Afyon'un her alanda değeri var
İl Kültür ve Turizm Konseyi toplantısı Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz'ın başkanlığında yapıldı.İl Kültür Turizm Müdürlüğü Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılan toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz'ın yanı sıra Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Sanatçılar, Sanatkârlar ve Turizm Sektörü Temsilcileri katıldı. İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır, toplantı [&hellip]
İl Kültür ve Turizm Konseyi toplantısı Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında yapıldı.İl Kültür Turizm Müdürlüğü Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Sanatçılar, Sanatkârlar ve Turizm Sektörü Temsilcileri katıldı. İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır, toplantı hakkında bilgi vererek Afyonkarahisar’ın birçok konuda atılım yapabileceğini söyledi.
BİRLİKTE KAFA YORULMALI
Toplantıda konuşan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar’ın her alanda bir değerinin olduğunu belirtti. Tutulmaz, “Tanıtım en önemli alandır. Bizim her alanda doğal, kültürel, termal, gastronomi ve diğer alanlarda çok değerlerimiz var. Ancak bu değerlerimizin daha iyi tanıtılması gerekir. Evet şu ana kadar yapılanlarla önemli bir başarı elde edilmiştir. Yani bir 10 yıl önceki Afyonkarahisar ile bugünkü Afyonkarahisar aynı değildir. Aynı olmadığının göstergeleri vardır. Sadece bizler demiyoruz. Dışarıdan gelenler de bunu her zaman söylüyor, rakamlar bunu ortaya çıkarıyor. Bu geçmiş çalışmalar tabii ki önemlidir, ancak yeterli değildir. Bu çalışmaların üzerine daha yenileri ve daha iyilerini daha farklı bakış açılarıyla yapmamız gerekiyor. Bunda da bu komisyonlar bilhassa tanıtımla ilgili yeni metotlar üzerinde çalışırlarsa uygulayıcılar olarak bize önemli katkılar sağlayacaklardır. Çünkü tanıtımın türlü türlü yöntemi var. Bunların hangisi bize uyuyor, hangisi bize uymuyor buna hep beraber kafa yormamız lazımdır” dedi.
KÜLTÜR VE TURİZM
BİRBİRİYLE BAĞLANTILI
Kültür ve turizm kavramlarının birbirileri ile bağlantılı olduğuna dikkat çeken Tutulmaz, “Bir anlamda da Kültür Turizm yeni olmakla birlikte aslında en önemli kısmı da bizim kendi kazanımımızla ilgilidir. Kendi halkımızla yerel ile ilgilidir. Yerelde insanların bilgi birikimlerini, hayata bakışlarını, hayattan alabilecekleri tatların şekillerini daha da ileriye götürebilmek adına kültürel etkinliklerimize bizim ağırlık vermemiz gerekir. Onun da tabii temelinde kitap başta gelmek üzere az önce birkaç arkadaşımızın söylediği gibi kütüphaneler, kitaplar, sosyal etkinlikler, organizasyonlar, müzik ve diğer alanlardaki yapılacak etkinlikler bizim kendi insanımızın öncelikle değerini artıracak ve onun kişisel gelişimine, geleceğe bakışına katkı sağlayacaktır. Ancak bir de tabii ki bugüne kadar gelen kültürel değerlerimizin de pazarlanması var. Bu kültürel değerlerimizi de biz pazarlayacağız, tanıtacağız. Afyonkarahisar olarak ve burada yaşayanlar olarak biz faydalanacağız ama bir taraftan da bu değerlerimizi daha çok insanlarla yüz yüze getirerek o insanların da bunlardan faydalanmasına vesile olacağız. Kültürün böyle hem içe dönük, hem de dışa dönük bir yönü var. Bunları da toplantılarda göz önünde bulundurmamız da fayda var. Yani sadece kültür ve turizm alanı ile daha fazla ilgilenmemiz gerekiyor. Bizim kültürün genel olarak içe dönük bölümüyle, halkımıza yönelik, buradaki yaşamlarımıza yönelik bölümü ile ilgili de ağırlıklı bir şekilde üzerinde durmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
3 YIL ÖNCEKİ BİR
PROJE KABUL GÖREBİLİR
Tanıtım konusunda farklı görüşlerden de yararlanılması gerektiğini vurgulayan Tutulmaz, “Her farklı bakış açısı olayın farklı bir yönünü ortaya çıkaracaktır. Bugüne kadar yapılan çalışmalardan faydalanılmış, belirli projeler yerine getirilmiş ancak yerine getirilemeyen, geçmişte öngörülen projelerden niye bunlar yerine getirilemedi, bunları da bu tür toplantılarda dile getirmeliyiz. Bu açıdan da bu tür toplantılarında bizce faydası var. Projeyi mi iyi öngöremedik yoksa öngörülen projeyi uygulamakta mı sıkıntılarımız oldu ya da bu projelerin maddi kaynağını temininde mi sıkıntımız oldu. İşte bu tür komisyonlarda bu daha ayrıntılı bir şekilde yeniden tartışılacaktır. Geçmişte yapılan çalışmalardan muhakkak faydalanmamız gerekir. Çünkü bilgi birikimi kendiliğinden, bir anda oluşmuyor. Bunlar zamanla olgunlaşıyor, uygulanabilir hale geliyor. 3 yıl önce öngörülen bir proje, belki bu yıl aynı şey söylendiğinde evet tam ve aradığımız proje bu denilebilir, aradığımız fikir bu denilebilir. Onun için bu tür etkinlikleri devam ettirmemiz ilimiz açısından geleceğe daha iyi bakabilmemiz açısından önemlidir” dedi. >> Murat ARISOY’un Haberi