Afyon’un Kızıllı Köyü’nden Juventus’a

İtalyan futbol devi Juventus’un ve Milli Takım’ın yıldızı Kenan Yıldız’ın dikkat çekici bir öyküsü var

İtalyan futbolunun önde gelen markalarından Juventus’ta efsane 10 numara Del Piero’nun veliahtı olarak gösterilen Kenan Yıldız, gençlere örnek olacak bir kariyere sahip. Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın da gelecek vizyonunda yer alan Kenan Yıldız’ın babası Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinin Kızıllı Köyü’nden.

Kenan Yıldız’ın babası futbol tutkunu, ancak futbola olan ilgisini Almanya’ya gittikten sonra geliştirdi. Oğlunun futbolcu olması için Kenan Yıldız’ı 3 yaşından itibaren futbol teknik boyutuyla yetiştirmeye başladı. Kenan Yıldız’ın babasının teknik bilgileri internet aracılığıyla araştırdığı, öğrendiği bilgileri birebir oğluna aktardığı belirtiliyor.

Babasından güç ve ilham alan Kenan Yıldız, ilk olarak doğduğu şehrin takımı Jahn Regensburg’la sözleşme imzaladı. Burada dikkat çektikten sonra Bayern Münih ile anlaşan Kenan Yıldız, 7 yaşında bu kulübün futbolcusu oldu. 17 yaşına kadar Bayern Münih altyapısında başarılı bir oyun ortaya koyan Kenan Yıldız, Bayern Münih’in profesyonel sözleşme imzalamaması üzerine Juventus ile anlaştı. Futbol otoriteleri Kenan Yıldız için ‘2005 yılında doğan en iyi 60 futbolcu’ yorumunu yaptı.

Kenan Yıldız, Juventus A Takımı ile ilk maçına 23 Aralık 2023 tarihinre çıktı ve bu maçta gol attı. Yıldız, böylece Juventus’un Serie A’da gol atan en genç yabancı futbolcusu oldu.

Bakmadan Geçme