• Haberler
  • Genel
  • 'Afyon'un gelişmesi için 5 yıllık hedef koyduk'

'Afyon'un gelişmesi için 5 yıllık hedef koyduk'

Gelişgen Kardeşler Petrol'ün açılışını yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gelişgen Kardeşler'den övgüyle söz etti Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gelişgen Kardeşler Akaryakıt İstasyonu'nun açılış törenine katıldı. Açılışta Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Harun Şahbaz ile eski milletvekili Şevki [&hellip]

“Afyon’un gelişmesi için 5 yıllık hedef koyduk”

Gelişgen Kardeşler Petrol’ün açılışını yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gelişgen Kardeşler’den övgüyle söz etti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gelişgen Kardeşler Akaryakıt İstasyonu’nun açılış törenine katıldı. Açılışta Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Harun Şahbaz ile eski milletvekili Şevki Yılmaz hazır bulundu.
KENTSEL DÖNÜŞÜM
ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Açılış töreninde konuşan Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar’ın gelişmesi için Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’la 5 yıllık bir plan yaptıklarını kaydetti. Eroğlu, “Afyonkarahisar için şu anda 5 yıllık bir hedef ortaya koyduk. 2014-2019 yılları arasında 5 yıllık bir hedef. 2023 yılında Afyonkarahisar’ı daha da büyüteceğiz, Türkiye’nin örnek şehirlerinden birisi olacak. Burhanettin Başkan’la hemen kentsel dönüşüm çalışmalarına başladık. Şehir çok daha güzelleşecek. Özellikle hedefi olmayan şehirler geleceğe doğru emin adımlarla yürüyemez. Hedefi olmayan mnilletlerin varacağı bir nokta yoktur. Hedefi olmayan milletler tarihten silinir. Bizim de Afyonkarahisar olarak büyük hedeflerimiz var. İnşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.
AFYON, MUTLU ŞEHİRLER ARASINDA
Eroğlu, Afyonkarahisar’ın Türkiye’deki mutlu şehirler arasında yerini aldığını hatırlatarak “Afyonkarahisar son anketlerde mutlu şehirler arasında Türkiye’de ikinci oldu. Bu da benim için mutluluk vesilesi. Bizim gayemiz insanları mutlu etmektir. Onlara rahat bir imkan huzurlu bir imkan sağlamaktır. Bu da hükümetimizin belediyemizin vazifesidir. Biz de Afyonkarahisar’da bunun için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
MÜTEŞEBBİS İNSANLAR
Akaryakıt istasyonunu açan Gelişgen Kardeşler’den de övgüyle bahseden Eroğlu, şöyle devam etti:
“Gelişgen Kardeşler benim de gerçekten sevdiğim çok çalışkan insanlar, müteşebbis insanlar. Böyle bir iş yeri açtılar daha da geliştirecekler. Burada 20-30 kişilik istihdam sağlanacak. Bu tesislerin hayırlı olmasını diliyorum. Cenab-ı Hak helalinden bol kazanç versin. Helal kazancın da birtakım vecibeleri var. Fakir fukaranın hakkının unutulmaması lazım. Onu dikkate aldığınızda kazancınız daha da büyür.”
“BAŞBAKANIMIZI İYİ KARŞILAYACAĞIZ”
Bakan Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar’da yapılacak AK Parti İstişare toplantısı’na katılacağını hatırlatarak “Başbakanımız AK Parti’nin ilk kuruluşunda Afyonkarahisar’dan yola çıkmıştı, tevafuken önümüzdeki cumadan itibaren Başbakanımız ve milletvekillerimiz Afyonkarahisar’da toplantı yapacak. Bu da Türkiye için çok önemli bir dönüm noktası. Başbakanımızı ve gelen misafirlerimizi en güzel şekilde karşılacak ve ağırlayacağız” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

TÜRKİYE’NİN
GELİŞİMİ SÜRECEK

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’nin son 10 yılda iyi bir şekilde
ilerlediğini, gelişmenin hızla
devam edeceğini belirtti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşacağını kaydetti. Eroğlu, “Petrol ülkesi değiliz ama her yerde petrolümüz var. Merkez bankamızda döviz dolu. Dünyada kriz varken ülkemizde yok. Gerçekten bu büyük bir mutluluk vesilesi. Türkiye’yi daha da büyük hedeflere doğru geliştireceğiz ve hedeflere kitleneceğiz. Zaten Türkiye’nin bütük hedefleri var. Birinci büyük hedefimiz 2023 yılında Türkiye’yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız. Tabii ihracatımız 500 milyar dolar olacak ve kişi başına düşen gayri safi milli hasıla da en azından 25 bin dolar olacak. Bunlar hayal değil, bunu özellikle vurgulamak istiyorum” dedi.

EKONOMİYE KATKI
Gelişgen Kardeşler adına konuşan İzzet Gelişgen, “Gelişgen Kardeşler olarak 1998 yılından bu yana ekonomiye katkı sağlamakta, her geçen gün yeni iş alanları eklemekteyiz. Milli akaryakıtımız Türk Petrolleri ve İpragaz ile bir işyerini daha memleketimize kazandırmanın mutluluğu içindeyiz” diye konuştu.

Dua ettirdi

Konuşmaların ardından eski milletvekili Şevki Yılmaz, dua yaptırdı. Yılmaz, duasında Türkiye’nin hilafet makamına yeniden sahip olmasını diledi. Akaryakıt istasyonunun açılış kurdelesi, Bakan Eroğlu ve il protokol üyeleri ile birlikte kesildi.

Bakmadan Geçme