• Haberler
  • Genel
  • Afyon'un sağlığı 'A' kalite – Kocatepe Gazetesi

Afyon'un sağlığı 'A' kalite – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'nun 2013 değerlendirmesine göre, Afyonkarahisar, önemli bir başarı kazandı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'nun 2013 yılı değerlendirmesinde Afyonkarahisar öne çıktı. Genel Sekreter, Tıbbi Hizmetler Başkanı, Mali Hizmetler Başkanı ve İdari Hizmetler Başkanı ile bu birimlere bağlı alanlarda yapılan değerlendirmelerin ardından Afyonkarahisar, iki alanda en yüksek puan olan 'A'yı yakaladı. Diğer iki alanda ise [&hellip]

Afyon’un sağlığı “A” kalite

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’nun 2013 değerlendirmesine göre, Afyonkarahisar, önemli bir başarı kazandı

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’nun 2013 yılı değerlendirmesinde Afyonkarahisar öne çıktı. Genel Sekreter, Tıbbi Hizmetler Başkanı, Mali Hizmetler Başkanı ve İdari Hizmetler Başkanı ile bu birimlere bağlı alanlarda yapılan değerlendirmelerin ardından Afyonkarahisar, iki alanda en yüksek puan olan “A”yı yakaladı. Diğer iki alanda ise “B” puanı ile başarı kazanıldı. Değerlendirme sürecinin başladığı 2 Kasım 2012 tarihinde Afyonkarahisar’daki birimlerde 3 adet “C”, bir adet de “E” puanı bulunuyordu.
BİRÇOK KONU ELE ALINIYOR
Kamu Hastaneleri Birlikleri Verimlilik Değerlendirmesi Yönetmeliği kapsamında yapılan değenlendirmelerde 50 başlık inceleniyor. Bu başlıklardan öne çıkanlar şöyle:
Acil servis müracaat yoğunluğu, acilden sevk edilen hasta oranı, acil etkinlik skoru, poliklinik etkinlik skoru, hasta yatışları, laboratuvar bekleme süresi, görüntüleme bekleme süresi, idari hastanenin rolünü karşılama oranı, Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) kullanımı, gider bütçesi gerçekleşme oranı, borçluluk süresi, tahakkukların muhasebeleştirilme süresi, hasta hakları ve güvenliği çalışan hakları ve güvenliği el hijyeni temizlik, memnuniyet, hasta ve çalışan güvenliği hastane kalite standartları puanı, hasta ve çalışan güvenliği puanı, hasta memnuniyet oranı, çalışan memnuniyet oranı.

MURAT ARISOY

Bakmadan Geçme