Afyon'un kültür hayatında 'saadet'li günler
Dersaadet Kültür, Edebiyat, Dil, Sanat Ve Tanıtım Platformu Derneği'nin Afyonkarahisar Şubesi faaliyete başladı. Dersadet'in Anadolu'daki ilk şubesi olma özelliğini taşıyan Şube'nin Başkanı Fatma Gülşen Özen, Dersadet'in 25 kişilik İstişare Kurulu'nun da tek kadın üyesi Dersaadet Kültür, Edebiyat, Dil, Sanat Ve Tanıtım Platformu Derneği, Anadolu'daki ilk şubesini Afyonkarahisar'da açtı. Fatma Gülşen Özen'in başkanlığını yürüttüğü Dersaadet Dernek [&hellip]
Dersaadet Kültür, Edebiyat, Dil, Sanat Ve Tanıtım Platformu Derneği’nin Afyonkarahisar Şubesi faaliyete başladı. Dersadet’in Anadolu’daki ilk şubesi olma özelliğini taşıyan Şube’nin Başkanı Fatma Gülşen Özen, Dersadet’in 25 kişilik İstişare Kurulu’nun da tek kadın üyesi
Dersaadet Kültür, Edebiyat, Dil, Sanat Ve Tanıtım Platformu Derneği, Anadolu’daki ilk şubesini Afyonkarahisar’da açtı. Fatma Gülşen Özen’in başkanlığını yürüttüğü Dersaadet Dernek Şubesi’nde birçok farklı etkinliğe imza atılacak. Dersaadet’in İstişare Kurulu’ndaki tek kadın üye olan Fatma Gülşen Özen, aynı zamanda Afyonkarahisar Şube Başkanı olarak görev yapacak. Dernek, Bozcalar İşhanı, Dördüncü Kat, Numara 140’ta hizmet verecek.
GENLERİMİZDE SAKİNLİK VAR
Afyonkarahisar’ın kültürel hayatına, gençlerine ve kadınlarına katkılar yapmak üzere yola çıktıklarını belirten Fatma Gülşen Özen, kentin manevi ikliminin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Özen, “Afyonkarahisar’da da Müslüman Türkler’le ilgili çalışmalar yapabiliriz. Elimde projeler var. Bu projelerle Dersaadet’e gittim. Örneğin Sezai Karakoç, Necip Fazıl, Mehmet Akif gibi paneller kendi projemdi. Naat-ı Şerif etkinliğimiz de beğenildi. Yunus Emre ile ilgili önemli bir çalışma yapacağız. Belgesel çalışmaları yapmayı düşünüyoruz. Afyonkarahisar sessiz ve terbiyeli bir şehir. Gençlerimiz küfürsüz konuşmaz ama, halkımız genel olarak itidallidir. Halk genel olarak sakindir. Çünkü genlerimiz böyle. Dedelerimiz de böyleymiş” dedi.
MÜSLÜMAN TÜRK DÜNYASINA SELAM
Afyonkarahisar’ın her dönem kilit bir noktada bulunduğuna dikkat çeken Özen, “Sahipataoğulları’ndan tutun Sultan Divani’ye kadar manevi iklimin de önde gelen şahsiyetleri Afyonkarahisar’da. Kurtuluş Savaşı burada başlamış. 3 siyasi parti Afyonkarahisar’da kuruldu. Yeniden Milli Mücadele burada başlamış. Afyonkarahisar bir kilit. Uluslar arası alanda Türk uluslarındaki Türk şehirlerimiz bizim kardeşlerimiz olsun. Müslüman Türk ülkeleriyle Afyonkarahisar’daki üniversite öğrencilerini birbiriyle kaynaştırmayı hedefliyoruz. Buradaki gençleri ne kadar iyi durumda olduklarının farkına, ancak başka ülkelerdeki soydaşlarıyla konuşarak, tanışarak varabilirler” diye konuştu.
“ETKİNLİKLERİ AFYON’DA YAPALIM”
2013 yılının Haziran ayında başlayan etkinliklerinin Dersaadet çatısı altında hızlanacağını söyleyen Özen, “Türkiye Yazarlar Birliği’nun kurucuları arasında eniştem ve amcam yer alıyor. Yazmayı ve okumayı çok sevenlerdenim. Bizim çocukluğumuzda evimize her hafta ayrı bir dergi ve gazete gelirdi. Biz okumayı-yazmayı söktüğümüz zaman Yeniden Milli Mücadele adında bir derginin yazı nüshalarını okurduk. Biz çocukken, Kırım’daki Müslümanların nasıl bir zulüm gördüğünü, Kıbrıs Harekatı’nın nasıl gerçekleştiğini biliyordum. O anlamda şanslı addediyorum kendimi. Merak da var. Benim bir de okuduğum yazarı yayınevi aracılığıyla bulma gibi bir merakım var. Yurtdışında bulundum. Yurtdışından döndükten sonra altyapıyı hazırlamak için 3-3 buçuk yıl takip ettim. Türkiye Yazarlar Birliği’nin bütün faaliyetlerini İstanbul’daki yerinde gördüm. Organizasyon nasıl yapılıır, ne şekilde davranmak gerekir. Daha sonra Afyonkarahisar’da da bu etkinliklerin yapılması önerildi” ifadelerini kullandı. Murat ARISOY
ZEVİ KRAMER O SORULARI NEDEN SORDU?
Dersaadet Kültür, Edebiyat, Dil, Sanat Ve Tanıtım Platformu Derneği’nin Afyonkarahisar Şube Başkanı Fatma Gülşen Özen, Amerika Birleşik Devletleri’nde bir kitapeviyle kitap yayınlama gerekçesiyle görüştüğünü, bu kitapevinin kitabı “uygun görmediği” için yayınlamadığını belirtti. Bu tecrübesi sırasında bir Musevi işadamı ile tanıştığını söyleyen Özen, şöyle konuştu:
“Yahudi bir işadamı Zevi Kramer isimli bir kişi benim fikrimi, hayatımı değiştirdi. Çok güzel Türkçe konuşuyor, Osmanl��ca biliniyor. Yıldızların hareketini kim buldu? dedi, Ahmet Fergani Hazretleri buldu dedim. Mikrobu kim buldu dedi, Akşemsettin dedim. Amerika bir yere gireceği zaman ilk önce oranın kütüphanelerini boşaltır, dedi. Sizin genlerinizle oynuyoruz, dedi. Sizin genlerinizle oynamadan siz değişmeyeceksiniz, dedi. Siz değil, çocuklarınız değil, ama genleriniz değişecek, dedi. Baktım ki düşman uyumuyor.
O zaman fark ettim ki uyanık olmamız gerekiyor. Gençlerimiz ve kadınlarımızın üzerine görev düşüyor. Erkeklerimiz, duyarlı ve bilinçli kişileri eş olarak seçmeli. Kadın, ailesine şekil verir. Bütün Müslümanlar’ın vebali Türkiye’nin üzerinde.”
NELER YAPILACAK?
Özen, projeri arasında ortaokul ve liseler arasında düzenlenecek bir yarışma, yarışmada dereceye girenlerle Müslüman bir Türk ülkesinde tanışma gezisi yapma; ortaokul ve liselerdeki öğrencilerin velilerine yönelik sempozyumlar düzenleme gibi faaliyetlerin bulunduğunu söyledi.