• Haberler
  • Genel
  • Afyon’un nüfusu esnafta atıyor – Kocatepe Gazetesi

Afyon’un nüfusu esnafta atıyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner iade-i ziyaretleri kapsamında İl Müftülüğü’nü, İl Telekom Müdürlüğü’nü ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı’nı ziyaret etti İlk olarak İl Müftülüğü'ne ziyarette bulunan Vali Hakan Yusuf Güner, İl Müftüsü Burhan İşliyen ve Müftülük üst düzey yöneticileri tarafından karşılandı. Camilerin fiziki ve personel durumları ile ilimizde verilen Kur'an-ı Kerim [&hellip]

Afyon'un nüfusu esnafta atıyor

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner iade-i ziyaretleri kapsamında İl Müftülüğü’nü, İl Telekom Müdürlüğü’nü ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı’nı ziyaret etti

İlk olarak İl Müftülüğü’ne ziyarette bulunan Vali Hakan Yusuf Güner, İl Müftüsü Burhan İşliyen ve Müftülük üst düzey yöneticileri tarafından karşılandı. Camilerin fiziki ve personel durumları ile ilimizde verilen Kur’an-ı Kerim ve İslam ilmihali konusunda verilen kurslar hakkında bilgiler aldı.
Ziyaret sırasında Müftü Burhan İşliyen’den Müftülükçe yapılan sosyal içerikli çalışmalar ve diğer projeler hakkında da bilgiler alan Vali Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar’lı hemşerilerimizin dini ve beşeri kültürlerini unutmamalarını, unutulan bazı hususları da tekrar hatırlayarak, günlük hayatlarına uyarlamaları ve böylece Afyonkarahisar kültürünün daima canlı ve süre giden bir yapıda olması için İl Müftülüğümüze çok büyük sorumluluk düştüğünü belirtti. Bilhassa halkımızın Cami ile münasebetinin daha çok olduğunu belirten Vali Hakan Yusuf Güner, Camilerin sadece namaz kılınmasından öte insanların kendilerini dini konularda geliştirdikleri, bilgi aldıkları ve manevi konulardaki ihtiyaç ve isteklerinin yerine getirileceği yerler olması gerektiğini belirtti. Bu anlamda Camiler ve kurslar konusunda daha hassas olunması gerektiğini belirten Vali Hakan Yusuf Güner, İl Müftülüğü olarak bugüne kadar yapılan başarılı çalışma ve faaliyetlerin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.
Daha sonra İl Telekom Müdürlüğü’ne ziyarette bulunan Vali Hakan Yusuf Güner, İl Telekom Müdürü Ahmet Ali Gedik tarafından karşılandı. İl Telekem Müdürü Ahmet Ali Gedik ziyaret sırasında ilimizdeki internet ve telefon abonelikleri konusu ile kurum olarak yapılan tarifeler ve kampanyalar hakkında bilgiler verdi.
Bilişimin ve iletişimin önemine dikkat çeken Vali Hakan Yusuf Güner, aldığı bilgiler doğrultusunda İl Telekom Müdürlüğü’nün teknolojiyi yakından takip etmesinden dolayı memnun olduğunu dile getirirken, İl Telekom Müdürlüğü’nün telefon ve internet konusunda yaptığı çalışmaların ilimiz ve ülkemiz açısından çok önemli olduğunu belirterek, bu anlamda yürütülen başarılı çalışmaların devam etmesi temennisinde bulundu.
Son olarak programı dahilinde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir’e ziyarette bulunan Vali Hakan Yusuf Güner, ilimizdeki esnafların ticari ve alışveriş potansiyeli hakkında bilgiler almasının ardından Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin esnaflara yönelik çalışmaları ve faaliyetleri hakkında da detaylı bilgiler aldı.
Burada bir konuşma yapan Vali Hakan Yusuf Güner, esnaflarla sürekli hemhal olduğunu bundan sonra da bir araya gelmeye devam edeceğini, çünkü Afyonkarahisar’ın nabzının esnaflardaki alış verişte attığını belirtti. Afyonkarahisar esnafının içten ve samimi duruşunun ilimize çok büyük katkı sağladığını belirten Vali Güner, esnaf kardeşlerimizin her zaman yanında olacağını dile getirdi.
Karşılıklı bilgi alış verişinde bulunulan ziyarette Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir’in istek ve taleplerini dinleyen Vali Hakan Yusuf Güner, ziyaretlerini tamamlayarak gün içerisindeki kurum ve kuruluşlara iade-i ziyaretlerini sonlandırdı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme