Afyon’un ihracatı İsrail ve Brezilya gibi

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) tarafından hazırlanan “İl İl Dış ticaret Potansiyeli Araştırması” sonuçlarını açıkladı. Çalışma kapsamında birbirine komşu illerin ihracata konu ürünlerinin üretiminde benzer türden ürün desenlerine sahip olduğunun belirlendiğini ifade eden Bakan Çağlayan, 14 bölgesel güç merkezi hakkında bilgi verdi. Edirne ve Kırklareli’nin giyim eşyası, hububat ve sebze meyve sektörlerinde [&hellip]

Afyon'un ihracatı İsrail ve Brezilya gibi

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) tarafından hazırlanan “İl İl Dış ticaret Potansiyeli Araştırması” sonuçlarını açıkladı.

Çalışma kapsamında birbirine komşu illerin ihracata konu ürünlerinin üretiminde benzer türden ürün desenlerine sahip olduğunun belirlendiğini ifade eden Bakan Çağlayan, 14 bölgesel güç merkezi hakkında bilgi verdi. Edirne ve Kırklareli’nin giyim eşyası, hububat ve sebze meyve sektörlerinde benzer türden ürünleri ürettiklerini ve İngiltere’nin bu illerin doğal tamamlayıcısı ülke olduğunu gördüklerini anlatan Çağlayan, “Kilis ve Osmaniye, tekstil elyafı sektöründe ortak üretim desenine sahip ve bu illerin tamamlayıcısı olanı Romanya’dır. Isparta ve Afyon ihracatta metal dışı mineraller ve yağlı tohumların üretiminde benzerlik göstermekte ve İsrail ve Brezilya’nın ithalatı ile örtüşmekte. ” diye konuştu. Her ilden 500 sektörün incelendiği çalışmada bundan sonra her bir bölgeyi bir il gibi kabul ederek birlikte hareket etmelerinin sağlanacağını ifade eden Çağlayan, “Amacımız bu illerin ihracatta birlikte hareket etmelerini ve bu şekilde birlikte kalkınmalarını temin etmektir.” dedi.

Bakmadan Geçme