• Haberler
  • Genel
  • Afyon’un sağlığı TRT’de – Kocatepe Gazetesi

Afyon’un sağlığı TRT’de – Kocatepe Gazetesi

TRT'de Afyonkarahisar'ın Sağlık Alanındaki Gelişmeleri Tartışıldı Sağlık Bakanlığı ile Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği işbirliği ile hazırlanan TRT Anadolu Kanalında gündüz kuşağında ekranlarda yer alan ' Sağlıklı Yaşam Anadolu' programının bu haftaki canlı yayın konukları Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Deniz Fırat, Sandıklı Devlet Hastanesi Uzm. Dr. Salim Aksoy, Dinar Haydarlı [&hellip]

Afyon'un sağlığı TRT'de

TRT’de Afyonkarahisar’ın Sağlık Alanındaki Gelişmeleri Tartışıldı

Sağlık Bakanlığı ile Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği işbirliği ile hazırlanan TRT Anadolu Kanalında gündüz kuşağında ekranlarda yer alan “ Sağlıklı Yaşam Anadolu” programının bu haftaki canlı yayın konukları Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Deniz Fırat, Sandıklı Devlet Hastanesi Uzm. Dr. Salim Aksoy, Dinar Haydarlı Entegre Hastanesi Başhekimi Dr. Tayfun Cucioğlu ile Afyonkarahisar 14 Nolu Aile Sağlığı Merkezi Hekimi Dr. Sedat Üstün oldu.
Programda kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Sağlık Müdürü Dr. Necip YEMENİCİ ve beraberindeki sağlık çalışanları Sağlık Bakanlığı tarafından 2003 yılında uygulamaya koyulan Sağlıkta Dönüşüm Programının il genelinde sağlık kurumları ile birlikte halkımız açısından değerlendirilmesi yapıldı, sağlığın değişen yüzü tartışıldı.
Dr. Necip Yemenici Sağlıkta Dönüşüm Programı ile birlikte ilimizde sağlığa yapılan yatırımlarla birlikte geçmişe oranla mükemmele yakın bir sonucun ortaya çıktığını ancak bu sonucun yeterli olmadığını ifade ederek “gayemiz, % 100’e yakın iyileştirmeler ve sonuçlara ulaşmak” dedi
Sağlık kuruluşu ve sağlık personeli açısından oldukça zengin bir olan ilimizin gerek uzman hekim gerekse ebe hemşire bakımından doygunluk noktasına gelindiğini açıkça vurgulayan Sağlık Müdürü sağlık kuruluşlarının fiziki koşullarındaki iyileştirmelerin ve yapılan yeni binaların da yüz güldürücü bir durum olduğunu söyledi. Bu gel,işmelere paralel olarak kurumlardaki görüntüleme merkezlerinde artık çok üst seviyelerde olduklarını, İlimizde yeni uygulamaya başlayacak olan merkezi hastane randevu sistemiyle halkımızın bundan böyle hastanelerde saatlerce beklemeyeceklerinin de altını çizdi.
Yaklaşık 2 saat süren programda ayrıca ilimizin sağlık alanındaki hedefleri, Planlamaları ile birlikte devam eden yatırımlar hakkında bilgi verildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme