Afyon'un Ocak ayı ihracatı arttı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar'ın Ocak ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Buna göre Afyonkarahisar'dan 69 ülkeye ihracat yapılırken toplam ihracat rakamı ise 22 milyon 983 bin dolar oldu.UŞAK, KÜTAHYA VE ISPARTA'YI GEÇTİKİller sıralamasında Afyonkarahisar 2017 yılı Ocak ayında geçen seneye göre 4 basamak gerileyerek 81 il içerisinde 30'uncu sırada yer aldı. Afyonkarahisar, bu ihracat rakamı [&hellip]

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar’ın Ocak ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Buna göre Afyonkarahisar’dan 69 ülkeye ihracat yapılırken toplam ihracat rakamı ise 22 milyon 983 bin dolar oldu.
UŞAK, KÜTAHYA VE ISPARTA’YI GEÇTİK
İller sıralamasında Afyonkarahisar 2017 yılı Ocak ayında geçen seneye göre 4 basamak gerileyerek 81 il içerisinde 30’uncu sırada yer aldı. Afyonkarahisar, bu ihracat rakamı ile Uşak, Kütahya, Isparta ve Burdur’u geride bırakırken Denizli, Manisa, Konya ve Eskişehir’in ise arkasında kaldı.
IRAK, ABD VE ÇİN
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın verilerine göre Ocak ayında Irak’a yapılan ihracatta yüzde 21,8 oranında artış gerçekleşti. İkinci sırada yer alan Amerika Birleşik Devletleri’ne ihracat, yüzde 7,8 arttı; Çin Halk Cumhuriyeti’ne yapılan ihracat da yüzde 17 arttı.
MERMER SEKTÖRÜ
LOKOMOTİF
Afyonkarahisar’ın ihracat yükünü, Ocak ayında da mermer sektörü omuzladı. Yüzde 4,4 oranında artan mermer ihracatı 11 milyon 49 bin dolar oldu.  7 milyon 390 bin dolar ihracat ile tamamına yakını yumurta olan Su Ürünleri ve Hayvancılık mamulleri sektöründe ise yüzde 15,1 artış gerçekleşerek Ocak ayında sektörel sıralamada 2’nci sırada yer aldı.

Bakmadan Geçme