Afyon'un ihracatı arttı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın derlediği verilere göre, şehrin ihracatında ilerleme kaydedildi Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Afyon'un ihracatının geliştiğini söyledi. Serteser, 'İlimizin Mayıs ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4 oranında artış göstererek 32 milyon 402 bin dolar olmuştur. İlk 5 aylık ihracatımız ise yüzde 3.18 artarak 159 milyon [&hellip]

Afyon’un ihracatı arttı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın derlediği verilere göre, şehrin ihracatında ilerleme kaydedildi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Afyon’un ihracatının geliştiğini söyledi. Serteser, “İlimizin Mayıs ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4 oranında artış göstererek 32 milyon 402 bin dolar olmuştur. İlk 5 aylık ihracatımız ise yüzde 3.18 artarak 159 milyon 682 bin dolara yükselmiştir. 2014 yılı Mayıs ayında 74 tane ülkeye ihracat gerçekleştirilmiştir, Türkiye sırlamasında Afyonkarahisar 32 milyon 402 bin dolar ihracat ile 29’uncu sırada yer almıştır” dedi.
IRAK, ÇİN VE ABD
Serteser, Afyon’dan en çok ihracatın Irak’a yapıldığını belirterek “2014 yılı Mayıs ayı içerisinde ilimizden 74 tane ülkeye ihracat gerçekleşirken Irak bu Ülkelerin yine en başında gelmiştir. 8 milyon 440 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiğimiz Irak’ı, Çin Halk Cumhuriyeti 4 milyon 299 bin dolar ihracat ile takip etmektedir. Amerika Birleşik Devletleri’ne ise Mayıs ayında 3 milyon 651 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdik” diye konuştu.
1 DOLAR İTHALAT,
5 DOLAR İHRACAT
ATSO’nun verilerine göre Afyonkarahisar’ın ithalatı ise yüzde 8.9 oranında geriledi. Kentin ithalatı 5 milyon 515 bin dolar oldu. Afyonkarahisar, 1 dolarlık ithalata karşılık 5.76 dolar ihracat gerçekleştirdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme