Afyon'un markası 'NO 03 Fırından Yeni' hizmette

NO 03 Fırından Yeni tesisi Afyonkarahisar Devlet Hastanesinin yanında hizmete başladı.   'HAYAL PROJEYE DÖNÜŞTÜ'NO 03 Fırından Yeni Danışmanı Ali İhsan Kayrın törenin açılış konuşmasını yaptı. İnsanların alın yazılarının değişmediğini belirten Kayrın, 'Afyon bizim için sadece tatile giderken sabahları ve öğlenleri lezzetlerini aldığımız nefis yemeklerini yediniz bir yerdi. Ailem 80 sene önce Türkiye’ye geri göç [&hellip]

NO 03 Fırından Yeni tesisi Afyonkarahisar Devlet Hastanesinin yanında hizmete başladı.

 
“HAYAL PROJEYE DÖNÜŞTÜ”
NO 03 Fırından Yeni Danışmanı Ali İhsan Kayrın törenin açılış konuşmasını yaptı. İnsanların alın yazılarının değişmediğini belirten Kayrın, “Afyon bizim için sadece tatile giderken sabahları ve öğlenleri lezzetlerini aldığımız nefis yemeklerini yediniz bir yerdi. Ailem 80 sene önce Türkiye’ye geri göç ederken babamın nüfus kağıdına burada doğmadığı halde Afyonkarahisar yazmışlar. 60 sene sonra Afyonkarahisar’a bana hiç uğramadım bir yere bir proje yapma şansı geldi. Afyonlu bir tanıdığımızın düğününe gelmiştik.  Orada YÜNTAŞ Genel Müdürü Mehmet Sarlık’la tanıştık. Projelerinden bahsettiler ve Başkan Beyle tanıştırdılar. Proje gerçekten hayal gibiydi. 500 metrekare tabana oturan bir yerde Afyon’a dünyanın lezzetlerini getirmeye çalıştık. Tabii kolay değil ülkemizde herkes bütün dünyayı gezemiyor. Bütün ürünler Türkiye’nin her yerine bu hızla ve bu kalitede yayınlamıyor. Proje dünya da görülebilecek en kaliteli ürünleri Türkiye’nin hem geleneksel hem de geleceksel olacak ürünlerini Afyon halkıyla buluşturmaktadır. Bana 58 yaşından sonra en çok heyecan veren bölümü için bu tarafıydı.” dedi.
“NO 03 FIRINDAN YENİ ÖRNEK OLACAK”
NO 03 Fırından Yeni projesinde başta Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban olmak üzere ekip olarak birlikte çalıştıklarını söyleyen Kayrın , “Hep beraber çalıştık. Başta Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban olmak üzere birlikte çalıştık. Başkanımızın büyük desteklerinin yanında YÜNTAŞ Genel Müdürü Mehmet Bey’de önümüzü açmak için sonsuz çabaladı. Takım arkadaşlarımız, Ahmet Bey ve hanımının projedeki büyük destekleriyle inşallah sizlerinde beğenebileceği bir yer hazırlamaya çalıştık. Ben inanıyorum ki Afyon için çok daha iyi bir yer olacak. Ben inanıyorum ki kapısı bereketli dolup taşacak. Ben inanıyorum ki bunlar yalnız Afyon’a değil bölgeye bütün yöreye bir örnek olacak. Hijyeni ile lezzetiyle, kalitesiyle, çeşitliliğiyle burada inşallah geleceksel bir fırını geleneksel misafirperverlikle sizlerin desteğiyle yaşatmaya çalışacağız. Her şey için tüm Afyon halkına ve tüm yöneticilerine bana bu fırsatı verdikleri için çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“HİKAYEYİ HEP BİRLİKTE YAZDIK”
YÜNTAŞ A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Sarlık açılış töreninde yaptığı konuşmada, her gün her üründe aynı kaliteyi sergileyebilmeyi, lezzet kadar misafirperverliği yöneltmek niyetinde olduklarını kaydetti. NO 03 Fırından Yeni ile dillerden düşmeyecek bir hikaye yazmayı hayal ettiklerini söyleyen Sarlık, “Mutluluğun tarifiyle şekillenen pastalarımız, güneşli mevsimlerin vazgeçilmesi olan dondurmalarımız, Anadolu’dan dünyaya yayılan yöresel lezzetlerimiz tanıdık kokusuyla güzellikleri anımsatan ekmek çeşitlerimiz dünyanın sevilen tarifleri ve nice lezzetler burada el eledir. Biz her şeyden önce düşledik ve düşlerimizi NO 03 Fırından Yeni de gerçekleştirdik.  Bundan yaklaşık bir buçuk yıl önce bu hayal ile yola çıktık. Belediye Başkanımızın düşüncesiyle hayaliyle yöresel ev ekmeğimizi çekinmeden il dışındakilere hediye edebilmekte ekmek ve unlu mamullerde örnek gösterilecek bir tesisi kurarak bu sektörde öncülük etmek istedik. Bu düşünceyle Sayın Başkanımızla birlikte birçok fuarı gezdik gördük.  Tesisleri ziyaret ettik hayalimizi canlandırdık Belediye Başkanımız bize bu arsayı sermaye olarak koyarken bu hayalimizden daha fazlasını yapabilmenin mümkün olduğunu gördük. Bilgi ile tanıştık. Danışmanımız Ali İhsan Kayrın, bu sektörde 30 yıllık deneyimi olan bir kişi olarak düşüncelerini bize anlattı. Markamız NO 03 Fırından’ı bulup çıkardık. NO 03 Fırından Yeni’nin hikayesini Hep Birlikte yazdık.  Bu hayalini bu düşüncenin gerçekleşmesinde bilginin sahibi danışmanımız Ali İhsan Kayrın Bey’e şirketimiz ve Afyonkarahisarlılar olarak minnettarız. Huzurlarınıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 
“EKMEĞİN SIRRI EKŞİ MAYA”DA
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, NO 03 Fırından Yeni açılışının şehir için önemli bir gelişme olduğunu kaydetti. Göreve geldiğinde ilk olarak ekmek üretim işine el attığını söyledi. Çoban şu ifadelere yer verdi:
“O günün şartlarında Afyon’da kaliteli bir ekmek yoktu. Ne yapılabileceğini görüşmek üzere hemen ilgili müdürümüzü yanıma çağırdım. Özel sektörde arkadaşlarımızı tek tek çağırarak Afyonkarahisar’da üretilen ekmekten kendimin ve vatandaşın memnun olmadığını söyledim. Sağ olsunlar onlar kendilerine göre güzel ekmekler yapıyor. Ama başka illere gittiğimizde daha hijyen ve güzel ekmekler üretildiğini görüyorduk. Bir Afyonspor maçı için Ankara’ya gittiğimizde mangal restaurantta çok güzel köftenin yanında sunulan ekmek dikkatimi çekmişti. Restaurant sahibine işin sırrını sorduğumda ekmekte ki kalite ve lezzet sırrının ‘ekşi maya’ olduğunu söyledi. Ekmeğin üretildiği fırına gittik daha sonra konu ile ilgili bir fuarı gezdik. İyi ki gezmişiz ufkumuz açıldı. O fuar gezisi sonrası YÜNTAŞ’ta ki arkadaşlarımıza talimat verdim. Böyle bir işe Bismillah dedik.  Afyon’da yetişen ıhlamur çiçeğinin suyundan, Karadeniz Karakovan balından ve zemzem suyu karışımından ilk ürettiğimiz ekşi mayamızdan sistem kendi kendine çalışmaya başlayacak.”

 
“EKŞİ MAYA EKMEĞİ LEZZETLENDİRİYOR”
AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, NO 03 Fırından Yeni’nin çok güzel hizmetlere imza atacak bir tesis olduğunu belirterek çocukluk döneminde ekmeği lezzetlendiren ekşi mayanın bu işletmede yapılacak ekmekte kullanılmasının lezzetli ekmek tüketimi açısından önemli olduğunu söyledi. Yurdunuseven, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın söylediği üzere işin sırrının ekşi mayada olduğunu, “Lezzetin adresi, lezzet arayanların adresi” gibi sözlerin slogan olarak kullanılması önerisini sözlerine ekledi. AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, lezzetin merkezi Afyonkarahisar’a NO 03 Fırından Yeni gibi güzel ve özel bir tesisin kazandırıldığını kaydetti.
“LEZZETLİ EKMEK TURİSTİK DEĞERE DÖNÜŞTÜ”
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, lezzetin merkezi olan şehirde hızla yeni lezzetleri tatmaya vesile olacak bir hizmet başlangıcına şahit edildiğini söyledi. Tutulmaz, “Belediye genelde toplumun yediden yetmişe 24 saat bütün ihtiyaçları ile doğrudan ya da dolaylı ilgilenen bir kurumdur. Burada ve önceki gün ulaşımla ilgili bölüm bir araya gelirken bugün (dün) de lezzet ile ilgili beslenme ile ilgili bir alanda hizmet için birlikteyiz. Bu tür hizmetler muhakkak bir taraftan düzenleyici bir taraftan da örnek hizmetlerdir. Normal geleneksel metotla yapılan hizmetleri Belediyelerin öncülüğünde yenileri ekleniyor. Ancak o geleneksel ürünlerimizde yeni bir anlayışla yeni bir marka ile piyasaya sürülmüş oluyor. Çağımız marka çağı. Bizim de NO 03 Fırından Yeni adıyla ortaya çıkan ve şehrimizin plakasından isimlendiren bu markanın yerel lezzetimiz olan ekmeğimizi daha iyi pazarlamamıza onu bir turistik bir hediyelik malzeme haline getirmemiz de önemli bir rol olacağını düşünüyorum. Çünkü genelde ev yapımı ekmekler tercih edilmekle birlikte çoğu kişi tarafından da hangi ortamlarda hazırlandı bilinmediği için alınmakta biraz tereddüt ediliyordu. Artık belirli bir markayla bu ürünümüzde pazarlamış olacağız.” dedi.
BAŞLANGIÇTA Kİ KALİTE ÖNEMLİ
“Bizim günlük binlerce insanın geçtiği bir bölgede olmamız sebebiyle bu tür şeyleri pazarlamakta sıkıntı çekmeyeceğimizi düşünüyoruz” diyen Tutulmaz sözlerine şöyle devam etti:
“Aynı zamanda diğer taraftan da bu alanda hizmet eden bütün fırınlara kafelere örnek olacağını düşünüyoruz. Bunda emeği geçen başta Belediye Başkanımız olmak üzere Yüntaş Genel Müdürümüz ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyoruz Ancak şunu da unutmamamız lazım başlangıç önemlidir Bunu aynı kararlılıkla aynı kalite ile devam ettirmemiz lazım” diye konuştu.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın babası Hafız Halil Çoban ve İl Müftü Yardımcısı Muhammet Ali Özer’in toplu dua yaptırmasının ardından açılış kurdelesi kesildi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme