsallığın gereği düşüncesindeyiz. Çarşının bakımı, tuvaletleri ve temizliğiyle tamamen Belediyemizin personeli sorumludur. İnşallah bundan sonra ki zamanlarda daha güzel çalışmalar olacak.”
“SALKIM DOMATES
SANDIKLI’DAN YENİLECEK”
Sandıklı İlçesi’nin yüzde 80’nin jeotermal enerji ile ısıtıldığını, dönen sudan seralara su verilebildiğini belirten Çöl şunları söyledi: “Geldiğimizde ki sera miktarı 350 bin metrekare idi. Projemizle birlikte bunu 850 bin metrekareye çıkardık. Projenin amacı, ‘Sandıklı’dan dönen suyu Sandıklı’da topluyoruz’ sloganıyla suyu havuzlarda toplamaktı. Seralar suyu kullandıktan sonra tekrar bize o su ulaşıyor. O suyu biz farklı lokasyonlarla yerin altına basıyoruz. 40 derece ile gönderdiğimiz suyu bir ay içerisinde 85 derece de alıyoruz. Böylece suyu israf etmeden kullanmış oluyoruz. Şu 18 seramız oldu. Türkiye’de Tektonik Sera olarak birlik oluşturabilen tek yöre şu anda Sandıklı’dır. Allah nasip ederse artık salkım domates Sandıklı’dan yenilecek. Geçen ay Sandıklı domatesi kilogram fiyatı 4 ile 4,5 TL arasındaydı. 30 gün boyunca Sandıklı’ya 5 milyar para girişi oldu.”
“AKDAĞ’A TERMAL
SU GÖTÜRÜLECEK”
“Bugünlerde çok güzel imzalar atıyoruz. Öncelikle her şeyin mimarı Orman ve Su İşleri eski Bakanı Sayın Veysel Eroğlu’na ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum” diyen Çöl sözlerine şöyle devam etti: “Allah kendilerinden razı olsun. Akdağ Tesisleri Sandıklı için muhteşem bir tesis kazandırdılar. Orada ki her şeyin mimarı Sayın Bakanımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah ebediyen razı olsun. Sandıklı muhteşem bir tesis kazandı. Birkaç gündür telefonlarım kilitleniyor. İnanılmaz derecede yoğun bir telefon trafiği var. Beğeni bizleri gerçekten mutlu ediyor. Bizim de ora ile ilgili çalışmalarımız var. Nasip olursa 12 kilometrelik bir hat ile termal suyu buraya getirmek istiyoruz. İnşallah önümüzde ki iki yıl içerisinde planlamaları yerine getireceğiz. Şöyle düşünülürse yaklaşık 3 metre karın içerisinde termal suya girilebilecek. Kar bir tarafta sıcak su bir tarafta olacak. Bu proje ile kayak merkezi, spor komplekslerini hayata geçirdiğimizde muhteşem bir proje ortaya çıkacak. Balık avlanma sezonu ile çalışmalar başlayacak. Çok güzel mesire alanları ve seyir terası oluştu. Bu muhteşem tesisle inşallah Sandıklı hem termal hem doğa turizmi merkezi olacak diyorum. Öte yandan Sandıklı tarihinin en güzel Belediye Meclisini oluşturduk. Tüm Belediye Meclis Üyelerimize de bu vesile ile teşekkür ediyorum. MHP ve AK Parti Belediye Meclis üyelerimizle ortak kararlar alıyoruz. Meclisimizde ayrım ve fark yok. Herkese eşit mesafedeyiz.”
“AKDAĞ MUAZZAM TABİAT ALANI”
Akdağ Tabiat Parkı Tesisinde basın mensuplarıyla sohbet eden Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, tesisi Belediye olarak devir aldıklarını söyledi. Akdağ Tesisine Sandıklı Belediye yönetiminin bakış açısını anlatan Çöl, “Her fırsatta tekraren Sayın Bakanımızın ilçemize kazandırdığı bu muhteşem tesise canı gönülden teşekkür ediyorum. Akdağ Sandıklı topraklarında bulunan muhteşem bir alan. Tabii daha öncesinde çalışmalar yapılmıştı. Ama buranın üst ölçekleriyle ilgili çalışmalar Sayın Bakanımızın talimatlarıyla Müsteşarımızla beraber yaptık. Burası bölgenin tabiat parkı olarak kullanabileceği en muazzam alanlardan bir tanesiydi. Çalışmalar devam ettikçe göletin güzel bir konum kazandıracağı, buraya gelenlerin konaklayabileceği güzel ahşap alanların oluşmasını, bazı zamanlarda sportif faaliyetlerin oluşabileceği sahaların oluşması, kayak sahaları, camii, Bungolo Evlerinin olduğu güzel bir proje hazırlamıştık. Bunlarda adım adım inşallah hayata geçmeye başladı. Orman ve Su İşleri eski Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu, tesisin işletmesi noktasında Sandıklı Belediyesi’nce kiralanıp tarafımızca işletilmesini istedi.” dedi.
“AHŞAP BUTİK OTEL YAPILACAK”
Mustafa Çöl, Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu’na Akdağ Tabiat Parkına ayrıca güzellik ve değer kazandıracak projelerin başında termal suyun ve sporun taşınması olacağını bildirdiklerini söyledi. “Hakikaten çok kolay bir çalışma değil” diyen Çöl, “Zor ama sözünü ettiklerimiz burayı muhteşem ötesi yapabilecek bir çalışma. Düşündüğünüzde kış mevsiminde 1-2 metre kar yağarken böylesi bir alanda kişilerin sıcak suya girebilmesi apayrı bir güzellik demek. Burada inanılmaz derece bir yoğunluk oluştu. Sayın Bakanımızın talimatıyla biz burada Milli Parklar Sözleşmesini imzalayıp 5+5 olmak üzere Sandıklı Belediyesine kazandırmış olduk. Bundan böyle rezervasyonu, işletmesi, bugüne kadar yaptığımız çevre temizliği, bakım, onarımların tamamını Sandıklı Belediyesi olarak üstleneceğiz. İnşallah burada 22 odalı güzel butik ahşaptan bir otel yapılacak. Otel önümüzde ki yıl faaliyete girecek. İnsanlarımıza hizmet verebilecek kır kahvesi, kır lokantası gibi düzenlemeler yapacağız. Özellikle Bungolo Evlerin olması burada hakikaten ciddi manada üst düzeyde bürokrasinin yurt dışından gelecek misafirlerle alakalı ciddi telefonlar alıyoruz. Onlara yardımcı olmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Burası sadece Sandıklı’ya değil bölgeye hitap eden bir yer. Amacımız 12 ay boyunca muhteşem bir doğa turizmini yaşatabilmektir.” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme