• Haberler
  • Genel
  • Afyon’un haritası ve uydu görüntüleri Yandex’te

Afyon’un haritası ve uydu görüntüleri Yandex’te

Rusya’da yüzde 64’e yakın pazar payıyla önemli bir internet arama motoru ve bilgi portalı hâline gelen Yandex, Türkiye’deki kullanıcılara özel geliştirilmiş, Türkçe’nin dil yapısına göre çalışan arama motoru hazırladı. www.yandex.com.tr adresinde Afyonkarahisar’a ait harita ve uydu görüntüleri de bulunuyor. Arama motoru şu an için İstanbul ve Ankara’daki trafik yoğunluğunu da kullanıcılarına aktarırken, Afyonkarahisar ve diğer [&hellip]

Afyon'un haritası ve uydu görüntüleri Yandex'te

Rusya’da yüzde 64’e yakın pazar payıyla önemli bir internet arama motoru ve bilgi portalı hâline gelen Yandex, Türkiye’deki kullanıcılara özel geliştirilmiş, Türkçe’nin dil yapısına göre çalışan arama motoru hazırladı. www.yandex.com.tr adresinde Afyonkarahisar’a ait harita ve uydu görüntüleri de bulunuyor. Arama motoru şu an için İstanbul ve Ankara’daki trafik yoğunluğunu da kullanıcılarına aktarırken, Afyonkarahisar ve diğer illerin de uzun vadede bu projeye dahil olması bekleniyor

İnternette arama motoru ve bilgi portalı sektöründe Rusya pazarında ilk sırada olan, comScore verilerine göre dünyanın 7’nci büyük arama motoru konumunu elinde bulunduran Yandex, kuruluşundan Ukrayna, Beyaz Rusya (Belarus) ve Kazakistan için de özel portallarından sonra Türkiye için de özel portal hazırladı.
Trafik yoğunluğu bilgisine ulaşılabiliyor
www.yandex.com.tr adresinden ulaşılan internet sitesinde internette aranan hemen hemen her şeye ulaşma imkanı tanınıyor. Şimdilik İstanbul ve Ankara’daki trafik yoğunluğunun yüzde 100 biçimde görülebildiği internet sitesinde Afyonkarahisar’daki bazı yollarda da “deneme” amaçlı trafik yoğunluğu verilebiliyor. Trafik yoğunluğu, trafik ışıklarındaki yeşil, sarı ve kırmızı ışıklardan yola çıkılarak internet kullanıcılarına anlatılıyor. Trafiğin yoğun olduğu caddelerde kırmızı ok, orta yoğunlukta olduğu caddelerde sarı ok ve yoğun olmadığı caddelerde yeşil ok ile internet kullanıcıları bilgilendirili-yor. Yandex’in trafik yoğunluğuna ilişkin projesinin uzun vadede, Türkiye’nin tüm illerini kapsaması bekleniyor. Afyonkarahisar’ın uydudan görünümü ve haritasına da Yandex üzerinden ulaşılabiliyor.
1997’de tanıtıldı
“Yandex” ismi, arama motorunun Softool fuarında 1997 yılında tanıtılmasının ardından Rusça konuşulan ülkelerde kullanılmaya başladı. Yandex’in kullanıcı sayısı artınca Yandex ismi de Rusçaya yerleşti. Bir soruya hızla cevap bulmak isteyen kişiye “Yandex’e sor” demek Rusçada yaygın bir kullanım hâline geldi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme