Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon’un sorunları çözüm bekliyor”

“Afyon’un sorunları çözüm bekliyor”

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, 2019’un son günlerinde Afyonkarahisar’da trafikten eğitime, toplu taşıma, şehir temizliği, basit raylı sistemin kurulması gibi sorunların çözümü ve ihtiyaçların giderilemediğini söyledi. İnkaya, “Daha neler, neler vatandaşın kursağında kaldı” dedi

 

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya partililerle beraber dün öğlen düzenlendiği basın toplantısında Afyonkarahisar ağırlıklı olmak üzere ülke gündemini de değerlendirdi.
“ŞEHİTLERİN RUHU ŞAD OLSUN”
2019 yılının acı ve tatlı olaylarla bitmek üzere olduğunu belirten İnkaya, “Acısıyla tatlısıyla koca bir yılı da geride bıraktık. Haftada terör olayları ve ona bağlı konularda mutlaka şehit ve gazilerimiz oluyor. Geçtiğimiz hafta da gene şehitlerimiz ve gazilerimiz vardı. En acısı da, bu olayların olağanlaşmasıdır. Şehitlerimize, Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize acil şifalar dileriz. 23 Aralık 1930 yılında Genç Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşunun 7. yılında, ‘Din elden gidiyor’ diye siyasi ayaklanma çıkaran güruhlar, askerliğini asteğmen olarak yapan öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı şehit etmişlerdir. Bu olay Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak düşmüştür. İzmir ili Menemen ilçesinde yaşandığından da Menemen Olayı diye anılır. Kubilay ve onunla şehit olanların ruhları şad olsun. Mekânları cennet olsun. 22 Aralık 1914-17 Ocak 1915 tarihlerine Sarıkamış Harekâtında şehit olan kahraman atalarımıza da Allahtan rahmet dileriz.” dedi.
“İKTİDAR BÜYÜK İLLERİ MİLLET İTTİFAKINA KAPTIRDI”
Türkiye de bu yıl politikada özellikle mahalli seçimlerde büyük değişiklikler olduğunu söyleyen İnkaya, “17 yıldır bu iktidar yenilemez. Bu iktidar yıkılmaz denilen AKP ülkemizdeki büyük illerde Belediye Başkanlıklarını Millet İttifakına kaptırdı. İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Antalya, Muğla, Adana v.b gibi büyük illerin hemen tamamı Millet İttifakının oldu. Dış politikada, yanlış değerlendirmelerden ötürü kimsiz, kimsesiz kaldık. Suriye’den, Irak’tan, Afganistan’dan yurdumuz gelen mülteciler sorununu çözemedi. Ordumuz vatanımızın güvenliğini sağlamak için sınır ötesi harekâtlar yaptı, çok sayıda şehitler verdik. Tüm şehit kardeşlerimize Allahtan rahmet dileriz. Gazilerimizin sayısı her geçen gün artmaktadır. Onlara da acil şifalar dileriz.” diye konuştu.
“ENFLASYON YÜKSELDİ HAYAT PAHALANDI”
İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu’nun, Libya ile imzalanan mutabakat dâhilinde Türkiye’nin asker göndermesine İYİ Parti olarak ret oyu verdikleri açıklamasına değinen İnkaya, “Sayın Ağıralioğlu, ‘Bizi Libya’daki iç savaşın bir unsuru haline getirebilecek böyle tehlikeli adımlarla ilgili çok ihtiyatlı davranılması gerekiyor’ dedi. Bu yıl enflasyon son yılların en yüksek rakamlarını gördü. Hayat pahalandı. Elektrik, su, doğalgaz, benzin, mazot, v.b ana ihtiyaç ürünlerine yüksek zamlar geldi. Bu yıl kadına şiddet, cinayet, kumar, haciz, iflas olayları daha çok artış gösterdi. Faiz, altın, döviz değerleri yükseldi. Geleneklerinden ve Türk adetlerinden ötürü, düğünlerde altın takmak zorunda olanlar sıkıntılar çekiyor. 2019 yılında eğitimdeki başarısızlığımız devam etti. Eğitimde dünya devletlerinden biraz daha gerilere düştük. Hesapsız harcamalardan ötürü, ülkemize yazık oluyor.” şeklinde konuştu.
“DAHA NELER NELER VATANDAŞIN KURSAĞINDA KALDI”
2019 yılı itibariyle Afyonkarahisar’da trafik sorununa çözüm bulunamadığını ifade eden İnkaya şunları söyledi: “2019 yılında ilimizde trafik sorununa çözüm bulunamadı. Milli Eğitimde başarıyı arttırmak için yapılan çalışmalar yeterli olmadı. Jeotermalle ısınma ile ilgili çalışmalara başlanamadı. Erenler Mahallesindeki üniversite öğrencilerini şehir merkezine çekme konusunda hiçbir çalışma yapılmadı. Şehir içi taşımada mesainin başladığı 07.00-09.00 saatlerinde fazla yolcu bindirme sorunu çözülemedi. Küçük sanayi bölgelerimizde çevre temizliği tertip ve düzen sağlanamadı. Şehir içi, basit raylı sistem kurulamadı. Daha neler, neler vatandaşın kursağında kaldı.”
“2020’DE ACILAR DİNSİN KARDEŞÇE YAŞANILSIN”
2020 yılında İYİ Parti olarak düşünce, dua ve temennileri sıralayan İnkaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim İYİ Parti olarak yeni yılda duamızdır; 2020 yılı acıların dindiği, insanların birbirini sayıp sevdiği, kardeşçe yaşadığı bir yıl olsun. Ahlak kurallarına uyulsun. Türk gelenek, görenek, örf ve iyi adetleri yaşatılsın. Aile mefhumuna önem verilsin. Dinimiz İslam yaşansın. Yeni yılda, Çin de Müslüman Türklere yapılan zulümler dursun. Tüm dünyaya huzur, mutluluk gelsin. Allah tüm insanlığı savaş ve doğal afetlerden korusun.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi