Afyon'un gelişimi için 180 milyon lira

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü'nün hibelerinin temsili imza veteslim töreni Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşti. TKDK İl Koordinatörü Mehmet Sait Yüksel, 2011'den bu yana Afyonkarahisar'a 186 milyon lira katkıda bulunduklarını söyledi Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü'nün Afyonkarahisar'daki şirketlere sağladığı hibelerin temsili imza ve teslim töreni Afyonkarahisar Ticaret ve [&hellip]

Afyon’un gelişimi için 180 milyon lira

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü’nün hibelerinin temsili imza veteslim töreni Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşti. TKDK İl Koordinatörü Mehmet Sait Yüksel, 2011’den bu yana Afyonkarahisar’a 186 milyon lira katkıda bulunduklarını söyledi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü’nün Afyonkarahisar’daki şirketlere sağladığı hibelerin temsili imza ve teslim töreni Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda il protokolünün katılımıyla gerçekleşti. Törende konuşan TKDK İl Koordinatörü Mehmet Sait Yüksel, Kurum hibeleri hakkında bilgi verdi. Yüksel, “Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü olarak Avrupa Birliği’nden yetki devri alındığı 2011 yılından bugüne kadar toplam 270 projeye mukabil 186 milyon 280 bin TL tutarında yatırım desteklenmiş. Buna karşılık 97,38 milyon TL hibe desteği sözleşmeye bağlanmıştır.
2012 yılı başlangıcından 2013 yılı sonuna kadar 53.12 milyon liralık yatırıma mukabil 33,47 milyon TL hibe ödemesi yaparak, programın uygulandığı, içerisinde büyükşehirlerimizin de bulunduğu 42 il arasında, ikinci olarak yer almıştır” dedi.
MAKİNELER YENİLENDİ
Hibelerin dağıtılmasında başarı yakaladıklarını belirten Yüksel, “Teslim edeceğimiz sözleşmelerin yaklaşık yatırım tutarı 13 milyon lira olup yaklaşık 7,5 milyon liralık kısmı kurumumuzca hibe olarak ödenecektir. Yine bugün teslim edilecek temsili ödeme çekleriyle, 2014 yılında, 14’ü büyük çaplı 126’sı traktör ve makine projesi olmak üzere 140 yatırım projesi tamamlanarak 37,5 milyon lira tutarındaki yatırım ilimize kazandırılmış olup yaklaşık 17,5 milyon lira hibe desteği ödemesi yapılmıştır” ifadelerini kullandı.
İSTİHDAMA KATKI
SAĞLANDI
Yüksel, istihdamın da desteklerle geliştiğini hatırlatarak şöyle devam etti:
“İlimizde yapılan tüm bu yatırım faaliyetleri sonucunda, 653 kişinin istihdam edilmesi sağlanarak. Afyon ili istihdamına önemli bir katkı sağlanmış olmaktadır.
Sözlerimin sonunda şunu ilave etmek isterim ki, hem ulusal hem Avrupa Birliği mevzuatına tabi olan kurumumuzun ağır şartlarını, verdikleri destekleri ve anlayışlarıyla bir nebze hafifleten Başta Gıda Tarım Hayvancılık İl müdürlüğü olmak üzere tüm paydaşlarımıza, isimlerini sayamadığımız kamu kurum ve kuruluşlarımıza hem faydalanıcılarımız hem de kurumum adına, teşekkürlerimizi sunuyoruz. de desteğini talep etmekteyiz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

VALİ GÜNER’DEN TEBRİK
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü’nün kent genelinde önemli çalışmalara imza attığını belirtti. Güner, İl Özel İdaresi’nin bütçesinin 100 milyon lira olduğunu, TKDK’nin ise 186 milyon liralık hibe sağladığını kaydetti. Güner, TKDK’nin daha iyi hizmet vermesi için Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’na taşınmasını önerdi.

Bakmadan Geçme