Afyon’un geliri yüzde 16.7 arttı

Vergi Haftası başlangıcında Maliye Teşkilatı mensuplarınca ilk ziyaret Vali Hakan Yusuf Güner’e yapıldı.İLK ZİYARET VALİYEDefterdar Yaşar Kısa, 27. Vergi Haftası kutlamaları kapsamında Vali Hakan Yusuf Güner’i ziyaret etmekten duydukları memnuniyeti ifade etti. Hafta etkinlikleri kapsamında Kocatepe Parkı’nda ki Atatürk Anıtı'nda çelenk töreni düzenlendiğini aktaran Kısa � yılından beri kutlanan Vergi Haftası kutlamaları geleneksel bir hal [&hellip]

Vergi Haftası başlangıcında Maliye Teşkilatı mensuplarınca ilk ziyaret Vali Hakan Yusuf Güner’e yapıldı.
İLK ZİYARET VALİYE
Defterdar Yaşar Kısa, 27. Vergi Haftası kutlamaları kapsamında Vali Hakan Yusuf Güner’i ziyaret etmekten duydukları memnuniyeti ifade etti. Hafta etkinlikleri kapsamında Kocatepe Parkı’nda ki Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni düzenlendiğini aktaran Kısa; “1990 yılından beri kutlanan Vergi Haftası kutlamaları geleneksel bir hal almıştır. Verginin önemi konusunda çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla, okullarımızla çeşitli programlarımız olacak. Hafta etkinlikleri kapsamında onur plaketleri ve teşekkür belgeleri takdim programı olacak” dedi.
GELİR ARTIŞI GİDERDEN FAZLA
Afyonkarahisar’da 2015 yılında 760 milyon TL gelir elde edildiğini ifade eden Defterdar Yaşar Kısa, 1 yıl önce bu rakamın 650 milyon TL olduğunu söyledi. Bir yıla göre gelirlerde artış olduğunu belirten Kısa; “Giderlerimiz 1 milyar 515 milyon iken 2015 yılında 1 milyar 715 milyon olarak gerçekleşti. Gelirlerimiz de artış oranı daha fazla. Giderlerimizde ki artış oranı yüzde 12’dir. Gelirlerimizde ki artış oranı ise yüzde 16.7 civarında arttı. Biz bu hasılayı merkezde 250 personel, ilçelerde de 310 personel olmak üzere toplam 560 personelimizle elde ettik. Bu vesile ile maliye teşkilatında çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Vergi Haftası boyunca sizlerden desteklerinizi istirham ediyorum” diye konuştu.
AFYON DENGELİ İL
Afyonkaraihsar Valisi Hakan Yusuf Güner, Maliye Teşkilatına her zaman destek olduklarını, Vergi Haftası kapsamında yapılan ziyaretten memnun olduğunu söyledi. Yürütülen çalışmaların valilik çatısı altında yapıldığını belirten Vali Güner; “Çalışmaların tümü bizim yani valilik adına yapılıyor. Dolayısıyla yapılan işlerin tümüne biz sahibiz. Gayretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Allah emeğinizi zayi etmesin. Afyonkarahisar’ı diğer illere göre kıyasladığımız da gerek gelir düzeyi gerekse giderleri itibariyle iyi durumda. Bazı illerde gelirler ile harcanan kalemler arasında uçurum var. Afyonkarahisar’da ise az çok denge var. Şehrimiz gerçekten vergisini veren bunun karşılığında yatırım alan dengeli bir il. Gayretleriniz için teşekür ederken başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
GENİŞ KATILIMLI ZİYARET
Günün anısına fotoğraf çekimi ve Vali Hakan Yusuf Güner’e çiçek takdimi ile ziyaret sona erdi. Ziyarette Defterdar Yaşar Kısa’nın yanı sıra; Defterdar Yardımcısı Murat Toy, Gelir Müdürü Mustafa Yılmaz, Tınaztepe Vergi Dairesi Müdürü Tuncay İlhan, Kocatepe Vergi Dairesi Müdürü Eyüp Çiftçi, Milli Emlak Müdürü Sedat Hökelek, Muhasebe Müdürü Durmuş Ali Doğan, Personel Müdürü Aysel Bala Karayel, Kurumlar Saymanlık Müdür Vekili Aydan Aksun ve Üniversite Saymanı Aysun Doğan hazır bulundular. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme