Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon’un tanıtımı için 2020 yılında zaman kaybetmeden harekete geçilmeli”

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, 2019 yılının Türkiye ve dünyada önemli gelişmelere sahne olduğunu belirterek, 2020 yılında Afyonkarahisar’ın tanıtımı ve yatırımları açısından zaman kaybetmeden harekete geçilmesi gerektiğini söyledi

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 2019 yılının değerlendirildiği, 2020 yılının plan ve programlarının konuşulduğu basın toplantısına MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, İl Başkanı Mehmet Kocacan, Kadın Kolları Başkanı Av. Gönül Ar Güngör, Merkez İlçe Başkanı Fahri Fevzi Kartal, il ve ilçe yönetimi ile birlikte gazete, televizyon, radyo ve haber sitelerinin sahipleri, genel yayın yönetmenleri, yazı işleri müdürleri, muhabirler, kameramanlar ve ajans temsilcileri katıldı.
“MHP ADINA BAŞARILI
BİR YIL GEÇİRDİK”
Toplantının açılış konuşmasını yapan MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan, “2019 yılı hem Afyonkarahisar’ımız hem ülkemiz hemde dünya açısından önemli olaylara sahne olmuştur. 2019 yılında yapılan mahalli seçimlerde MHP adına başarılı bir yıl olarak geçmiştir. 13 olan belediye sayımızı 18’e yükselttik. Bizlerde teşkilatımız ile birlikte bu yapılan çalışmaların takipçisi olacağız. Milletvekilimiz Mehmet Taytak Bey seçildiği günden bugüne kadar Afyonkarahisar’ımızın tanıtımı ve sorunların çözümü noktasında üstün bir çaba ve gayret sarf etmekte, kendisine yapmış olduğu çalışmaları için teşekkür ediyoruz. 2020 yılı başta şehrimize ve tüm dünyaya barış huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.” dedi.
“MİLLETİMİZİNDEN YANA DURUŞ
SERGİLEDİK, ÇİZGİMİZİ BOZMADIK”
Daha sonra konuşan MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin liderliğinde Türk milletinin umudu, milli bekanın garantisi olarak bir yılı daha geride bıraktıklarını söyleyerek, “2019 yılı Türkiye ve dünyada önemli gelişmelere sahne olmuştur. Türkiye gerek siyasi gerek askeri açıdan çok gündemli bir dönemden geçmiştir ve pek çok süreç halen devam etmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak 2019 yılında 50. yılımızı doldurduğumuz siyasi hayatımızın her döneminde yapmış olduğumuz gibi yine Türk Milleti’ni ve Türkiye Cumhuriyeti’ni ilgilendiren, hayati öneme sahip, gelecek nesilleri bağlayan tüm konularda milletimizden yana duruş sergiledik çizgimizi bozmadık.” diye konuştu.
“TÜM OPERASYONLARIN DESTEKÇİSİ OLDUK”
2019 yılının terörle mücadele, milli sanayi hamleleri, uluslararası anlaşmalar açısından Türkiye için olumlu gelişmelerin yaşandığı bir yıl olduğunu belirten Taytak, “PKK terör örgütüne çok ağır darbeler verdiğimiz 2019 yılında 365 terör operasyonu gerçekleştirdik. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı ile başlattığımız ve güney sınırlarımızı korumayı amaçladığımız operasyonlarımıza 2019 yılında Pençe Operasyonu ve Barış Pınarı Harekatı ile devam ettik. Pençe Harekatı ve özellikle Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla sınır ötesinde düzenlemiş olduğumuz barış pınarı harekatı, terörle mücadele sürecinin en önemli safhalarından birisi olmuştur. Türkiye Barış Pınarı Harekatı ile bekasını ve milli varlığını çok ciddi şekilde tehdit eden hain ve bölücü örgütlerini, yuvalandığı ve saklandığı coğrafi alanlarda etkisiz hale getirmek için kutlu bir sefere çıkmış ve 775 teröristi etkisiz hale getirilmiştir. Cenabı Allah’ın izni, devletimizin gücü, milletimizin duası ve kahraman Mehmetçiğimizin inancı ile tüm operasyonlarımızda başarılı olduk ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak tüm bu operasyonların destekçisi olduk.” dedi.
“YERLİ VE MİLLİ OTOMOBİLDEN
GURUR DUYDUK”
Yerli otomobille ilgili düşüncelerini de paylaşan Taytak, Türkiye’nin eseri olan yerli ve milli otomobilden gurur duyduğunu ifade ederek, “2019 yılı Türkiye Otomobil Girişim Grubu’nun üretim aşamasına getirdiği, prototipi ile tanıştığımız ve gurur kaynağımız olan yerli aracımızla tanıştığımız bir yıl oldu. Üretim, ülkemizin her alanda en önemli hedefi olmalıdır. Ekonomimize ve istihdam oranımıza çok ciddi katkılar sağlayacak, çevre dostu, teknolojinin en son evrelerini içinde barındıran Türkiye’nin eseri olan yerli ve milli otomobilden gurur duyduğumuzu ifade etmek isterim.” şeklinde konuştu.
“TÜRKİYE, BAĞIMSIZLIĞINI VE
GÜCÜNÜ BİR KEZ DAHA İLAN ETTİ”
Türkiye ile Rusya arasında gerçekleştirilen S400 füze alım anlaşmasının önemine değinen Taytak, “2019 yılında milli menfaatlerimiz ve güvenliğimiz için Rusya ile gerçekleştirdiğimiz S400 alım anlaşması hayati bir önem arz etmektedir. Suriye, Irak, İran, Ermenistan, Yunanistan ve Doğu Akdeniz’e sınırı olan topraklarımız ve sürekli kaynayan bu coğrafya, doğal kaynakları, zengin petrol yatakları nedeniyle her daim emperyalizmin hedefindedir. Türkiye, S400 hava savunma sistemleri ile saldırmayı değil, kendisini savunmayı amaçlamış, bu anlaşma ile bağımsızlığını ve gücünü bir kez daha ilan etmiştir” ifadelerini kullandı.
“SINIR GÜVENLİĞİ,
SINIRIN ÖTESİNDE BAŞLAR”
“Sınır güvenliği, sınırın ötesinde başlar” diyerek, Libya Tezkeresinin önemine vurgu yapan Milletvekili Taytak, “2 Ocak 2020 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçen ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak evet oyu kullandığımız Libya Tezkeresi ile Türk vatanının güvenliğini, huzurunu ve istikrarını sağlamak için her türlü tedbirin arkasında olduğumuzu bir kez daha göstermiş olduk. Sınır güvenliği, sınırın ötesinde başlar. Bu kara sınırlarımız için de hava sahamız için de deniz yetki alanlarımız için de geçerlidir. Libya ile yaptığımız anlaşma tarihsel bağlarımızın olduğu ve daha önce Türk gölü adlandırılan Doğu Akdeniz’deki egemenlik haklarımız, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin güvenliği ve emperyalist planların bozulması açısından çok önemlidir. Libya, Mustafa Kemal Atatürk’ün sol gözüdür. Libya, Enver Paşa’nın Trablusgarp’taki mücadelesidir. Milliyetçi Hareket Partisi hiçbir zaman meselelere günlük bakmaz. Politikalarının tamamını Türk Devleti’nin geleceğini öne alarak belirler.” dedi.
“AFYONKARAHİSAR MOLA VERİLEN
DEĞİL, ZİYARET EDİLEN YER OLMALI”
2020 yılında Afyonkarahisar’ın tanıtımı ve yatırımları açısından zaman kaybetmeden harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayan Milletvekili Taytak, “Şahsım adına Afyonkarahisar’ımıza daha fazla turist çekmek ve Afyonkarahisar’ımızı sadece yolcuların mola verdiği bir durak olarak değil, özellikle yerli turistlerin ziyaret ettiği bir şehir haline getirmek için elimden geleni yapacağım. Bu sene turizm açısından çok olumlu gelişmeler yaşanmıştır. Ülkemize 2019 yılında 42 milyon 910 bin turist ziyaret etmiştir. Ülke ekonomisine çok ciddi faydası olan bu ziyaretlerden afyon payını ne kadar almıştır? Afyonkarahisar‘ın tarihi yerlerini, Frig Vadisini, Karahisar Kalesini, Seydiler Peri Bacalarını, Zafer Müzesini, Kervansarayları, Mevlevihaneleri, Ulu Camiyi, İmaret Camisini, Döğer’de bulunan antik kalıntıları, Kurtuluş Savaşı’nın karargahı olan Kocatepe Anıtı’nı, Ayazini’yi, Kırkgöz Köprüsü’nü, Güvecimizi, Keşkeğimizi, Bükmemizi, Tandırımızı, Sucuğumuzu, Kaymağımızı, doğal güzelliklerimizi, termal otellerimizi Türkiye’ye ve dünyaya ne kadar tanıtıyoruz? 2020 yılında Afyonkarahisar’ın tanıtımı ve yatırımları açısından zaman kaybetmeden harekete geçmeliyiz. Şahsım adına Afyonkarahisar’ımıza daha fazla turist çekmek ve Afyonkarahisar’ımızı sadece yolcuların mola verdiği bir durak olarak değil, özellikle yerli turistlerin ziyaret ettiği bir şehir haline getirmek için elimden geleni yapacağım. Siz değerli basın mensuplarından da bu konuda gereken desteği beklemekteyim. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Valilik ve Turizm Acentaları ile bu konuda gerekli görüşmeleri sağlayıp, bu çalışmaları hızlandırmak için elimizden geleni inşallah yapacağız.” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından basın toplantısına katılan basın mensuplarına birer hediye takdim edildi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti