• Haberler
  • Genel
  • Afyon’un markaları güvence altında – Kocatepe Gazetesi

Afyon’un markaları güvence altında – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, ürün tescilleri ile ilgili bir açıklama yayınladı. ATSO’nun açıklamasında ürünlerdeki coğrafi işaretlerin menşe adı ve mahreç işareti olarak ikiye ayrıldığı vurgulandı. Açıklamada Afyonkarahisar’ın markalarının kalitelerinin güvence altına alındığı kaydedildi. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar ürünleri ve tescil durumuna ilişkin açıklama yaptı. Oda’nın açıklamasında coğrafi işaretlerin menşe adı ve mahreç [&hellip]

Afyon'un markaları güvence altında

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, ürün tescilleri ile ilgili bir açıklama yayınladı.

ATSO’nun açıklamasında ürünlerdeki coğrafi işaretlerin menşe adı ve mahreç işareti olarak ikiye ayrıldığı vurgulandı. Açıklamada Afyonkarahisar’ın markalarının kalitelerinin güvence altına alındığı kaydedildi. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar ürünleri ve tescil durumuna ilişkin açıklama yaptı. Oda’nın açıklamasında coğrafi işaretlerin menşe adı ve mahreç işareti olarak ikiye ayrıldığı, menşe adının bir ürünün coğrafi sınırları belirlenmiş bir yöre, alan, bölge veya çok özel durumlarda ülkeden kaynaklanması gerektiği, mahreç işaretinin ise bir ürünün coğrafi sınırları belirlenmiş bir yöre, alan, veya bölgeden kaynaklanması ile beraber belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri itibariyle bu yöre, alan veya bölge ile özdeşleşmiş olması şartına bağlı olduğu vurgulandı.
ATSO’dan yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Odamızın çalışmaları sonucu,
1-Afyon Sucuğu – coğrafi işaret (mahreç)
2-Afyon Pastırması – coğrafi işaret (mahreç)3-Afyon Mermeri coğrafi işaret (menşe adı) 4-Afyon Kaymağı – coğrafi işaret (menşe adı) alınmıştır. Ayrıca ilimizde ‘Bayat Kilimi’ mahreç işareti olmak üzere ve ‘Çay İlçesi Vişnesi’ menşe adı olmak üzere coğrafi işaret alınmıştır. Coğrafi işaretle sağlanan hak belli bir kişiye ya da bazı kişilere değildir; ortak kullanım hakkı vardır. Coğrafi işaretle ürün, üretici, tüketici ve ülkenin milli ve kültürel değerleri korunmakla beraber, ürünün bilinirliği, aranırlığı ve pazarlanması da sağlanmaktadır.Ticaret ve Sanayi Odamızın çalışmaları ile ilimizin marka değerlerinin, kalite ve standardı güvence altına alınmıştır.”

Bakmadan Geçme