• Haberler
  • Genel
  • 'Afyon'un her fırsatta reklamını yapacağız'

'Afyon'un her fırsatta reklamını yapacağız'

Türk İş Gücü Göçü'nün 50'nci yıl dönümü dolayısıyla Belçika'dan Afyonkarahisar'a gelen 10 kişilik yabancı basın heyeti şehrin tarihi ve kültürel değerlerini yerinde incelediler. Afyonkarahisar'a hayran kaldıklarını belirten heyet, Afyonkarahisar'ın ve Türkiye'nin her fırsatta reklamını yapacaklarını söylediler Türk İş Gücü Göçü'nün 50'nci yıl dönümü dolayısıyla Belçika'dan 10 kişilik yabancı basın heyeti Afyonkarahisar'a ve Afyonkarahisar'dan en fazla [&hellip]

“Afyon’un her fırsatta reklamını yapacağız”

Türk İş Gücü Göçü’nün 50’nci yıl dönümü dolayısıyla Belçika’dan Afyonkarahisar’a gelen 10 kişilik yabancı basın heyeti şehrin tarihi ve kültürel değerlerini yerinde incelediler. Afyonkarahisar’a hayran kaldıklarını belirten heyet, Afyonkarahisar’ın ve Türkiye’nin her fırsatta reklamını yapacaklarını söylediler

Türk İş Gücü Göçü’nün 50’nci yıl dönümü dolayısıyla Belçika’dan 10 kişilik yabancı basın heyeti Afyonkarahisar’a ve Afyonkarahisar’dan en fazla göçün olduğu Emirdağ’a ziyaret gerçekleştirdi.
Afyonkarahisar’dan da Türk İş Gücü Göçü’nün 50’nci yıl dönümü nedeniyle 4 kişilik basın mensubu heyeti Nisan ayında Belçika’ya ziyarete gitmişti.
Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinden Belçika’ya 1964 yılında yapılan göçün 50’nci yılı kutlamaları çerçevesinde Afyonkarahisar’dan 4 basın mensubu Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün organizasyonunda Belçika’ya 15 günlük çalışma ziyaretine gitmişti. Bu kapsamda Belçika’dan da Afyonkarahisar’a ve Emirdağ’a 10 kişilik yabancı basın heyetinden ziyaret gerçekleşti. Belçikalı basın heyeti Afyonkarahisar’da Ulu Camii ve Mevlevihane Müzesi’ni ziyaret etti. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı’nın nezaretinde ziyaretlerini gerçekleştiren Belçikalı basın heyeti Afyonkarahisar ve Emirdağ’da Belçika’ya göç eden gurbetçilerin köylerini, evlerini ziyaret etti.
“AFYONKARAHİSAR’IN TURİZM POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEK”
Mevlevihane Müzesi ziyareti sırasında açıklama yapan Belçika Devlet Kanalı Türkiye Muhabiri Dirk Vermeiren, daha önce birkaç defa Afyonkarahisar’a geldiğini ifade etti. Vermeiren, “Ama Afyonkarahisar’a her gelişimde başka şeyler keşfediyorum. Bir de Çavuşbaş Mahallesi’ni çok seviyorum. Tadilat gören eski evler, tarihi evler, çok farklı geliyor bana. Gördüğüm kadarıyla çok başarılı olmuş. Afyonkara-hisar turistik potansiyeli çok yüksek olan şehir. Hem tarihi açısından hem de termal açısından güzel bir yer” ifadesini kullandı.
“TÜRKİYE’NİN VE AFYONKARAHİSAR’IN REKLAMINI YAPIYORUM”
Afyonkarahisar’ın ve Türkiye’nin fırsat buldukça reklamını yaptığını belirten Vermeiren “Afyonkarahisar’ı Belçika’ya gittiğimde anlatıyorum ama İstanbul’da yaşıyorum. Evim İstanbul’da ve İstanbul’dan fırsat oldukça haber gönderiyorum. Türkiye’nin Belçika’ya reklamını yapıyorum. Sadece Afyonkarahisar değil tüm Türkiye’nin reklamını yapıyorum. Afyonkarahisar söylediğim gibi turizm potansiyeli yüksek olan bir yer. Belki özellikle Belçikalılar için, Afyonkarahisar Belçika’ya çok göç verdi. Herkes biliyor bence, Emirdağ’dan çıkan gurbetçiler çok. Bence o iletişimi daha çok kullanmamız gerekiyor. Türkler ve Belçikalılar arada köprü olursa imkanlar daha çok olur.”
“EŞİM EMİRDAĞLI”
Afyonkarahisar Emirdağ’dan evli olan Vermeiren eşinin Afyonkarahisarlı olmasını ‘kısmet’ olarak nitelendirdi. Tesadüf eseri eşiyle tanıştığını belirten Vermeiren, “Tesadüf bir şey oldu. Kısmet bu çünkü biz İstanbul’da tanıştık. Yani Emirdağ’da ya da Belçika’da tanışmadık. İstanbul’da tanıştık ve zaten eşimle tanıştığımda 7 senedir İstanbul’da yaşıyordum. Yani kısmet, gerçekten çok güzel bir şey, eşimin bana söylediği ilk cümleyi çok iyi hatırlıyorum. ‘A sen Belçikalı mısın, ben Belçika’yı çok seviyorum.’ Bende çok şaşırdım dedim. Oda doktor ve Belçika’da staj yaptı. Ondan sonra da Emirdağlı çıktı yani tamamen kısmet.” şeklinde konuştu.
İŞ GÜCÜ GÖÇÜ’NÜN
50’NCİ YILI KUTLANIYOR
Afyonkarahisar’a gelen Belçikalı basın mensupları hakkında bilgi veren Başbakanlık Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı “İlimizde 2-3 gündür Belçika’dan basın heyetini ağırlıyoruz. Bildiğiniz gibi Türk iş gücü göçünü daha açık söylersek Emirdağ’dan Belçika’ya gerçekleştirilen göçün 50’nci yılı bu sene kutlanıyor. Bu kapsamda büyük elçiliğimizin basın müşavirliği bir proje geliştirdi. Bu göç temalı bir çalışma ziyaretidir. Ancak biz ziyareti Afyonkarahisar il merkezini de kattık. Biraz Emirdağ ağırlıklı geçen programa biz Afyonkarahisar’ın turizm potansiyelini tarihi turistik mekanlarını, termal mekanlarını ön plana çıkaracak birkaç aktivite de ekledik. Burada amaç dediğimiz gibi hem 50 sene önce oraya göç eden insanların köylerine, memleketlerine, evlerine konuk olmak onların hikayelerini dinlemek bunları kayıt altına almak güzel bir şey. Çünkü biz dün Hisar köyüne gittik, sonra Su Veren Köyü’nde kayıtlar yaptık. Bu gün yine Emirdağ’a gideceğiz ve ilk göç hareketinin 1964’te başladığı Karacalar Köyü ziyaret edilecek. Orada da çekimler yapılacak. Bütün bunlarla neyi amaçlıyoruz, Afyonkarahisarımızın Emirdağ’ın çok yoğun temasları var. Biz bu temasların medya ayağını da sağlamlaştırmaya ve kökleştirmeye çalışıyoruz. Geçen Nisan ayında 4 yerel basın mensubunu ilimizden Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğümüz sayesinde 15 günlük çalışma ziyaretine gönderdik. Dolaysıyla burada 10 kişilik basın heyetini ağırlıyoruz. Bunun sürdürülerek devam edeceğini umuyorum. Yerel basınımızın bu programa yoğun bir ilgisi var.” diye konuştu.
>> Ali Fuat GÜLÜER’in haberi

Bakmadan Geçme