• Haberler
  • Siyaset
  • “Afyon’un rengi kahverengi olacak” – Kocatepe Gazetesi

“Afyon’un rengi kahverengi olacak” – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Demirkırkan, basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandırdığı sırada, “AK Parti ve MHP’nin Afyonkarahisar’da yüzde 65-70 arasında oyunun olduğu, bu bağlamda referandumda da yüzde 65-70’lik bir oranla ‘evet’ çıkacağı söyleniyor. Sizin yorumunuz nedir” sorusuna şöyle cevap verdi:“Siyasette her zaman 1 artı 1, eşittir 2 [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Demirkırkan, basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandırdığı sırada, “AK Parti ve MHP’nin Afyonkarahisar’da yüzde 65-70 arasında oyunun olduğu, bu bağlamda referandumda da yüzde 65-70’lik bir oranla ‘evet’ çıkacağı söyleniyor. Sizin yorumunuz nedir” sorusuna şöyle cevap verdi:
“Siyasette her zaman 1 artı 1, eşittir 2 etmez. Hatta 1 artı 1, bazen eksi 1 bile edebilir. Bunun örneklerini siyasette çok gördük. 16 Nisan referandumunda inanıyorum ki Afyonkarahisar’ın rengi kahverengi olacak. Afyon’da AKP’nin beklediğinden çok az oranda bir ‘evet’ çıkacak. Türkiye genelinde de ‘Hayır’ oyları önde olacak.”
TERÖR MÜ BİTECEK,
İŞSİZLİK Mİ?
Anayasa Değişikliği Paketi’nin “istikrar” denilerek gündeme getirildiğini hatırlatan Demirkırkan, “15 yıldan beri sürekli istikrar, istikrar dediniz.  15 yıldan beri ülkeyi koalisyonsuz tek başınıza yönetiyorsunuz. Şimdi de Anayasa’ya ‘Evet’ deyin istikrar gelsin diyorsunuz. Demek ki 15 yıldır bu memlekette istikrarsızlık varmış da sizin haberiniz yokmuş. İki yıldır fiilen başkanlık sistemi uygulanıyor. Sadece bu iki yılda işsiz sayımız 771 bin arttı. İşsizlik oranında resmî rakamlar açıklandı, yüzde 12.1 iş arayanlarda. İş aramaktan ümidi kesen işsizleri de eklerseniz işsiz oranı yüzde 19,4.
Vatandaşın 424 milyar lira borcu var; kredi kartı, tüketici kredisi borcu toplamı 424 katrilyon lira. Hal böyleyken bu Anayasa değişikliği vatandaşın hangi derdini, hangi sorununu çözüyor?  Vatandaşın borçlarını mı bitecek, gençlerimiz mi bulacak, terör mü bitecek” dedi.
HAYIR ÇIKARSA
BAŞBAKAN
RAHATLAR
Referandumda “Hayır” oyu çıkmasının ülke için daha hayırlı olacağını söyleyen Demirkırkan, “Bir de ‘Hayır’ çıkarsa ne olur, iç savaş olur, terör patlar söylemleri var. Ben söyleyeyim. Hayır” çıkması halinde, bu, hükümete bir uyarı olacak. Cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, milletvekilleri yerinde kalacak ama hükümet hayırdan bir ikaz almış olacak. Hayır çıkarsa sayın Cumhurbaşkanı yerinde kalır ancak anayasal sınırlar içinde görevini yapar. Binali Yıldırım rahatlar, Başbakan olarak görevine devam eder. Türkiye Büyük Millet Meclisi daha güçlü bir şekilde faaliyetini sürdürerek, yasalar yapmaya, hükümeti denetlemeye devam eder. Herkes kendi görevini yapınca  asla çift başlılık diye bir sorun yaşanmaz. Milletvekilleri bugün olduğu gibi halkın arasında dolaşmaya devam eder. Ülkedeki gerginlikler sona erer, önünü gören piyasalar rahat eder, dolar düşer. Bayram havası yaşanır. Bu, bir siyasi partinin seçimi değildir; bu, başka bir seçim de değildir. Bu, hak arama, adalet arama, birlikte yaşama, özgürce yaşama, kimlik sorgulaması yapmadan, kılık kıyafet sorgulaması yapmadan, inanç sorgulaması yapmadan 80 milyonun bir arada özgürce yaşayabileceği bir referandumdur. Onun için hep hayırlı olsun diyoruz, geleceğimiz hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı. >> Murat ARISOY’un Haberi

BİR METİN, BİR TARTIŞMA

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel’in gönderdiği “Son Savaş” başlıklı metni eleştirdi. Demirkırkan, metinde  halkın kin ve nefrete sevk edildiğini belirtti. İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ise
 metnin bir yazara ait olduğunu, kimseyi hedef almadığını kaydetti

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, son dönemde sosyal medyada paylaşılan “Son Savaş” başlıklı metnin İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel tarafından da mesaj olarak gönderildiğini belirtti. Demirkırkan, “İl Genel Meclisi Başkanı sayın Salih Sel’in telefonundan vatandaşlarımıza gönderilen ‘Son Savaş’ isimli mesajda açıkça nefret suçu işlenmektedir. Sayın Sel’e soruyoruz bu neyin savaşı? Kimin savaşı? Kim kiminle savaşıyor? Hakikaten bir iç savaş mı çıkartılmak isteniyor? Eğer savaş çıkartmak isteyenler varsa Salih Bey buna niye aracı oluyor. Bu metinde siyasi değerlendirmelerin ötesinde ‘hayır’oyu verecekler için ‘namussuzlar, hırsızlar, Amerikan çocukları, darbeciler’ gibi inanılmaz suçlamalarla halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk edilmek istenmektedir. Bunun adı bölücülüktür. Sayın Sel’e hatırlatmak isterim ki bu bir referandum. 16 Nisan’da bu ülkede referanduma gedilecek, seçime değil. Bu referandumda partiler ya da liderler değil fikirler yarışacak” diye konuştu.
Gazeteniz Kocatepe’nin telefonla ulaştığı İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ise “Böyle bir metni paylaştım. Kimseyi hedef almadım. Bu bir yazarın yazdığı yazı. Durum bundan ibaret” dedi.

Bakmadan Geçme